بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
hayata dair her şey...
Pages
▼
▼
22 Eylül 2010 Çarşamba
BALKABAKLI PASTA
Rahman ve Rahim olan yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım…
Hz.Musa’nın dediği gibi:
“Ya Rabbi ,göğsümü genişlet,işimi kolaylaştır,dilimin bağını çöz.Ta ki sözümü iyi anlasınlar.”(Taha suresi 25-26-27. Ayetler)
Hz.Süleyman’ın dediği gibi:
“Ya Rabbi,beni nefsime öyle hakim kıl ki gerek bana ,gerek ebeveynime ihsan ettiğin nimetlere şükredeyim.Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim.Bir de lutfedip beni Salih kullarının arasına dahil eyle.”
(Neml suresi 19. Ayet)
Niyazda bulunuyor ve amin diyorum.
“Ey iman edenler!Allah’dan korkun ve peygamberine iman edin ki ,size rahmetini iki kat versin,size ışığında yürüyeceğiniz bir nur lütfetsin ve sizi bağışlasın.Allah Ğafur’dur,Rahimdir.”
(Hadid suresi 28. Ayet)
Sizlerle yeni tarifler paylaşmak ümidiyle, ilk tarifimi sunuyorum…
PANDİSPANYA MALZEMELERİ:
3 yumurta,
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,
1 su bardağından 1parmak eksik un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı kakao,
2 yemek kaşığı su.
YAPILIŞI:
35-40°c kadar ısıtılmış bir çırpma kabına toz şeker ve yumurtalar kırılır(ısıtılmış kapta çırpılan yumurta ve şeker daha çok kabarır,pandispanya daha iyi sonuç verir) İyice çırpılır. Diğer malzemeler de ilave edilerek kenarları yağlanıp unlanmış, dibine de yağlı kağıt serilmiş bir yuvarlak kalıba hamur dökülür. 200°c fırında pişirilir. Pişen pandispanya fırında alınıp kalıbından çıkarılır, yağlı kağıttan ayrılır. Tam ortadan ikiye kesilir.
KREMA MALZEMELERİ:
1 çay bardağı balkabağı suyu,
Biraz portakal kabuğu rendesi,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı su,
1 yemek kaşığı krema piştikten sonra içine koymak için tereyağı,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 çay bardağı şeker,
2 yemek kaşığı un,
Süslemek için hindistancevizi, çekilmiş antepfıstığı ve ceviz.
HAZIRLANIŞI:
Balkabağı suyu, su, süt, şeker, un, nişasta ve portakal kabuğu karıştırılarak pişirilir ve krema elde edilir. Sıcak kremanın içine tereyağı konulup eritilir. İyice karıştırılarak krema ılıtılır.
Pandispanyanın altta kalacak yarısının üzerine kremanın yarısı sürülür, pandispanyanın diğer yarısı , kremalı pandispanya parçasının üzerine kapatılıp, hafifçe bastırılır. Üstü ve yanları kalan krema ile kapatılır, düzleştirilir. Son olarak da pastanın üstü; ceviz ve antepfıstığı ile süslenir, kenarlarına hindistancevizi serpilir. Pastamız hazırdır. Afiyet olsun…
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.