Evimizin son zamanlarda sık sık yaptığım ve çocukların her seferinde istekle yeyip bitince yeniden istedikleri yılmak bilmedikleri favori kurabiyemi sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzeme miktarlarını göz kararı vereceğim çünkü şeker haricinde bu güne kadar hep aynı şekilde yaptım hepsinde de aynı kurabiye çıktı ortaya. Tarif bana ait özgün bir tarif :) Sözü uzatmadan tarifimizi vereyim.
MALZEMELER
▪ 1 adet yumurta(sarısı hamuruna, akı ise üzeri için kullanılacak)
▪ 1 su bardağı toz şeker
▪ 1 su bardağı sıvı yağ
▪ 100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
▪ 1 su bardağı çekilmiş yulaf ezmesi (miktar artırılabilir)
▪ 1 su bardağı buğday nişastası
▪ 3 yemek kaşığı tatlı ev yoğurdu
▪ portakal kabuğu rendesi
▪ 1 paket vanilya
▪ 1 paketten az kabartma tozu
▪ çok yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak şekilde un
HAMUR YOĞRULDUKTAN SONRASI İÇİN
▪ 2 tatlı kaşığı kakoo
▪ 2-3 yemek kaşığı damla çikolata (olmasa da olur, istenirse ceviz de kullanılabilir)
▪ yeteri kadar hindistan cevizi
YAPILIŞI
✔ Yumurta sarısı, tereyağı ve sıvı malzemeler şeker mümkün olduğu kadar eriyinceye kadar karıştırılır
✔ un hariç kalan malzemeler eklenir. Un azar azar eklenerek az miktar ele yapışacak kadar yoğrulur
✔ hamurun 3/4 lük kısmına kakao eklenir yoğrulur ve en son damla çikolatası eklenip yoğrulur
✔ ayırdığımız az miktardaki sade hamura az miktar daha un eklenip son kıvam aldırılır.
✔sadeden az, kakaolu hamurdan fazla miktarda alınarak eşit büyüklükte kurabiyeler olacak şekilde yuvarlanır.
✔ Her kurabiyenin üstü önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına sürülür.
✔ Kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayınca ısı biraz düşürülür. Kurabiyelerin üstü çok hafif pembeleşince fırın kapatılır. Fırının kapağı açılır. Bu şekilde 5 dak.daha fırında bekleyip içlerini çeken kurabiyeler artık hazırdır.
Afiyet olsun. Şükür halinizin ve dilinizin ayrılmaz zikri olsun.
Maneviyatınız için bir çok ikramlarımın olduğu instagram hesabım @hayatcemresi_ ne de mutlaka uğramanızı takibe almanızı da tavsiye ediyorum.
Kurabiyemi Deneyenler yazarsa sevinirim :)
hayatcemresi
Zaman su misali. Ne çok emek verdim şuraya. Rabbim yanlışlarımı günahlarımı bağışlasın. Burayı ecir olarak yazsın pişmanlık sebebim yapmasın amin. Bazen acaba kapatsam mı diyorum. İmam Malik rahimehullah ölüm döşeğinde Muvattadan sildiği yerler olmuş. Hep hesaptan yanlış yapıp kaybetmekten korkmuşlar. Ama beni burayı bitirmekten alıkoyan içinde çok faydalı bilgilerin yer alması. Tarifler de en başta benim başvurduğum not defterim gibiler. Belki başkaları da böyledir diye bu düşünceden vazgeçiyorum. Allah'ım! Affına sığındım amin.
YanıtlaSil2014 yılında en son yorumumu yapmışım,arada cevizli kadayıf tarifine bakıp çıkardım.bugün bir ana sayfaya bakayım acaba tarif ekliyor mudur diye baktım ki evet eklenmiş😁 bugün günlerden kadayıf var da🙈
YanıtlaSilSayfanızı kapatmayın sadakayı cariye de değil midir bu sayfa 😍🌸
İnşallah öyledir. Yorumunuz için teşekkürler. Arada uğrayın yorum bırakın lütfen. Bu sayfa sizlerle daha güzel
SilYanlız cevizli kadayıf tarifiniz enfes orada sahra ismi ile yorum yapmıştım. Misafirim bu hazır mı dedi o derece güzel bir tarif Allah razı olsun😎😎
SilHatırladım sizi evet 😊 çok sevindim memnun kalmanıza elleriniz dert görmesin afiyet olsun 🌹
SilAklıma gelirdiniz sürekli ama bu sefer acaba tarif yayınlıyor musunuz diye merak edip geldim buralara. Kaleminizden damlayan nasihatlerle suslediğiniz dijital tarif defteri sayfanızı kapatmayın derim ben de.
YanıtlaSilRabbimin kabul buyurduğu bir sadakayı cariyeniz olsun sayfanız.
Estağfirullah. Allah razı olsun kardeşim ne tatlı ifade etmişsn. İnşallah dediğin gibi olur. Amin gzel duana 💐
YanıtlaSil