Pages

23 Haziran 2012 Cumartesi

MUTFAKTAKİ TEHLİKEYE KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN!


Besmele ile başlarım...
Aşağıdaki yazı bir çoğumuzu yakından ilgilendiren çok önemli bir konudan bahsediyor.
Mutfaklarımızda kullandığımız alüminyum folyoları kullanmaya devam etmeli miyiz?
Alüminyum folyo mutlaka kullanmak istiyorsak  kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Yanlış kullanılan alüminyum folyolar ne gibi önemli rahatsızlıklara yol açıyor?
Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız,sağlığınıza önem veriyorsanız lütfen aşağıdaki yazıyı okuyun... 
ALÜMİNYUM'A KARŞI ÖNLEMİNİZİ ALIN!
"Gerek yemek pişirmek gerek buzdolabında yemek saklamak için her gün alüminyum folyo ve kapları kullanılıyor. Peki alüminyumun insan vücuduna zararları konusunda yapılan son araştırmalardan haberiniz var mı?

Bu kez beni bu konuda yazmaya iten buradan Amerika’dan değil Türkiye’den gelen bir araştırma oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Yrd. Doç .Dr. Sadettin Turhan yaptığı bir araştırma sonucunda alüminyum kaplarda pişirilen ve saklanan yemeklerin sağlık açısından zararları bir kez daha gözler önüne serilmişti...

Yeni araştırmalar özellikle yüksek ısıya ve beklemeye maruz bırakılan alüminyum folyodaki alüminyum maddesinin yiyeceklere geçtiğini gösteriyor.

Alüminyumun insan vücuduna başta kemik hastalıkları olmak üzere çok sayıda zararı olduğu belirtiliyor. Bu zararlardan bazıları anemi, kemik erimesi, zeka geriliği ve kanser.

Alzheimer hastalarının beyin dokusunda görülen yüksek miktardaki alüminyum uzmanların Alzheimer ve alüminyum arasında bir bağlantı olabileceğini düşünmesine yol açıyor. Ayrıca artan alüminyum miktarı vücudumuz için çok gerekli olan kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum gibi minerallerin emilimini de azaltıyor.
 
Alzheimer hastalarının beyin dokusunda bulunan yüksek miktarda alüminyum, araştırmacıların Alzheimer ile alüminyum kullanımı arasında bir bağlantı olduğunu düşünmesine yol açıyor. Bu nedenle alüminyum kaplarda hazırlanan yemeklerin, tüketenlerde başta Alzheimer hastalığı olmak üzere anemi, kemik erimesi, zeka geriliği, hatta kansere bile neden olabileceği araştırmalar sonucu tespit edilmiş durumda. Alüminyumun sürekli alımıyla beyin hücrelerinde meydana gelen birikim Alzheimer’a ek olarak başka ciddi beyin rahatsızlıklarına yol açabiliyor.
Peki ne yapacağız? Alüminyum folyo gibi hayatımızı kolaylaştıran bir üründen hiç mi faydalanmamalıyız? Uzmanlar bu konuda alınabilecek önlemler olduğunu söylüyor...
Folyo kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
-Alüminyum folyoyu, asitli (yoğurt, limon sıkılmış et ve ürünleri gibi), yüksek sıcaklıkta pişirilen ve uzun süre dondurarak muhafaza edilen gıdalarda kullanmayın.

- Alüminyum kaplar yerine paslanmaz çelik kaplar, folyo yerine de yağlı kağıt ambalajları tercih edin.
-Folyoya ısıtma işlemi uygulamayın.
 
- Balık, et gibi yiyecekleri alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmeyin. Çünkü yüksek ısı ve yiyeceklerin pişirilmesi esnasında çıkan kimyasal içerikli buhar, alüminyum folyo ile reaksiyona girebiliyor.
 
- Alüminyum folyoya sarılıp saklanacak gıdalar, çok tuzlu, ıslak ya da limonlu olmamalı.
 
Alimünyumu aldığımız kaynaklar: Alüminyum mutfak kapları, alüminyum folyolar. Hedef organlar: Kemikler, beyin, böbrekler ve mide. 
Zehirlenme belirtileri: Bunama, gastroenterit, böbrek hasar, karaciğer fonksiyon bozukluğu, iştah kaybı, denge kaybı, adale ağrısı, psikoz, nefes darlığı, bünyede zayıflık. Son dönemde yapılan araştırmalar alüminyumun Alzheimer, Parkinson, bunama, hareketlerde koordinasyon kaybı, kelimeleri düzgün telaffuz edememe gibi nörolojik problemlerin oluşumunda çok büyük katkısı olduğunu ortaya koyuyor.

Alüminyum zehirlenmesi ve etkileri:
- Kan ve beyin fonksiyon bozuklukları
- Mide ve bağırsak ülseri
- Gastrointestinal hastalık
- Parkinson hastalığı
- Cilt problemleri
- Hiperaktivite
- Bebeklerde zeka geriliği
- Çocuklarda öğrenme bozuklukları
- Karaciğer rahatsızlığı
- Mide bulantısı
- Kabızlık
- Mide ağrısı ve gaz
- Enerji eksikliği
Kaynak

Aytül Farquharson / Posta

6 yorum:

  1. açıklama ve bilgileriniz için teşekkür ederim.zamanında çok kullandım .şu anda çok gerekirse tabakların üzerine ağzını kapatmak amacı ile kullanıyorum .kullananlar da lütfen kullanmasınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alüminyum folyoyu ben de sadece bu amaçla kullanıyorum.İçinde yemek pişirmiyorum.

      Sil
  2. Selamun Aleyküm,
    bloğunuza hayranım bir ara bloğunuzun adını unuttum çok uzun süre neydi ismi diye hafıza mı
    zorladım ama olmadı.Sizin Tv ile ilgili yazınızı paylaşmıştın face o yazıyı paylaştınız derginin ismini internetten arattım ve sonunda sizi buldum.ALLAH sizin gibi değerli mümineleri başımızdan eksik etmesin bloğunuzda gezinirken çok huzur buluyorum.Çevremde sizin bahsettiğiniz konuları konuşacak kimse yok, sanki sizinle bu sitede konuşuyorum.ALLAH EMANET OLUNUZ.

    Saygılarımla,
    Özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam Özlem kardeşim sayfama hoşgeldiniz :)

      bu kaybetme olayını başka bir kardeşim de yaşamıştı,o da bloğun ismini unutmuştu :)
      nihayet bulup sayfaya yazınca ona tavsiyem yan taraftaki"Email adresinizi bırakın hayatcemresi'ndeki yeniliklerden haberdar olun"
      kısmından abone olmasını tavsiye etmiştim,
      size de aynısını öneririm :)

      yazdıklarınız beni çoook sevindirdi,başınızda değil yanınızda olmak isterim ve öyle hissediyorum,Rabbim razı olsun(amin).

      Her zaman beklerim,fikirleriniz benim için çok değerli,en kalbi sevgi dualarımla...

      Sil
  3. Allah'in selami uzerinize olsun sizi simdi buldum inanin icim huzurla doldu Allah razi olsun tarifleriniz ve paylastiiginiz ayetller cok guzel tesekkurler Allah'a emanet olun Australia'dan sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mine kardeşim,sayfama hoşgeldiniz :)
      bu sayfaya yurtdışından en fazla Avusturalya'dan ziyaretçi geliyor,ancak ilk yazan sizsiniz :)ziyaretiniz ve kendizi burada hissettirmeniz beni nasıl sevindirdi anlatamam,çoook teşekkür ederim,

      tekrar görüşebilmek temennisiyle yanında hiç bir emanetin zayi olmadığı,en Emin'e emanetsiniz,
      sevgilerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.