(Ali-i İmran suresi 191.ayet meali)
Bizlere sayısız nimetler veren ve bizi dünyaya kimin nasıl amel edeceğini bildiği halde bunu bize tescillemek ve bahanelerimize yer bırakmamak için gönderen yüce Rabbimin adıyla...
Rabbim her sebze ve meyveyi aslında o gıdaların yetiştiği topraklarda yaşayan canlıların ihtiyaçlarına uygun olarak oraya özel yaratmış.
Bizim yaşadığımız topraklarda da mutlaka ananasın faydalarını içeren sebze ve meyveler vardır.Rabbim'in Rahmeti öyle geniş ki bir faydayı,bir vitamin ve minerali sadece bir gıdaya has kılmamış,her fayda sadece bir gıdada olsa idi halimiz nice olurdu?
Her insanın damak tadına uygun ve bünyesinde bir çok faydalar barındıran gıdalar o kadar çok ve çeşitli ki...Bunları saymaya hatta düşünüp bulmaya bizim gücümüz yetmez,onun hazineleri,nimetleri saymakla bitmez.
"O(c.c) size kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetlerini sayacak olursanız, onları bitiremezsiniz. Kuşkusuz insan çok zalim ve son derece nankördür."
Bizim yaşadığımız topraklarda da mutlaka ananasın faydalarını içeren sebze ve meyveler vardır.Rabbim'in Rahmeti öyle geniş ki bir faydayı,bir vitamin ve minerali sadece bir gıdaya has kılmamış,her fayda sadece bir gıdada olsa idi halimiz nice olurdu?
Her insanın damak tadına uygun ve bünyesinde bir çok faydalar barındıran gıdalar o kadar çok ve çeşitli ki...Bunları saymaya hatta düşünüp bulmaya bizim gücümüz yetmez,onun hazineleri,nimetleri saymakla bitmez.
"O(c.c) size kendisinden isteyebileceğiniz her şeyi verdi. Eğer Allah'ın nimetlerini sayacak olursanız, onları bitiremezsiniz. Kuşkusuz insan çok zalim ve son derece nankördür."
(İbrahim suresi 34.ayet meali)
Ananas alışageldiğimiz tatlara pek benzemiyor.Yine bize yabancı bir meyve olan mangoya Kahire'de alışmış ve çok sevmiştim.
Ananası aldığımız gün sanki Ankara'ya ananas akını vardı,her markette kasa kasa ananaslar göze çarpıyordu.Birden bire bu ananas bolluğuna pek akıl sır erdiremedik...
Gelelim kendisi gibi reçeli de pek alışkın olmadığımız ancak kendine has, özel bir reçel çeşidi olan ananas reçeli tarifine...
Gelelim kendisi gibi reçeli de pek alışkın olmadığımız ancak kendine has, özel bir reçel çeşidi olan ananas reçeli tarifine...
MALZEMELER
yarım adet olgun çok büyük olmayan ananas(yandaki resimde görülen ananas),
1 su bardağından biraz eksik toz şeker,
bir fiske tuz,
1 ince dilim limon,
ANANAS REÇELİNİ NASIL HAZIRLADIM?
ananası dilimleyip kabuklarını soydum,
ortadaki sert kısımlarını çıkardım,
ortadaki sert kısımlarını çıkardım,
ananasların üzerine toz şeker döküp tencerenin kapağını kapattım,bir gece beklettim,
ertesi gün hiç su ilave etmeden şeker ile beraber bekleyip sulanan ananasları ocağa koyup altını yaktım,tuzunu ve bir dilim limonu da ilave ettim,orta ısıda reçel koyulaşıncaya kadar kaynattım üzerinde oluşan kefini aldım,kıvamını anlamak için düz bir zemine reçelden damlattım damla dağılmadan durunca altını kapattım,sıcakken cam saklama kabına yerleştirdim,reçelimiz hazır afiyet olsun.
Ananas reçelini bu hali ile yiyebileceğiniz gibi pasta süslemelerinde de kullanabilirsiniz.
Bizim ananas reçeli bitmek üzere,zaten az yapmıştım, sanki bekledikçe daha lezzetli oldu,yeniden yapmak istedim ancak ananas bolluğu geçmişti :( kalan ananaslar da hoşuma gitmedi :(
ya nasip!
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilÇOK HOŞ OLMUŞ:)
Ananası çok severim ama reçelini hiç yemedim,görüntüsü çok parlak ve güzel,reçeli seven biri olarak denemek isterim,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBen de kendisinden çok reçelini sevdim :)
YanıtlaSildaha tatlı olsaydı belki kendisini de severdim :)
Ben ananasa bayılırım,aynı zamanda iyide yağ eriticisiymiş.Açıkçası reçelini yemediğim için yorum yapamıyorum, ama sayende denerim.Teşekkürler.
YanıtlaSilYağ eritmesi için reçelini değilde sadece kendisini yemek etkili olur,
Siliçine şeker girince bu özellik kalmaz sanırım...
sevgiler...
Ellerine sağlık canım, ananası severim ama reçelini ilk sende gördüm denemek lazım...
YanıtlaSil