Pages

24 Eylül 2010 Cuma

YOĞURT SUYUNU ALMAK

                

                                       Besmele ile…
             Yaz mevsimi gelince yoğurt çabuk ekşiyor,ekşimemesi için; Mayalayıp üstünü açınca dışarıda bekletmeyip hemen buzdolabına koymak lazım,hatta bir kaç saat buzlukta bekletmek daha etkili Ekşiyen veya fazla sulu yoğurt,resimde görüldüğü gibi üzerine ıslatılıp sıkılmış temiz bir havlu serilip fazla suyundan arındırılabilir.

Yoğurdu süzme yoğurt haline getirmek için aynı şekilde üzerine havluyu serip sadece bir tarafından ucunu dışarı sarkıtın, sarkan ucunu da bir kase içine sarkıtın, suyu bu kasede biriksin, bu şekilde buzdolabında bekletin, istediğiniz kıvama gelinceye kadar suyunu almaya devam edin. 

4 yorum:

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.