بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
hayata dair her şey...
Pages
▼
▼
26 Eylül 2010 Pazar
VİŞNELİ KEDİDİLLİ TAVUK GÖĞSÜ
Yüceler yücesi Rabbimin güzel ismiyle başlarım…
Hayırlı cumalar,cumanız mübarek olsun…
“Sizi yanımızda değerli kılacak olan ne mallarınız, ne de evlatlarınızdır. Ancak imân edip güzel ve hayırlı işler yapanların durumu başkadır. Onlara yaptıklarının kat kat fazlasıyla mükâfat verilecektir”
[Sebe' sûresi 37.]
“Allah Teâlâ sadece kendi rızâsı için yapılan ibadetleri kabul eder, başkasını değil”
(Nesâî, Cihad 24).
Ebû Hüreyre Abdurrahman İbni Sahr radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
- “Allah Teâlâ sizin bedenlerinize ve yüzlerinize değil, kalblerinize bakar.”
Müslim, Birr 33. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 9
“Kim Allah’a karşı saygılı davranırsa, Allah ona bir çıkış ve kurtuluş yolu gösterir, hiç beklemediği yerden onu rızıklandırır.”
Talak sûresi (85), 2-3
İbni Mes’ud radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebi sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dua ederdi:
“Allahım! Senden hidâyet, takvâ, iffet ve gönül zenginliği isterim.”
Müslim, Zikir 72. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 72; İbni Mâce, Dua 2
Rabbim bu ayet ve hadisleri anlayıp içine sindiren ve gereği üzere amal edenlerden eylesin(amin).
Her zaman olduğu gibi yine çok kolay bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.Jöle ve jelatin dinimizce haram veya şüpheli maddeler içerebildiği için hiç kullanmıyorum,bunların yerine meyve pelteleri yapıp pastalarda kullanıyorum.Bu pastada vişne peltesi kullandım,hepimiz çok beğendik ve gönül rahatlığı ile yedik,dilerseniz tarifimize geçelim:
MALZEMELER:
Tavuk Göğsü Malzemeleri:
1,5 su bardağı kavrulmuş un,
5 su bardağı süt,
çok az limon kabuğu rendesi,
piştikten sonra ilave etmek üzere 2 yemek kaşığı tereyağı,1,5 çay bardağı şeker,
Vişne Peltesi Malzemeleri:
2 su bardağına yakın vişne püresiyle beraber vişne suyu(sadece suyu da olur),
5 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı dolusu nişasta,
Tavuk Göğsünün Arasına Koymak İçin:
200 gr.kedidili bisküvisi(Bim’den)
YAPILIŞI:
Tavuk göğsü malzemeleri ile tavuk göğsü hazırlanır,mikserle iyice çırpılır,
genişçe ve düz bir cam kap suyla ıslatıp suyu süzülür,
tavuk göğsünün yarısı bu kaba dökülüp her tarafına eşit kalınlıkta yayılır,
üzerine kedidili bisküvileri döşenir,
kalan tavuk göğsü ile bisküvilerin üzeri kapatılır,
vişne peltesi malzemeleri karıştırılarak pişirilir,tavuk göğsünün üzerine serilir,
10-12 saat buzdolabında bekletilir,daha sonra dolaptan çıkarılır,kesilerek servis yapılır,afiyet olsun.
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.