بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
hayata dair her şey...
Pages
▼
▼
26 Eylül 2010 Pazar
KOLAY SU BÖREĞİ
Yüceler yücesi Rabbimin güzel ismiyle başlarım…
“İnananların gönüllerinin Allah’ı anması ve O’ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Mü’minler, daha önce kendilerine kitap verilip de, üzerlerinden uzun zaman geçmesi yüzünden kalbleri katılaşan kimseler gibi olmasınlar.”
Hadîd sûresi ( 16.ayet)
“Sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabbine ibadet et.”
Hicr sûresi ( 99.ayet)
Ömer İbni Hattâb radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurdu:
“Bir kimse, geceleri okuduğu zikir ve duasını okumadan veya tamamlayamadan uyur da, sonra onu sabah namazı ile öğle namazı arasında okursa, gece okumuş gibi sevap kazanır.”
Su böreği yapmak hem beceri hem de zaman işidir,ancak benim gibi pratik tarifler arayanlar için bu tarif te en az su böreği kadar güzel ancak su böreğinden çok daha kolay bir tarif,tabi yine de su böreğinin yeri bambaşka…
Yapılışı çok kolay ve yumuşacık bir börek,aslında hemen herkesin bildiği bir tarif ,yine de öğrenmek veya hatırlamak isteyenler için,buyrun tarifine geçelim:
MALZEMELER:
6 adet yufka,
3 su bardağı süt,
1 su bardağı kadar zeytinyağı,
4 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 adet haşlanmış orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
Peynir, karabiber, pulbiber.
YAPILIŞI:
Yağlanmış büyük boy fırın tepsisine bir adet yufka kenarları dışarı taşacak şekilde düz olarak serilir.
3 yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, süt iyice karıştırılır.
Hazırlanan bu sosdan kalan 5 yufkaya yetecek şekilde yufkanın üstüne dökülüp; yufkanın her tarafına yayılır.
İkinci yufka tepsinin içine kırıştırılarak serilir. Yeniden yufkanın üstüne sosdan dökülüp her tarafına yayılır. Rendelenmiş patates, peynir, doğranmış maydanoz, karabiber ve pulbiberle hazırlanan börek içinin yarısı ikinci yufkanın üzerine serilir.
2 yufka daha üzerlerine sos serilerek tepsiye yerleştirilir. Dördüncü yufkanın üzeri yine soslanır, kalan börek içi üzerine yayılır.
Geriye kalan son iki yufka da araları soslanarak tepsiye yayılır. İlk serilen yufkanın kenarları tepsinin içine kapatılır.
Sostan 3 yemek kaşığı kadar bırakılır. İçine kalan 1 yumurta kırılır, çırpılır. Böreğin üzerine sürülür; çörekotu serpilir. Orta hararetli fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.