Pages

25 Eylül 2010 Cumartesi

KEREVİZLİ BEZELYE

Kışın soğuk günlerinde insanın içini ısıtan sıcak ve lezzetli yemeklerden bir tanesidir bezelye yemeği.Ben içine
havuç,patatesin yanında bir adet de kereviz ilave ettim.
YAPILIŞI:
1 orta boy soğan ve 1havuç tencereye doğranır.Biraz beraberce kavrulduktan sonra domates ve biber salçası ilave edilir,salça ile de biraz kavrulur,bir miktar sıcak su ilave edilir.su kaynayınca dondurucudan çıkardığımız yaklaşık 1/2kg taze bezelye tencereye konulur.Arkasından doğranmış kereviz ve patates ilave edilir.Sebzelerin pişmesine yakın evde hazırlanan etli bulyon yemeğe katılır,biraz karabiber ve tuzu da eklenir 5-10 dakika sonra yemeğin altı kapatılır ,afiyet olsun.
 NOT:Etli bulyon, kemikli etin iyice haşlanıp kemiklerinden ayırdıktan sonra eti ve suyu ile dondurucuda saklanmış hali…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.