Pages

22 Eylül 2010 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE ÇUPRA

           Rabbimin Cemil ismi ile başlarım…

Verdiği nimetlere hamdolsun.Çeşit çeşit nimetler içinde hangisini yiyeceğimizi şaşırıyoruz,Rabbim bizleri ,yokluk içindeki kardeşlerini unutmayıp,onlar içinde elinden gelen yardımı yapanlardan,hiç bir şey yapamıyorsa kardeşlerini dualarında unutmayanlardan eylesin(amin).

Balık evimizde sık pişen yemeklerden değildir,her yerden balık almayız,eşim balığı,tazeliğine güvendiği için Ulus pazarından almayı tercih eder,tabii her zaman Ulusa gitme imkanı olmadığı için balık ta evimize diğer yemekler kadar fazla girmez.

 Tarifimiz özellikle buğulama sevenler için güzel bir tercih.

Sözü fazla uzatmadan güzel bir sözle çupranın tarifine geçeyim:

*Vücudun rahatı az yemekte; rûhun rahatı az günahtadır.* İmâm-ı Gâzâli (Rahmetullahi aleyh)

               MALZEMELER:

4 adet çupra balığı

10-15 dal doğranmış maydanoz

1 adet orta boy ,soyulup ,iri doğranmış patates

1 adet söğüş doğranmış kuru soğan

küp şeklinde doğranmış yarım limon,

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber

              YAPILIŞI:

Temizlenip yıkanmış balıklar ve diğer malzemeler harmanlanır, her fırın poşetine 2 adet balık ve diğer malzemelerden eşit olarak yerleştirilir.Poşetlerin ağızları kapatılıp,üstlerinden birkaç yerinden kürdanla delinir,200 derece fırında 35-40 dak.pişirilir,fırından alınıp, poşetlerinden çıkarılır.Servis yapılacak tabağa alınır ,servis yapılır.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.