Pages

26 Eylül 2010 Pazar

ZENCEFİLLİ TARÇINLI KUM KURABİYE

           ” Dünya üç gündür;

              Dün, bugün ve yarın,

              Dün geçti Yarının gelecegi belli değil Öyle ise; bugünün kıymetini bil!”

                                                                              (Hasan-i Basrî Rahmetullahi aleyh)

              Rabbimin adıyla başlarım…

             Uzun zamandır taslakta bekleyen bu tarifi yayınlamak şimdiye nasipmiş.

           Yaz gelip, meyveler bollaşınca adeta tatlı yapmayı unuttum,meyveler insanın tatlı ihtiyacını karşılıyor,tatlı yapmamak her bakımdan iyi,en başta da kilolarımız yönünden…

          Kurabiyelerin yapılışı şöyle:

                 MALZEMELER:

2 yumurta sarısı (aklarına kurabiyeler batırılacak),

1,5 su bardağından biraz fazla pudra şekeri,

1 paket kabartma tozu,

1 su bardağı un,

1 çay bardağı yoğurt,

1 çay bardağı zeytinyağı,

200 gr.oda sıcaklığında bekletilmiş tuzsuz tereyağı,

bir fiske tuz,

1 su bardağı çekilmiş fındık içi,

2 çay kaşığı toz zencefil,

2 çay kaşığı toz tarçın,

1 su bardağı tepeli buğday nişastası,

çok yumuşak bir hamur elde edecek kadar tam buğday unu (kepeğinden ayrılmamış esmer un).

YAPILIŞI:

Un hariç bütün malzemeler karıştırılır,

un azar azar ilave edilerek yumuşacık bir hamur elde edilir,

cevizden daha büyük parçalar alınıp yuvarlanır,

üstleri yumurta akına batırılıp,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir,

ortadan daha düşük ısıdaki fırında pembeden biraz daha koyu bir renk alana kadar pişirilir,

afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.