Pages

26 Eylül 2010 Pazar

SUSAMLI TUZLU KURABİYE

Yüceler yücesi Rabbimin adıyla…

Belki hepinizin bildiği çok lezzetli ve gevrek bir tuzlu kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum,yapılışı çok kolay bir tarif,zaten takip edenler bilirler 

tariflerim genellikle pratik fazla zaman istemeyen tariflerdir,çünkü işimiz yemekten ibaret değil,böyle olmasına rağmen yine de yemek pasta börek 

işlerine çok zaman harcıyoruz,

bunlarda ölçüyü kaçırmayıp asıl işimiz olan ibadetlerimize,eşimize ve çocuklarımıza gereken önemi ve zamanı vermeliyiz,mü’min olmak bunu gerektirir.

Sözü fazla uzatmadan tarifimi vermek istiyorum:

MALZEMELER:

*2 adet yumurta sarısı  (aklarına kurabiyeler batırılacak),

*1 çay bardağı yoğurt,

*1 tatlı kaşığı tuz,

*1 yemek kaşığı elma sirkesi,

*1 çay bardağı zeytinyağı,

*100-120gr.tereyağı,

*1 çay kaşığı kabartma tozu(yarım paket),

*2 yemek kaşığı kepekli un,

*2 yemek kaşığı tam buğday unu,

*3-4 su bardağı un(yumuşak bir hamur elde edecek miktarda),

*üzeri için susam,

YAPILIŞI:

Susam ve yumurta akları haricinde ki malzemelerle yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir,

istenilen miktarda hamurdan parçalar alınıp şekil verilir,

önce yumurta akına,sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir,

ortadan biraz daha düşük ısıda ki fırında fazla kızartılmadan pişirilir,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.