Pages

23 Eylül 2010 Perşembe

LİMONLU MISIRUNLU KEK

Yüceler yücesi,Rezzak olan Rabbimin adıyla başlarım…

                            SEVİNÇ

Bir sevinç var ki kalpte Arşı doldurur sesi;

O ne sonsuz sevinçtir,ebediyet neş’esi…

                                                  Necip Fazıl

MALZEMELER:

*2 adet yumurta,

*1 su bardağından biraz fazla tozşeker,

*1 limonun kabuğu,

*yarım çay bardağı limon suyu,

*1 su bardağı süt,

*yarım çay bardağı zeytinyağı,

*1 su bardağı mısırunu,

*1,5 su bardağı  un,

*1 paket kabartma tozu,

*üzerine serpmek için susam,

              YAPILIŞI:

*Yumurtalar ve şeker çırpılır,

*limon kabuğunun rendesi,süt,yağ,unlar ve kabartma tozu ilave edilir,hepsi bir iki sefer karıştırılıp limon suyu ilave edilir,iyice karıştırılır,(eğer belirttiğim ölçülerle kek hamuru katı olduysa yani hamuru karıştırdığınız mikserin çırpıcı uçlarından akan hamur şekli dağılmadan kalıyorsa hamur katıdır,biraz süt ilavesi ile kıvamı cıvıklaştırın)

*yağlı kağıt serilmiş fırın kabına veya yağlanmış kaba hazırladığımız karışım dökülür,

*üzerine biraz susam serpilir,fırına verilir,

*önce orta ısıda kabarıp hafif pembeleşinceye kadar bırakılır,

*daha sonra fırın ısısı biraz düşürülür, kızarıncaya kadar pişirilir,

*fırından alınıp biraz ılıyınca altında ki kağıdından ayrılır,kesilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.