Pages

25 Eylül 2010 Cumartesi

FIRINDA KARNABAHAR

            Esselamu aleykum…

           Rabbim senin Rezzak isminle başlarım… 

Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:

“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

‘Şüphesiz insanlar üzerine bir zaman gelecek ki, o zamanda kişi malı helalden mi haramdan mı elde etti dikkat etmeyecek, önemsemeyecektir’ buyurdu.”

Buhari (1926) Nesei (4466-4467) Darimi (2/246/2539) Ahmed (9626-9845) Albânî (5344-Cami)

Rabbim bizleri helale ve harama dikkat edip rızasını kazananlardan eylesin(amin).

Bu günkü tarifim,karnıbahar sevenler için…Bilenleriniz çoktur ama benim gibi yeni deneyecekler için veya unutanlar için tarifi vereyim,biz çok severek yedik,çok hafif ve lezzetli bir yemekti,tavsiye ederim.

              MALZEMELER:

*1 adet karnabahar,

*sosu için,3-4 yemek kaşığı un,

*4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,

*1 su bardağı su ve süt karışımı,

*tuz,karabiber,kırmızı pulbiber,

*piştikten sonra üzerine dökmek için sarmısaklı yoğurt.

                YAPILIŞI:

*Karnabahar yıkanır,yaprakları ayıklanır,dörde bölünür,çok az haşlanıp hafif yumuşaması sağlanır,suyu süzülür,parçalara ayrılır,

*sos malzemeleri ile krep hamuru kıvamında yani karnıbaharların üzerinde kalacak şekilde bir bulamaç hazırlanır,

*karnıbahar parçaları bu karışıma bulanıp yağlanmış fırın tepsisine dizilir,kızarana kadar fırınlanır.

*Fırından alınınca servis tabağına alınır ılığa yakın bir sıcaklığa gelince üzerine sarmısaklı yoğurt dökülüp servis yapılır.İsterseniz yoğurt dökmeden de yiyebilirsiniz öyle de çok lezzetli oluyor,afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.