Pages

28 Şubat 2016 Pazar

Taze Zencefilli Ayva Reçeli

"Günahları arttığı halde istiğfarı azalan, kabre yaklaştıkça da ibadette gevşekliği artan kula yazıklar olmuştur." İbn Kayyim rahimehullah
 Bizleri sayısısız nimetlerle donatan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Ayva kış mevsiminin sevilen ve aranan nefis meyvelerinden birisidir. Olduğu haliyle yediğimiz gibi, közlenmiş, haşlanmış hali, hoşafı ve böyle reçeliyle de daha bir lezzetli hallere bürünür.
Her yıl az çok yaptığım ayva reçelini bu defa taze zencefille hazırladım. Nanelotadan hatırlarsınız, buzlukta sakladığım taze zencefilden bir parçayı reçel pişerken reçele ilave ettim. Kavanoza yerleştirdikten sonra da içinde bekliyor, Yemeyi denemedim, ama reçele hoş bir rayiha ve tat veriyor tavsiye ederim...
 Malzemeler