İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Nisan 2015 Salı

Bu Bilgiler Sizin de İşinize Yarayabilir

"Bilgi zenginlikten üstündür. Çünkü zenginliği sen korursun, bilgi ise seni korur."
(Hz. Ali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Bilgi mi daha önemli para mı deseler ne dersiniz? Her ikisi birden olsa iyi olurdu ancak tercih yapılacaksa ben bilgi derdim..
Öyle bilgiler vardır ki paradan çok daha değerlidir ve bunu öğrenmiş olmak da bir nasip meselesidir ve Allah azze ve celle'nin size bir lütfudur.
İnsan yaşadıkça, yaşlandıkça bir çok bilgiyle donanıyor. Sizin hayrınıza olan işinize kolaylaştıran her bilgi size mutluluk veriyor mutluluk vesilesi oluyor. İşte bu yazıda benim çok işime yarayan bazı pratik bilgileri sizlerin de istifadesine sunmak istiyorum. Bu bilgileri belki biliyorsunuz, belki unuttunuz belki de ilk defa duyacaksınız gelin bakalım bu bilgiler nelermiş...
1) KÜF TUTAN DUVARLAR
Evinizin duvarlarında küflenme oluyorsa nasıl bir çözüm yolu ile bundan kurtulursunuz? İşte yıllarca ben bu konudan muzdaripdim. Evimiz güneş gören, bol havalandırdığımız bir yer olmasına rağmen bir kaç köşede ve bu köşelerin tavanlarında küflenme oluyordu. Her yıl boya istiyordu. Ta ki eski komşumdan çözüm yolunu öğrenene kadar. 
Duvarlarınızın küfünü gidermenin en etkili ve kalıcı yolu:
Yoğunlaştırılmış çamaşır suyunu püskürtmeli bir şişede, yayrı yarıya veya biraz daha fazla su ile karıştırıp küflenen yerlere, küflere püskürtmek. Bu şekilde sanki badana yapılmış gibi oluyor ve bir daha da küf olmuyor veya çok nadir oluyor.

2) KESTİRDİĞİNİZ ÇÖKELEĞİ SÜZMEK
Çökelek kestirince süzeği genellikle mutfak dolaplarının kulplarına bağlayıp asılı bırakırız, veya ben o şekilde yapıyorum :) Ancak miktar fazla olunca bunu yapmak riskli olabilir. Kolay yolu ise büyük bir tencerenin veya çökeleği kestirdiğiniz tencerenin bir kulpuna süzeği bağlayın. Tencerenin süzek bağlı kulpu, yukarı gelecek şekilde tencereyi dik olarak tezgaha yerleştirin. Süzülen su tencerenin içine aksın. Bu şekilde size engel çıkarmadan rahat bir şekilde çökeleğinizi süzdürün.
Daha sonra süzekten çıkardığınız çökeleği temiz pamuklu bir kaç adet beze sıkıca sarıp buzdolabına kaldırın bir gün sonra çökeleğiniz kullanıma hazır.
3) KİREÇ LEKELİ BULAŞIKLIK
Bulaşıkları yıkayıp süzülmeleri için içine yerleştirdiğimiz renkli plastik bulaşıklıklar zamanla kireç lekeleri ile istenmeyen bir görünüm alırlar. Kirlenen bulaşıklığınızı bulaşık makinasında veya elinizde yıkayıp kurutun. Temizlenmiş de olsa kireç lekeleri üzerinde kalıyor. 
Çözüm yolumuz ise şu: 
Kuru bir beze bir iki damla zeytinyağı damlatıp bununla bulaşıklığınızı silin, hem pırıl pırıl lekesiz bir görünüm alacak hem de uzun süre üzerinde kireç lekeleri oluşmayacak.
4) KİRLENMİŞ TARAKLAR
 Kullandığınız plastik tarağınız kirlendi ise temizlemenin çok kolay bir yolu var. Tarağı çamaşır makinasında yıkayacağınız çamaşırların içine yerleştirerek çamaşır makinasında çamaşırlarla beraber yıkamak. Tarağınız bu şekilde tertemiz bir hal alacaktır.
5) GÖZ KALEMİNİ KOLAY AÇMAK 
Göz kaleminin ucu oda sıcaklığında veya daha sıcak ortamlarda hiç kolay açılmıyor.Açmaya çalıştığınızda iç kısmı kalemtıraşa yapışıyor ve kırılıyor. Hatta öyle ki bu şekilde sonuna kadar gidiyorsunuz ve bir kalem daha doğru dürüst kullanılmadan heder olup gidiyor.

Göz kalemini kolayca açmanın da bir yolu var. Göz kaleminizi ve kalemtıraşınızı 15-20 dak.dondurucuda bekletin. Sonra dondurucudan çıkarıp hemen açın. Kaleminizin çok kolay bir şekilde kırılmadan açıldığını göreceksiniz Allah'ın izni ile...

Hayatta karşılaştığımız her durumda en doğru seçimi yapabilmeyi, ve her mübah işimizin en kolay şekilde altından kalkabilmeyi Rabbim cümlemize nasip etsin amin.
hayatcemresi  
  

25 yorum:

  1. benim bulaşıklğım kireçli evet deneyeceğim inş.teşkkrler

    YanıtlaSil
  2. iyi geceler hazır süt almak zorunda kalıyorum bazen hangi marka almalıyım sizce helal temiz güvenilir katkı maddesi az?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır almak gerektiğinde günlük sütleri tercih etmek, uzun ömürlü olanlarından mümkünse uzak durmak gerekiyor diye biliyorum.

      Sil
  3. marketlerde uzun ömürlü olanları görüyorum sizin dediğiniz gbi günlük süt var mı m arkette ayrıca marka belirtebilecek misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük sütler marketlerin soğutucu kısmında oluyor peynirler ve diğer bozulacak ürünlerin olduğu kısımda çünkü birkaç gün içinde kullanılması gerekiyor bozulma özelliklerinin olması katkı olmadığını gösteriyor pastörizasyon işleminden geçirilip paketleniyor veya şişelere dolduruluyorlar. Sütaş, AOÇ, bim'de satılan Dost marka alabilirsiniz, Dr. Ümit Aktaş cam şişede olanların tercih edilmesini söylüyor.
      Ama günlük olduktan sonra çok önemli değil...

      Sil
  4. aoç yi ilk defa duydum hiç hazır süt almadım bu nedenle çok soru soruyorum günlük stün bir kısmını difrize atsam sonra kullansam olur değil mi sıkıntı olmaz:)tşkkrler hcemresi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AOÇ başka illerde var mı bilmiyorum Ankara'da Atatürk Orman Çiftliğinin sütü isim oranın kısaltılmış hali,
      sütün dondurucuda saklanabileceğine dair bir yazı paylaşmıştım, süt başlıklı kategoride bulabilirsiniz :)

      Sil
  5. Selamun aleykum canım benim:)) tarakları yıkadım şimdi önerdiğin yöntemle, tertemiz olmuşlar. Cezakallahu hayran bacım, bi de evdeki bahar temizliği için bi kolay yöntem var mı:)) Rabbim sıhhat , huzur versin de herşey olur bi iznillah ... Gönlü güzel kardeşim Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim gözlerim yollarda kaldı hoşgeldin :)
      Dün kızlarla beraberdik çok özlemiştim elhamdulillah hasret giderdik ama kendi adıma söyliyeyim doyamadım :((

      Önce bir sor bakalım bahar temizliği diye bir kavram bacının literatüründe var mı :))
      Anlayacağın biraz tembel takılıyorum olur inşeAllah :))
      Seviyorum seni Rabbime emanetsin...

      Sil
  6. anlaşılan bahar temizliği genel olarak sorun :)varsa tavsiyeleriniz alabilirim bende <

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda tavsiye verebilecek değil tavsiye alabilecek konumdayım :)
      Bu arada isminizi bilmek isterdim gerçek isminiz olması şart değil maksat hitabedebileceğim Bir isim olsun :)

      Sil
    2. <<<ELSUN<<<

      Sil
    3. İÇİNİZ RAHAT DEĞİLSE TARTIŞMASIZ İSİM YAZARIM :)

      Sil
    4. Elsun hanım içim rahat hakkınızı helal edin :)

      Sil
    5. varsa helal olsun :) esas siz helal edin hyatcemresi :)sorun yok yazışmaya devam o zaman<<<:)

      Sil
  7. EVET :) EVLİ ,BİR ÇOCUK ANNESİ ELSUN :)

    YanıtlaSil
  8. sayfada arama bölümü yokzannedersem aradığımız tarifi yazsak bulmamız daha kolay olmaz mı bence olsa iyi olur:)ne dersiniz h.c.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elsun hanım telefonunuzdan mobil sürümünden siteye bakıyorsanız sağ üst köşedeki arama butonunu göremezsiniz, web sürümünde görülüyor,
      ancak oradan her zaman aranılan konu bulunamıyor,

      en kolayı direkt aradığınız konu ismini google'a yazıp sonuna hayatcemresi'ni ekleyip oradan aramak, bende kendi tariflerime bu şekilde ulaşıyorum :)

      Sil
    2. hayırlı sabahlar maşallah namazı beklerken yazmuşsınız galiba :) telefondan girmiyorum o dediğiniz şekilde de olabilir evet öyle deneyeceğim o zaman tşk

      Sil
  9. pastalar bölümünüze bir göz attım da hayran kaldım ne güzel şeyler yapmışsınız elinize sağlık yapmak isterdim ama cesaretim yok çünkü keklerim içi çiğ ve sönük oluyor ama size imrendim ya
    ayrıca pastalar bölmünde 2.syafanın sonund ayazılar karışmış haberiniz olsun dedim
    iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim elsun kardeşim :) Şimdilerde o pastaları yapamıyorum desenli rulo pasta en kolayıma gelen oldu, anlayacağınız tembel takılıyorum :) Dediğiniz gibi bazı tariflerde yazılar karışmış şablon kaynaklı farkettiğimi düzeltmeye çalışıyorum tekrar teşekkür ederim,
      sevgilerimi gönderiyorum hayırlı geceler...

      Sil
  10. Esselamun aleykum. Taraklar benim için bir sıkıntıydi. InşaAllah hemen makinaya atayım bende.

    Bahar temizliğine bir çözüm önerisi sunmak istiyorum :))). Yapmıyorsunuz sorun kalmıyor. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we berakâtuh Aminecim hoşgeldin :) özlemiştim açma arayı bu kadar :(
      Tarak konusu benim için de sıkıntı oluyordu bu şekilde hem çok kolayhem pırıl pırıl oluyorlar, hatta kirlenmelerine fırsat vermeden her yıkamada makinaya atılabilir :)

      Bahar temizliğine yaklaşımın da harika biz ve evlerimiz zaten her zaman temiziz değil mi :)) bahar temizliği yapanlarsa bu temizliği daha bir artıran kardeşlerimiz, onlara da kolay gelsin diyelim :)
      Seviyorum seni, Rabbime emanetsin...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur