İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Nisan 2014 Çarşamba

Çiçek Poğaça/Rüzgar Gülü Poğaça

Ebu Hureyre (r.a)rivayetle;Rasulullah (sav) buyurdular ki: 
"Allah kıskançtır, mü'min de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, mü'minin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır."
Buhari, Nikah 107; Müslim, Tevbe 36, (2761); Tirmizi, Rada 14, (1168)

 Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Özene bezene hazırladığınız bir taslak bir anda silinince ne hissedersiniz?İşte şu satırları yazarken ben onu hissediyorum :((vardır bunda da bir hayır........
Hani biz hanımlar da çocuklar gibi hamurla oynamayı severiz,işte bu poğaçaların şekli de,bir hamurla oynama neticesi ortaya çıkmıştır diye düşünüyorum.İsimleri rüzgar gülü poğaça olarak da geçiyor,hatırlarsınız bir de rüzgar gülü kurabiyelerimiz vardı.Şekiller bana ait değil,gerçek üreticisini de ancak Allah bilir.Bildiğimiz klasik poğaça hamuru ile bu poğaçaları rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

28 Nisan 2014 Pazartesi

Filizlenen Patateslerin Geri Dönüşüm Serüveni

"Şüphesiz ki taneleri ve çekirdekleri yaran Allah'tır. O, ölüden diriyi çıkarır, diriden de ölüyü çıkaran O'dur. İşte Allah budur. O halde nasıl yüz çevirirsiniz?"
(En'am suresi 95.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Sizlerle henüz sonucunun ne olacağını bilemediğim,ilk defa denediğim evde,saksıda patates yetiştirme yöntemini paylaşmak istiyorum.Bilirsiniz baharın gelişi ile beraber evdeki patatesler filizlenmeye yeşillenmeye başlar.Keza soğanlar da öyle...Belki engellemenin bir yolu vardır ancak,bu durum benim açımdan pek mümkün olmuyor.İşte yeşillenen bu patateslerden bir kaç tanesini önce yıkadım,sonra tomurcuklu kısımlarını biraz derinden kesip,aşağıdaki resimde olduğu gibi toprağa yerleştirdim ve üzerini toprakla örttüm,suladım.Süre tutmadım ama en erken bir hafta içinde yaprak çıkarmaya başladılar.(Yeşillenme süresi üzerine örtülen toprağın yüksekliğine göre değişebilir,ben çok derine gömmedim,en fazla 3-4 cm.)Topraktan çıktıktan bir ay sonra ikinci resimdeki hale geldiler.Havadar bol güneşli bir ortamdalar.Edindiğim bilgilere göre patates yetiştirilen toprağın(dikilen patatesin altta kalan kısmının) mümkün olduğunca derin olmasında fayda var.

25 Nisan 2014 Cuma

İLİM ÖĞRENMEK

"Kavmi onunla tartışmaya başladı. O da onlara dedi ki: "Beni doğru yola eriştirdiği halde Allah hakkında benimle mücadele mi ediyorsunuz? O'na ortak koştuklarınızdan hiç korkmuyorum, ancak Rabbimin dilediği şey hariç. Rabbim ilmiyle her şeyi kuşatmıştır. Hiç düşünmez misiniz?"
(En'am suresi 80.ayet meali ) 

"Kendilerine ilim verilmiş olanlar görüyorlar ki, Rabbinden sana indirilen Kur'ân, hakkın kendisidir. O, gücüne nihayet olmayan, her hamde lâyık bulunan Allah'ın yolunu gösteriyor."
(Sebe suresi 6.ayet meali)
"Allah'ım bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır,bana fayda verecek ilmi öğret ve benim ilmimi artır.Her hal üzere Allah'a hamd olsun.Cehennem ehlinin halinden Allah'a sığınırım."
(Tirmizi,Deavat, 129)
 

Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: 
"Ensardan bir zat Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a (hafızasını) şikayet ederek dedi ki:

20 Nisan 2014 Pazar

Salepsiz En Kolay En Ucuz Dondurma Tarifi

"Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma." 
(A'raf suresi 205.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Mevsim yaza yaklaşırken dondurma sezonunu da açtık :)Bu sefer vereceğim tarif çok basit, çok ucuz bir dondurma tarifi.
Salep bir hayli pahalı bir malzeme, çok az miktar kullanılıyor ancak onu da almak için imkanı olmayanlar veya bulamayanlar vardır. Hem salep bulamayanlar, hem de salep tadı istemeyenler için ideal bir dondurma süt reçeli dondurması.

Bu tarif aslında dondurma niyeti ile ortaya çıkan bir tarif değil.Fındıklı süt reçelini fazla miktarda yaptığım bir zamanda,hepsini bitiremeyiz belki uzun süre dolapta kalırsa bozulur diye düşünüp bir miktarını buzluğa kaldırdım, donduktan bir süre sonra, kullanmak için dışarı çıkardığımda tamamen donup kaskatı olmadığını, rahatça çatal batırılabildiğini fark ettim. 
Anladım ki bizim sütlü fındıklı krema, buzlukta dondurmaya dönüşmüştü.

18 Nisan 2014 Cuma

Cihad ve Şehadet Sevdalılarına...

"Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin".
" Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden, hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim. Sizler birbirinizdensiniz. Göç edenler, yurtlarından çıkarılanlar, yolumda eziyet edilenler, savaşanlar ve öldürülenler... Onların günahlarını elbette örteceğim ve Allah katından bir mükafat olmak üzere, onları altından ırmaklar akan cennetlere de koyacağım. En güzel mükafat Allah katındadır"
(Al-i İmran suresi 194-195.ayet mealleri).
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Dünyanin farklı coğrafyalarında müslüman kardeşlerimiz akıl almaz acılar yaşıyor işkence görüyor, açlıkla ve çeşitli acılarla imtihan veriyorlar. Erkekler, kadınlar, kundaklardaki bebekler bile işkenceden nasibini alıyor. Bütün bunlar karşısında dünya devletleri adeta kör, sağır ve dilsizler. Ne kadar müslüman ortadan kaldırılırsa onlar bunu kâr görüyorlar. Göstermelik eleştirilerden öteye geçmiyor tepkileri. Bu böyle gelmiş böyle gidecek, Hak ve batıl mücadelesi kıyamete dek sürecek.
İşte bu mücadelede kanlarını, canlarını, mallarını ortaya koyan erler var.

12 Nisan 2014 Cumartesi

Çökelekli Peynirli Bazlama Ekmek

"Allah hakkı yerine getirir. Onların O'ndan başka yalvardıkları ise hiçbir şeyi yerine getiremezler. Çünkü hakkıyla işiten ve gören ancak Allah'tır."
 (Mu'min suresi 20.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
Yapımı çok kolay ve çok lezzetli nefis bir tarifle beraberiz.Bazlama ekmek annemin deyimiyle"ekşili ekmek"(burada ekşi olduğu değil mayalanmış olması kastediliyor sanıyorum)yazın gittiğimiz köyümüzde hazırladığımız öğünlerimizden birisidir.Canım annem,hazırladığı mayalı hamurla hem sadesini hem de böyle çökelekli peynirlisini yapar.Bizim çocukların tercihi olan domatesli,biberli peynirlisini de yapıyoruz,ona soğan kullanmıyorum.
Sac da,odun ateşin de yapılan ve tertemiz açık havada,sıcak çay eşliğinde yenilen,o nefis ekmeklerin lezzeti gibi olmasa da evde hazırladıklarımız da gayet nefis tattalar.

Klasik Kırmızı Mercimek Çorbası

Ebu Hureyre'den(r.a) rivayetle,Rasulullah(s.a.v)şöyle buyurmaktadır:
"Sizden daha aşağı olanlara bakın!Sizin üstünüzde olanlara bakmayın!Bu,Allah'ın nimetini küçümsememenize daha uygun olur."
(Buhari,Müslim,Tirmizi...Emir ve Yasak Hadisleri sayfa:806)
Rabbimin adıyla...
Her ne kadar yeni nesil yemekler tüketsek de,alıştığımız klasik tatların her zaman apayrı bir yeri ve değeri var.....
Çorbalar içinde ise o bildiğimiz klasik mercimek çorbası,belki de en sevdiğim çorbadır. Mercimek çorbası bir çok sebzeyi de bünyesinde eriten,o sebzelerin de yenilmesine vesile olan bir çorbadır.İçine karnabahar,brokoli,havuç,kereviz,balkabağı gibi sebzeler ilave ederek hazırladığım gibi bu şekilde sade olarak da hazırlıyorum.Laf aramızda son zamanlarda en sevdiğim şekli bu sade hali.

11 Nisan 2014 Cuma

Ahiret Saadeti Dünyadan Geçer

 Saîd b. el Müseyyeb‟in Ebû Katâde b. Rib'i'den naklettiğine göre,
Rasûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: “Yüce Allah şöyle buyurdu: „Senin ümmetine beş vakit namazı farz kıldım ve onları, vaktinde ve hakkını vererek kılanları cennete koyacağımı kendi katımda vadettim. Namazları düzenli kılmayanlar için ise katımda böyle bir vaat yoktur.‟”
(D430 Ebû Dâvûd, Salât, 9)
***
Hz. Ebu Hureyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Bir gün, Rasulullah
(aleyhissalâtu vesselâm) ashabına: "Şu kelimeleri kim "benden" alıp onlarla
amel edecek ve onlarla amel edecek olana öğretecek?"

7 Nisan 2014 Pazartesi

Portakallı Haşhaşlı Alt Üst Kek

"İnanan ve iyi amel yapanlar için de altından ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş o dur." 
(Buruc suresi 11.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
Bizim ekiple son(sıra anlamında son,nihayetlendirme anlamında değil inşeAllah)buluşmamız,canım kardeşim Maida'nın evinde gerçekleşti.Sıcacık samimi bir ortamdı,yine laf lafı açtı,saatler nasıl geçti anlayamadık,hala konuşamadığımız bir çok konuyu da bir sonraki buluşmaya erteleyip ayrıldık.Rabbimizin bize bahşettiği nimetlerden birisi de kardeşlerimizle bir araya gelip O'nu(c.c) anmak,sohbet etmek,kardeşlerimizle güzellikleri paylaşmak.Evet bu Rabbimizin bir lütfu,kendi adıma söylersem layık mıyım?tabii ki değilim,sadece Rahmeti merhameti sonsuz Rabbim bunu lütfediyor elhamdulillah,maşeAllah la kuvvete illa billah...

4 Nisan 2014 Cuma

Ulaşılması En Kolay Hazine/Zikir,İstiğfar,Dua

 Abdullah ibn.Busr(r.a)'dan rivayet edilmiştir:
"Bir adam:
-Ey Allah'ın Rasulü!İslam'ın nafile ibadetleri bana ağır geldi.(Onların yerine)bana devamlı yapabileceğim(öz olan)bir şeyi bildir ki ona sımsıkı sarılayım,dedi.
Bunun üzerine Rasulullah(s.a.v):
-Dilini devamlı surette Allah'ı anmak suretiyle ıslak tutmaya çalış,buyurdu."
(Tirmizi,İbn Mace,Ahmed b.Hanbel...-Emir ve Yasak Hadisleri sayfa:426)
***
Abdullah ibn.Ömer'den(r.a)'dan rivayet edilmiştir:
"Biz,Rasulullah(s.a.v)'le bir toplulukta yüz defa:
"Rabbi'ğfirli ve tub aleyye inneke ente't-Tevvabu'r-Rahim"(=Rabbim!Beni bağışla.Tevbemi kabul eyle.Doğrusu sen tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametlisin)dediğini sayardık."
(Buhari,Ebu Davud,Tirmizi...-Emir ve Yasak Hadisleri sayfa:434)
***
Abdullah ibn.Abbas(r.a)'dan rivayet edildiğine göre,Rasulullah(s.a.v)şöyle buyurmaktadır:

1 Nisan 2014 Salı

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası

Yüceler yücesi Rabbimin ismi ile...
Rabbimizin bizlere bahşettiği birbirinden lezzetli yiyecekler,hem renkleri,hem tatları,hem de görünüşleri ile birbirlerinden farklılar.Bütün bu farklılıklar O'nun(c.c)hazinesinin ne kadar geniş olduğunu ve kudretinin ne kadar yüce olduğunu gösteren birer ayet mesabesindeler.Bakıp da görmeyen gözler,bu yüce kudret önünde eğilmeyen,secdeden mahrum yüzler ne kadar da nasipsizler!
 "Halbuki sizin için o kulağı, o gözleri ve o gönülleri yaratan O'dur. Ne de az şükrediyorsunuz!"(Mu'minun suresi 78.ayet meali)
"Şüphesiz Rabbin, insanlara karşı lütuf sahibidir; fakat insanların çoğu şükretmezler."
(Neml suresi 73.ayet meali) 

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur