İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

27 Şubat 2014 Perşembe

PORTAKALLI ÇİKOLATALI ISLAK KEK

"Biliniz ki, mallarınız ve çocuklarınız birer imtihan sebebidir ve büyük mükâfat Allah'ın katındadır."
(Enfal suresi 28.ayet meali)
Allah'ın adıyla...
Evimizin çocuk yüzü :) benden uzun zamandır ıslak kek istiyordu.Bu keki ikimizin evde başbaşa olduğu bir zamanda onunla beraber hazırladık.Yumurta ve şekeri o çırptı ama sonrasında hemen yoruldu bıktı :)kakaosunu,kabartma tozunu da kendisi ilave etti,en son kısımda üzerinin hindistancevizini de beraber serptik,aşağıdaki resimden de belli oluyordur :)benim için,en güzel tarafı ise çok istekle yedi,elhamdulillah.Sabır gösterip mutfak işlerinde çocuklara görev vermek onlara değerli olduklarını hissettiren sebeplerden.Onlar bizim en değerli hazinelerimiz arasındalar.

26 Şubat 2014 Çarşamba

EN KOLAY ve EN YUMUŞAK LİF MODELİ

"Müslüman kadınlar! Sakın rahat ve lüks düşkünü olmayınız .çünkü rahat ve lüks cihadın düşmanıdır temel ihtiyaçlarınızdan fazlasından uzak durunuz . Zaruri şeylerle yetininiz . çocuklarınızı ağır şartlara , yiğitliğe , kahramanlığa ve cihada alıştırınız. Evleriniz aslan inleri andırdırsın .Tağutlar tarafından boğazlansın diye , yiyip semirilen tavukların kümesi olmasın . çocukların kalbine cihad sevgisini yerleştiriniz."
(Şehid Abdullah Azzam)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bu sayfada daha önce farklı lif modelleri paylaşmıştım.O liflerin çoğu annemin el emeği idi.Bu yıl ilk defa lif ördüm.Tığ ile yapılan daha güzel duruyor,belki çeyizlik için daha çok tercih edilir.Şişlerle örülen lif ise çok esnek ve yumuşacık,evet şekli muntazam değil,tabiri caizse ağzı gözü bir tarafa gidiyor :)ama inanın hem en kolay,hem de en yumuşak lif şişle örülen lif.Özellikle bebekler veya hassas bir cilde sahip olanlar için gayet uygun.Bebek için örecekseniz resimdekinden daha küçük ebatta örün.Bu lifi ilmek atmasını bilen herkes rahatça örebilir.Resimden anlaşılıyor ama ben yine de kısaca nasıl örüldüğünü anlatayım.

24 Şubat 2014 Pazartesi

Yeşillenen Kuru Soğanlarımız Büyüsünler

"Allah o su ile size; ekin, zeytin, hurma ağaçları, üzümler ve her türlü meyvelerden bitirir. Elbette bunda düşünen bir kavim için bir ibret vardır."
(Nahl suresi 11.ayet meali)
 Rahman ve Rahim olan,her yaratışı güzel ve hikmetli yüce Rabbimin adıyla...
Mevsim bahara doğru giderken evimizde toprağından ayrılmış sebzelerde bile bir hareketlilik görülüyor.Bu hareketliliği en çok da kuru soğanlarda müşahade ediyoruz.Durdukları yerde bir bakıyorsunuz,yeşil yaprakları çıkmış.Bu hale gelen soğanın da ya bir kısmı yada tamamı kuru soğan özelliğini kaybediyor.
Yeşillenen bu soğanları değerlendirmek için annemin öğrettiği bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeşillenmeye başlayan soğanlarınızı sadece diplerindeki beyaz saçaklı kısımları suya değecek şekilde su koyduğunuz,minik kapların veya kaselerin içine yerleştirin,bir kaç günde bir suyunu değiştirin.
Soğanınızın yapraklarının gün be gün uzayıp büyüdüğünü farkedeceksiniz Allah'ın izni ile.Bir şeyi daha farkediyorsunuz soğanın yeşil yaprak

21 Şubat 2014 Cuma

HANGİ EVLERE MELEKLER GİRMEZ?

"Göklerde ve yer yüzünde bulunan canlılar ve bütün melekler, kibirlenmeden Allah'a secde ederler."(Nahl suresi 49.ayet)
"Rabbimiz Allah'tır" deyip, sonra da doğrulukta devam edenlere gelince, onların üzerine melekler iner ve derler ki: "Korkmayın, üzülmeyin, size vaad edilen cennetle sevinin."
 "Biz(melekler) dünya hayatında da, ahirette de sizin dostlarınızız. Cennette sizin için canınızın çektiği ve istediğiniz her şey vardır."
(Fussilet suresi 30-31.ayet mealleri)
"İnsanoğluna şeytanın bir dokunması olduğu gibi, meleğin de dokunması vardır. Şeytanın dokunması şerri vaat etme ve hakkı yalanlamadır. Meleğin dokunması ise hayrı vaat etme ve hakkı doğrulamadır."
 (Hadis-i şerif-Tirmizi 3172)

Allah'a(c.c) itaat edenlere dost olan,onlar için istiğfar eden,dua eden rahmet melekleri hangi evlere girmiyor?merak edenler,yeniden hatırlamak isteyenler aşağıdaki tablodan öğrenebilirler...

18 Şubat 2014 Salı

SİMİT POĞAÇA TARİFİ

"Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"
"Büyüklük ve ikram sahibi Rabbinin adı ne yücedir!"

(er-Rahman suresi 77-78.ayet mealleri)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım....
Simidi neredeyse sevmeyen yok gibidir,üzerindeki çıtır çıtır mis gibi kokan susamları ile nefis bir yiyecektir simit.Sokak simidi haricinde bir de poğaçanın simit versiyonları var.İşte bu tarifte,simit poğaçanın kaşarlı versiyonunun tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Aile fertlerinin bir arada olduğu kahvaltı sofralarında simit poğaçalar,aile üyelerinin mutluluğuna vesile olan çok yerinde bir tarif.Yanında sıcacık bir çay eşliğinde tam bir ziyafet.Rabbimiz olmayanlara da bu güzellikleri ihsan etsin,bizlere de bu güzelliklerin hasretini,yokluğunu çektirmesin(amin).

13 Şubat 2014 Perşembe

Misak, Beyat ve Vatandaşlık Sözleşmesi

...................................................................
İnsanoğlunun dünyaya köle ve kula kul olmak için gelmediği malumdur. Hz. Ömer (ra)’in insanın, anasının karnından hür olarak çıktığını beyan eden sözleri mevcuttur. Ayet-i kerime’de insan ve dünya ilişkisi şöyle resmedilmektedir:
“O (Allah) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de bile bile Allah’a eşler koşmayın.”
 
(Bakara Sûresi: 21)
Dikkat edilirse ayet-i kerime’de insana uçsuz bucaksız bir hürriyet alanı resmedilmektedir. Hiçbir zaruret altında başkalarına boyun eğmemeleri tavsiye edilmektedir. Yer döşek, gök bina… Gökten su, yerden çeşit çeşit rızıklar… Dünya Hayatında insanın ihtiyacı olan her şey verilmiştir. Bu nedenle insanın ona buna boyun eğmemesi hem emir hem de tavsiye edilmektedir.

Hz. Musa (as) ruhları kölelik ile kirletilmiş olan İsrailoğulları’nı çölde ve ihtiyaçtan azade yaşatarak tedavi etmeye çalışmıştır. Yeryüzündeki devletlerin vatandaşlık sözleşmelerinin kula kulluk esasına göre dizayn edildiğini gizleyemeyiz. Kaldı ki sosyal sözleşmelerin çoğu ya darbe ürünüdür ya da manipülasyonlar sonucudur. Mecburi Temel Eğitim ile zihinleri kirletilen ve propaganda unsurlarıyla robota döndürülen en nihayet hapishane tehditleriyle hizaya çekilen insanlık, vatandaşlık sözleşmelerine razı hale getirilmiştir. Şu an yaşanan isyanlar, farkına varmasa da insanın fıtratından kaynaklanan isyanların kapsamına girer.

12 Şubat 2014 Çarşamba

BARBUNYA ÇORBASI (HAMURLU BARBUNYA YEMEĞİ)

Enes r.a rivayetle;
Rasulullah (sav) buyurdular ki:
"Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."
Buhari, Rikak 10; Müslim, Rikak 116, (1048); Tirmizi, Zühd 27, (2338)

Allah'ın adıyla...
Barbunyayı genellikle barbunya pilaki şeklinde hazırlarım.Bu sefer çorbasını hazırladım.Bu çorba çerkez mutfağına ait bir çorba imiş.İsmi her ne kadar çorba olarak adlandırılsa da yemeğe daha çok benziyor hem kıvamı hem de bol taneli olması ile çobadan ziyade doyurucu ve lezzetli bir yemek olarak sofralarımızda yerini alabilir.Yapımı da gayet kolay,Rabbimizin bahşettiği bütün bu güzel nimetler için şükrü dilimizden düşürmeyelim ve dilerseniz tarifimize geçelim...

7 Şubat 2014 Cuma

YAĞMUR REÇETESİ

 "Şüphesiz ki, kıyamet saatinin bilgisi Allah yanındadır. Yağmuru O yağdırır, rahimlerde ne varsa (erkek veya dişi oluşunu, renk ve özelliklerini) O bilir. Hiçbir kimse yarın ne kazanacağını bilmez. Hiçbir kimse hangi yerde öleceğini de bilemez. Şüphesiz ki Allah her şeyi hakkıyla bilir, her şeyden haberdardır."(1)
Rahman ve Rahim, her şeye Kadir olan yüce Rabbimin adıyla...
Yağmura hasret zamanlar geçirdiğimiz günlerimiz, hatta aylarımız vardır. Böyle durumlarda ne kadar da çaresizizdir. Yağmurun yağması için elimizde hiç bir gücümüz yoktur. Acizliğimizi, her şeyde olduğu gibi bu konuda da yine yüce Rabbimize ne kadar muhtaç olduğumuzu idrak ederiz. Peki yağmurlara yeniden kavuşmak için yapılması gerekenler nelerdir? 

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde her sıkıntıya, her probleme bir çıkış yolu gösterilmiş, tabi bakmasını bilene, idrak edebilene...Tarih boyunca insanların yağmura ihtiyaçları, yağmura hasretleri olmuş.Yağmurlar bazen rahmet yağmurları olmuş, bazende isyan edenlere, küfürde, ahlaksızlıkta ileri gidenlere azap vesilesi olmuş.
"Sonra geridekilerin(Lut kavminin) hepsini helak ettik.Ve üzerlerine öyle bir yağmur yağdırdık ki, (uyarılanların) o yağmuru ne kötü bir yağmurdu!
 Şüphesiz bunda bir âyet (alınacak bir ders) vardır. Ama çokları iman etmiş değillerdir."
(2)

3 Şubat 2014 Pazartesi

BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ

"De ki:Eğer Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkarım."
(Zumer suresi 13.ayet meali)
Günahlarımıza,isyanlarımıza rağmen bizleri yedirip içiren,nimetlerini bol bol veren,hemen cezalandırmayıp mühlet veren,Rahmeti bol Rabbimin adıyla...
Kışın baklagiller soframızda önemli bir yer tutar.En çok kuru fasulyeyi buyur ederiz soframıza.Ama barbunyada hiç hafife alınacak bir baklagil çeşidi değil.Barbunya,kansere karşı etkili ilk yüz yiyecekten,ilk 3 sıradaki arasında yer alıyormuş.Bilgi Dr.Yasemin Bradley kaynaklı.Proğramında bu bilgiye rastlayınca,uzun zamandır pişirmediğim barbunyanın gönlünü alayım dedim :)

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur