İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Ocak 2014 Perşembe

Namazsızlık Cahil Cesaretidir

Fazilet sahiplerinden biri dedi; "Bir gün bir davet için Ürdün'e yolculuğa çıkmıştık. Cuma namazını ez-Zerka şehrinin mescidlerinden birinde kılmıştık. Beraberimizde bir ilim talebesi ile Kuveyt'li bir alim vardı. Biz mescitte oturuyorduk. İnsanlar dağılmıştı.
O sırada mescidin kapısından bir topluluk anormal bir şekilde içeri girdi. "Şeyh nerede? Şeyh nerede?" diye bağırıyorlardı. Kuveytli şeyhe geldiler ve ona; 
"Ey şeyh! Yanımızda bulunan bir genç başına gelen bir hadiseyle bu sabah vefat etti. Onun kabrini kazdık ve içine onu koyarken kabirde aniden büyük bir yılan çıktı. Bu yüzden genci kabre koyamadık. Bilemiyoruz ne yapalım?"

24 Ocak 2014 Cuma

ISPANAKLI DOLAMA BÖREK

"Yine göklerin ve yerin yaratılışı ile dillerinizin ve renklerinizin farklı oluşu da O'nun âyetlerindendir. Şüphesiz ki bunda bilenler için nice ibretler vardır."
(Rum suresi 22.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Geçtiğimiz günlerde Tuğbacım ve Nalancığımın tatlı kızı misafirimdiler.Onların da yeme alışkanlıklarının benimkine benzediğini ve onların da sağlıktan taraf olduklarını bildiğim için,ıspanaklı börek çayımızın yanındaki ikramlıklardan birisi oldu.Daha doğrusu onların gelişlerini fırsat bilip,bu sefer ıspanaklı böreği yalnız yemiyeyim,bana arkadaş olsunlar istedim :)sağolsunlar arkadaşlıklarından çok memnun kaldım :)Tuğbacığımın kuzucuğu da bu arkadaşlarımdan birisi idi,maşeAllah ne tatlı,ne şirin bir kız!Rabbim öyle güzel yaratmış ki,neye bakalım da Onun kudretine şahit olmayalım?o yaştaki bir çocuğun lahana sevmesi,ıspanaklı börek yemesi,bizim ailedeki küçüklerde maalesef görülmeyen bir özellik :(neyse onların eksikliği de bu olsun...Her insanın farklı özellikleri var,ne de olsa her insan farklı bir ayet,farklı bir alem...
Sözü fazla uzatmadan geçelim böreğimizin tarifine...

23 Ocak 2014 Perşembe

PORTAKALLI KOKO

 Ebû'd-Derdâ (radıyallâhu anh) anlatıyor: 
"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kardeşinin gıyabında dua eden hiçbir mü'min yoktur ki melek de: "Bir misli de sana olsun" demesin."
Müslim, Zikr 86, 88, (2732, 2783); Ebû Dâvud, Salât 364, (1534).
Ebû Dâvud'un rivâyetinde şu ziyâde vardır: "Melekler: "Âmin, bir misli de sana olsun!" derler."
Allah'ın adıyla...
Kokoların fıstıklı ve kakaolu olanından sonra birde portakallısını denedim,belki de uydurdum :)fıstıklısı evet çok güzel ama herkes her zaman fıstıklı koko yapma imkanı bulamayabilir,ama kakaolu veya portakallısını yapmak çok daha düşük maliyetli.Evde bulunan portakal kabuğu şekerlemesi,portakal suyu ve zerdeçal portakallı koko için gereken malzemeler.Portakal kabuğu şekerlemesinin yerine portakal kabuğu rendesi de olur.Fıstıklı da yeşil renk için kullandığım ıspanak suyunun yerini portakallı kokoda zerdeçal alıyor.Görüldüğü gibi portakallı kokolar tatlı bir sarı renge bürünüyorlar :)Sağlıklı olduktan sonra böyle doğal çözümlere yer vermenin hiç bir sakıncası yok,aksine faydası ve bütçeye katkısı var.Dilerseniz tarifimize geçelim...

15 Ocak 2014 Çarşamba

FISTIKLI ve KAKAOLU KOKO TARİFİ

"Nasihat etmeyen kimselerde hayır yoktur. Nasihat edenleri sevmeyenlerde de hayır yoktur."
Ömer b. el-Hattab (Radıyallahu Anh)

Allah'ın adıyla...
Bilinen bir çok kurabiye tarifinde un ve yağ olmazsa olmazdır.Ancak bazılarında un yoktur,onun yerine nişasta vardır.Bazıları ise işte bu tarifteki gibi hem yağsız hem de unsuzdur.Üstelik bu tarifte nişasta da yok.Tarifin un yerine geçen ana malzemesi hindistan cevizi.Hindistan cevizine ilave olarak çeşidine göre,fıstık,fındık,çekilmiş badem,ceviz veya kakao ile birlikte damla çikolata da kullanılabilir.Kokoların en bilineni ise fıstıklı olanı.Benim fıstıklar cinsinden dolayı olsa gerek koyu yeşil değil de sarımsı bir renkteler.Fıstıklı hazırladığım kokoların renginin daha yeşil olması için 2 çay kaşığı ıspanak suyu ilave ettim,anlayacağınız doğal gıda boyası ile makyaj yaptım :)
Semaver'de bu tarifi görünce hemen o gün denedim,yoğun istek üzerine bir kaç gün sonra,tarifte biraz değişikliğe giderek tekrar hazırladım :)O günden bu yana da defalarca koko yaptım :)

13 Ocak 2014 Pazartesi

MOTİFLİ ÖRGÜ TOP

 "Ey Rabbimiz! Herkesin hesaba çekileceği günde beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!"
Hz.İbrahim'in(a.s)duası-İbrahim suresi 41.ayet meali
 Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Bir önceki yayında sürpriz olarak bahsettiğim yayınla birlikteyiz :)Hazır tatil de yaklaşıyorken çocuklarımız için veya diğer çocuklar için çok sevecekleri bir hediye olabilecek nitelikte bir oyuncağın yapımını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bilgisayarımızın bozulduğu günün öncesi başlamıştım bu şirin topların ilkini örmeye.Bir kaç günde örüp hazırladım.Ardından canım annem ve babamı ağırladım ve artık onları uğurladım.Yaş biraz ilerleyince insan en yakınının evi,en sevdiğinin evi de olsa,fazla kalamıyor,illa evini arıyor.İşte bizimkiler de öyle,özellikle de babam...Fazla israr da eziyet oluyor.Canları sağ ve sağlıklı olsunlar(amin),madem fazla kalmıyacaklardı,her anı dolu dolu geçirmek lazımdı,ben de öyle yapmaya çalıştım.Kendimi biraz bu diyarlardan tard edip,zamanımı onlara hasretmeye çalıştım.İşte bu süre zarfında da oturduğum zamanlarda ikinci topu ördüm.

10 Ocak 2014 Cuma

NARLI RULO PASTA

"Allah'ın göklerdeki ve yerdeki mülkiyet ve tasarrufuna, Allah'ın yaratmış olduğu herhangi bir şeye ve ecellerinin gerçekten yaklaşmış olması ihtimaline hiç bakmadılar mı? Artık bu Kur'ân'dan sonra başka hangi söze inanacaklar."
(Araf suresi 185.ayet meali) 
Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla başlarım...
Elhamdulillah,bilgisayarımızdaki problemler giderildi.Ancak bir kaç gün daha buralara pek uğrayamayacağım.Çünkü çok kıymetli misafirlerim,canım annem ve babam yanımdalar.Zamanımı onlara hasretmek istiyorum,onlarla olduğum her an benim için çok kıymetli.Rabbim izin verirse yine sırada hem güzel tarifler,hem de tatlı sürprizler var.Uzun zaman önce yaptığım bir pasta tarifi ile sizlerden,kısa bir müsade istiyorum,yine yorumlarınızı onaylayıp,cevap kısmını geniş zamanlara tehir ediyorum,tabii nasipse... 
Pasta tarifleri sayfayı daha bir renklendiren tarifler.Eskilerde çok rulo pasta tarifi yayınlamıştım.Uzun bir ara olmuş.Tariflerimde biraz gerilere gidenler hatırlayacaklar, sizlere koyu kırmızı,mor renkli yiyeceklerle hazırladığım,salatalar sunmuştum.İşte nar da kırmızı renkliler grubundan,salataya da çok yakışmıştı,keza pastaya da çok yakıştı,hem görüntüsü,hem de tadı ile...

6 Ocak 2014 Pazartesi

TEBBET SURESİ İLE GELEN HİDAYET

 Bir papaz Kur'an'ı Kerim'in 111.suresi olan Tebbet suresi vesilesi ile hidayete erip müslüman olmuştur.Papaz, Müslüman olmasına vesile olan Tebbet Sûresi'ndeki ince ayrıntıyı şöyle dile getiriyor:
“Tebbet suresi yaşayan bir insan hakkında nazil oldu. Yani Ebu Leheb hakkında nazil oldu. 
Ebu Leheb bu sure indikten sonra tam 8 sene daha yaşadı. Bu sure onun ve karısının cehennemlik olduğunu bildiriyordu. 
Yani Ebu Leheb yalandan

2 Ocak 2014 Perşembe

GEVREK RULO BÖREKLER

"Rabbiniz: Bana dua edin ki, size icabet edeyim. Bana kulluk etmeyi büyüklüklerine yediremeyenler hor ve hakir olarak cehenneme gireceklerdir, buyurdu."
 (Mu'min suresi 60.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
"Yeni yıl huzur getirsin(!)"
"2014 bol kazanç,sağlık,mutluluk,barış getirsin(!) ve benzer ifadeler...Yeni yıl nedir?Kimin yeni yılı bu???Bu ne muktedir bir yılmış ki huzur,mutluluk,sağlık,bol kazanç getirmeye kadir?Allah'tan başka kim hakkımızda hayırlar getirmeye,bizleri sağlıklı,huzurlu,mutlu kılmaya muktedir?...Allah'ı bir kenara bırakıp ona ortaklar koşulan bir çok putun yanında bir de yeni yıl putu!!!Allah'tan değil yeni yıldan beklenti içinde olmak,nedir bu yeni yıl,elinden ne gelir???...
Rabbim,bizleri cahillerden etme,Rabbim,içimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme(amin)...
***
Bu tarifi,börek olarak adlandırsam da bir nevi milföyle poğaça arası bir hamur işi çeşidi oldular.İç kısımları iç malzemeden dolayı yumuşak kenar kısımları gevrek hatta çıtır bir börek.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur