بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

29 Eylül 2013 Pazar

NASİHAT

 Son günlerde müthiş bir hastalığa tutulmuştum. “Nasihat Çekme Hastalığı.”
Çevremdekilerin hâl ve hareketlerinden konuşmalarına ve hatta kıyafetlerine kadar her şeylerine bir kulp takıyor ve çektiğim nutuklarla, onların hayatına yön vermeye çalışıyordum.
O gün otobüste rastladığım çocukların da sözlerimden mahrum kalmamalarını istemiştim. Her ikisinin de 7-8 yaşlarında olduğunu tahmin ediyordum. Önümdeki koltuğa anneleriyle birlikte oturmuşlar ve çantalarına sıkı sıkıya sarılmışlardı.
Birisinin bana doğru bakmasından istifade ederek:
       - Merhaba delikanlı, dedim. Herhalde okula gidiyorsun. Söyle bakalım İslâm’ın şartı kaç?
Çocuk tepeden inme bu soru karşısında ne diyeceğini bilememiş ve yüzüme şaşkın şaşkın baktıktan sonra başını öne eğmişti. Belli ki böyle bir şeyden haberi bile yoktu.

      Bu sefer diğerinin omzuna dokunup:
      - Kardeşin sorduğum soruyu bilemedi, dedim. Peki sen Peygamberimizin ismini biliyor musun?
O da cevap verememiş ve üstelik hiç aldırmamış gibi görünerek, kardeşi ile birlikte gülüşmeye başlamıştı.
Can sıkıntısıyla annelerine dönüp:
   - Çocukların bu kadar boş yetişmelerinden üzüntü duymalıyız, dedim. Üstelik okula da gidiyorlar değil mi?
Kadın hüzünlü bir ifadeyle:
      -İki yıldır getirip götürüyorum, dedi. Ama sorularınıza cevap verebileceklerini zannetmiyorum.
Sesimi biraz daha yükselterek:

27 Eylül 2013 Cuma

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK TARİFİ

Ebû Nuaym’ın kaydettiği bir rivayete göre Hz. Ali r.a. getirilip önüne konulan fâlûzec'i (baklava gibi değerli bir yemek) yememiş:
 “Kokun güzel, rengin güzel, tadın güzel ama nefsimi, alışmadığı şeye alıştırmak istemiyorum!” demiştir.
Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Hepinizin cuması hayır,işleri hayır,hayır duaları ve ibadetleri makbul olsun(amin).
Bu yazımda sizlere üzümlü cevizli kek tarifi vermek istiyorum.Yukarıdaki Hz.Ali efendimizin sözünden sonra böyle bir tarif tezat teşkil etmez diye düşündüm.Çünkü böyle mütevazi keklere zannediyorum alışmamış olanımız yoktur,ancak her zaman istisnalar vardır.
Evde üzümlü keki en çok eşim sever.Çocuklar üzümlü istemediği için ya üzümsüz yaparım ya da top kekleri yaparken bir kaç tanesini üzümlü yaparım.

25 Eylül 2013 Çarşamba

MISIRLI KAPYA BİBER SALATASI

"Görmedin mi Allah gökten bir su indirdi. Biz onunla renkleri başka başka meyveler çıkardık. Dağlarda da yollar, beyazlı kırmızılı çeşitli renklerde ve kapkara topraklar var."
(Fatır suresi 27.ayet meali)
Allah'ın adıyla...
Yaz mevsimi ile sofralarımıza gelen güzel nimetlerden bir tanesi de salçalık kırmızı biber,diğer adı ile kapya biber.Önceki yayınlarımın bir tanesi hatırlarsınız kapya biber üzerine bir yazı idi.O yazıda kapya biberi nerelerde kullandığımdan,kış için nasıl sakladığımdan ve kapya biberin faydalarından bahsetmiştim.O yazıyı BURADAN tekrar okuyabilirsiniz.
Tarifimize gelirsek,kapya biber,haşlanmış mısır taneleri ve turşu ile hazırladığım farklı bir salata tarifi vermek istiyorum.Bu salatada balkonumuzda yetiştirdiğimiz,minik domateslerle hazırladığım karışık turşudan da kullandım.

23 Eylül 2013 Pazartesi

Suriye'de Çocuk Parkları,Şimdi Çocuk Mezarları

"Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor." 
(İbrahim suresi 42.ayet meali)
Suriye’de 3 yıldır devam eden çatışmalarda yaklaşık olarak 101 binden fazla insan hayatını kaybettiği ve bu ölenlerin çoğunun savunmasız  kadın ve çocukların olduğu biliniyor.
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yayınlanan raporda, 2013 yılının Ocak ayından Ağustos ayına kadar Esed güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği saldırılarda öldürülenler arasında 4 bin 822 çocuğun bulunduğu ifade edildi.

21 Eylül 2013 Cumartesi

KOLAY DOMATES ÇORBASI

"Başına bir iş geldiğinde: 
'Şayet şöyle yapsaydım, şöyle olurdu' deme.
Fakat 'Bu Allah´ın takdiridir ki, öyle olmasını diledi ve öyle yaptı' de. Çünkü keşkeler, şeytanın vesvese ve kandırmalarına yol açar." (Muslim - 2664)
Rabbimin adıyla başlarım...
Yaz kış evimizde en çok tüketilen,en çok pişen ve aile fertlerinin hayır demediği tek çorba domates çorbasıdır.Önceden domates çorbasına sütlü terbiye ekleyerek hazırlıyordum.Artık sadece süt ekliyorum,yumurta kullanmıyorum.Yumurtanın eksikliği hiç hissedilmiyor.Terbiye hazırlanmadan, yapılan bir domates çorbası tarifi isteyenler ve yumurta kullanmak istemeyenler için,bu domates çorbası tarifi ideal.Gelin,püf noktaları,alternatif pişirme önerileri ile beraber yumurtalı terbiye eklemeden,domates çorbasını nasıl hazırlıyorum anlatmaya çalışayım... 

19 Eylül 2013 Perşembe

TASAVVUF GERÇEĞİ

Allah'ın adıyla başlarım...
Tasavvuf'un içinden gelen,eski bir tarikat şeyhi Ferit Aydın'ın dilinden, tasavvufa derin eleştiriler...Tasavvuf nedir?Tasavvuf'un amacı nedir?Tasavvuf felsefesinin İslama ters öğretileri nelerdir?...Bütün bu soruların cevabı ve tasavvufa dair her şey aşağıdaki videolarda anlatılıyor.İlgi ile dinleyeceğiniz tasavvuf gerçeğini,aşağıdaki iki bölüm halinde istifadenize sunduğum sohbette bulabilirsiniz.
***

FERİD AYDIN KİMDİR?
Ferid Aydın (Eski Nakşibendi Şeyhlerinden)
Kuşaklar boyu Nakşibendî Tarîkatı'nın liderliğini yapmış olan bir ailenin çocuğu olarak 1945'de Muş'ta dünyaya geldi.

18 Eylül 2013 Çarşamba

KÖFTELİ İSLİM KEBABI/KÜRDAN KEBABI TARİFİ

"Korkulardan korkanı, korkular er geç bulur;
Ancak Allah’tan korkan, korkulardan kurtulur.."

(Cengiz Numanoğlu)
Rabbimin adıyla başlarım...
Misafir,okul telaşı derken biraz ara verdim.Uzuun zaman önce yapıp resimlediğim islim kebabı tarifini bu gün sizlerle paylaşmayı uygun buldum.Mutlaka hepiniz biliyorsunuzdur,ancak her yiğidin yoğurt yeyişindeki farklılık hasebince,ben kendi tarifimi püf noktaları ile beraber sizlerle paylaşıyorum. 
Rabbimizin bahşettiği enfes nimetlerden birisi olan patlıcanın sebzeler içinde,yaz yemekleri içinde apayrı bir yeri vardır.Kızartılınca her ne kadar biraz ağırlaşsa da lezzeti de o derece artıyor.Fazla yağ çekmemesi için önceden tuzda bekletip,yıkadıktan sonra da kurulayıp kızgın yağa atmak önemli.

13 Eylül 2013 Cuma

KAPALI LAHMACUN(ETLİ EKMEK)

 "Ey Rabbim! Bana ve ana babama ihsan ettiğin nimetlerine şükretmemi ve senin hoşnut olacağın salih amel işlememi ilham et. Benim neslimden gelenleri de salih kimseler kıl. Doğrusu ben tevbe edip sana yöneldim. Ve ben gerçekten müslümanlardanım." 
 (Ahkaf suresi 15.ayetin dua kısmı meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Hepinizin cuması hayır,işleri hayır olsun,huzur,ve sağlık hayatınızdan eksik olmasın(amin).Bu yazımda otantik görüntülerin olduğu,köy hayatının tatlı yönlerinden karelerin bulunduğu bir tarifle beraber olacağız,yazının sonunda da biraz meraklanacağız,tefekküre davetle de yazı nihayet bulacak,Rabbimizin izni ile...
*** 
Köyde annemlerle baraber geçirdiğimiz güzel günlerden kalan tatlı bir hatıra kapalı lahmacunlar.Annem lahmacunun bu şekilde hazırlandığını,Denizli'li komşusundan öğrenmiş.Bu içli ekmek çeşidi veya benzeri,Denizli'nin Çal ilçesi'nde yapılıyormuş.

12 Eylül 2013 Perşembe

ANTİKACI

Genç adam, antika merakı sebebiyle Anadolu’nun en ücra köşelerini dolaşıyor ve gözüne kestirdiği malları yok pahasına satın alarak yolunu buluyordu. 
Kış kıyamet demeden sürdürdüğü seyahatler sırasında başına gelmeyen kalmamış gibiydi. Fakat, bu seferki hepsinden farklı görünüyordu. Yolları kapatan kar yüzünden arabasını terk etmiş ve yoğun tipi altında donmak üzereyken, bir ihtiyar tarafından bulunup onun kulübesine davet edilmişti. Yaşlı adam, antikacının yürümesine yardım ederken:
Günlerdir hasta olduğumdan, odun kesmek için ilk defa dışarıya çıktım, dedi. Meğer seni bulmak için iyileşmişim.
Diz boyuna varan karla boğuşup kulübeye geldiklerinde,

11 Eylül 2013 Çarşamba

NOHUTLU MERCİMEKLİ KARIŞIK SALATA

"İyi bilin ki Allah,hem cezası çok şiddetli olandır,hem de çok bağışlayıcı,çok merhametlidir."
(Maide suresi 98.ayet meali)
Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Çok lezzetli ve bir o kadar da doyurucu bir salata tarifi vermek istiyorum.
Salatam tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkan bir tarif,içindeki malzemelere ekleme veya çıkarmalar yapabilirsiniz.İçine maydanoz,salatalık ve marul da ilave edebilirsiniz.Ben miktarı artırmamak için malzemeleri az tuttum.
 Bu salata başlıbaşına bir öğün olabilir.Neden olmasın ki?Şu salatanın içindeki malzemelerin ikisini bile yan yana göremeyen,bulamayan kardeşlerimiz var,onların hikayelerini merak edenler,şükretmek için ne çok sebebimiz var,hatırlamak isteyenler BURADAKİ YAZIYI okuyup,kısa videoları izleyebilirler. 

10 Eylül 2013 Salı

NE KADAR ŞÜKREDİYORUZ?

Birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye kadar erteleseydin de sadaka verip iyilerden olsaydım!" demesinden önce, size verdiğimiz rızıktan (Allah) için harcayın."
(Munafikun suresi 10.ayet meali)

Allah'ın adıyla...
Fakirliğin ne demek olduğunu biliyor muyuz? Günde kaç kere bir şeyler yeyip içiyoruz? Kaç çeşit yeyip içiyoruz? Nelere burun büküyoruz?Evlerimizdeki yiyecek, içecek, eşya, kıyafet had safhada iken, hala ihtiyaçlarımız bitmiyor. Sahi bizler şükür nedir biliyor muyuz?Yaşadığımız ülkede ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki fakir kardeşlerimizden ne kadar haberdarız?
Çocuklarımız ne kadar çok yemek seçiyor,kahvaltıda bir ekmeği, peyniri reçeli yemekten saymayıp burun büken çocuklarımıza, sanki açlıktan öleceklermiş gibi,daha çok yesinler diye, ne çeşitli süslü yiyecekler hazırlıyoruz!
Sahi bizler şükretmeyi biliyor muyuz? çocuklarımızı bu bilinçte yetiştirmeye yönelik ne gibi gayretlerimiz var? İnfak hayatımızda var mı? yoksa bırakın nafile bir ibadet olan infakı, farz olan zekatı bile vermemek için bahaneler mi arıyoruz?

DOMATESLİ BİBER KAVURMASI

"Ahlak’ın ahlaksızların elinde oyuncak olduğu bir toplumdan hayır bekleme."
(Hz. Ali r.a.
)
Rahman ve Rahim olan yüce Allah'ın adıyla...
Rabbimizin bizlere bahşettiği sayısız nimetlerden,nerdeyse ayrılmaz bir ikili olan domates ve biberle hazırladığım bir kahvaltılık var bugünkü tarifimizde.Belki bir çoğunuz biliyor ve yapıyorsunuzdur.Domatesli biber kızartmasından veya biber kavurmasından bahsetmek ve bizim nasıl hazırladığımızı kısaca anlatmak istiyorum.
Köyde geçirdiğimiz günlerde bir gün olmazsa diğer gün,bazende ard arda hergün kahvaltı soframızın vazgeçilmezi biber kavurması idi.Evde de yazın en çok yaptığım kahvaltılıklardandır kendisi.Acı seviyorsanız acısız düşünemeyeceğiniz veya tadını alamayacağınız bir lezzet.Rabbimize yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.

8 Eylül 2013 Pazar

ROKA YETİŞTİRMEK

 "Hem bir delildir onlara ölü toprak. Biz ona hayat verdik ve ondan taneler çıkardık da ondan yiyip duruyorlar."
(Yasin suresi 33.ayet meali)
Yaratan ve yaşatan yüceler yücesi Rabbimin adıyla...
Ara ara sizlerle bu sayfada bahçe merakımdan bahsediyorum.Yani balkonumuzdaki mini bahçemizden...Son turşu tarifimde balkonumuzdaki minik domateslerle hazırladığım turşuyu sizlerle paylaşmıştım.Memleket dönüşü,balkonda bulunan domatesler,biberler kurumuştu.Annemlerden tedarikli geldim :)Benim nazarımda bir hazine kadar değerli olan tohumlardan bahsediyorum.Roka,maydanoz ve sivri biber tohumları getirdim ve geldiğimizin ertesi günü tohumları diktik.
Ayrıca daha önce,bir kazaya kurban giden sardunyamın yerine de bir sardunya getirdim.

7 Eylül 2013 Cumartesi

HAM DOMATESLİ KARIŞIK TURŞU

Allah'ın adıyla başlarım...
Memlekete gitmeden önce balkonumuzda küçük domateslerimiz vardı.Biz dönünce onları kurumuş halde bulacağımı biliyordum.Gitmeden bir gün önce üzerlerindeki ham,olgun,büyük,küçük bütün domatesleri topladım.Olgunlar yenildi,ham domatesleri ise evde bununan salatalık ve küçük acı biberlerle beraber,turşu kurarak kullandım.Döndüğümüzde domateslerimiz kurumuş,kurduğum turşu ise olgunlaşmıştı.
İşte balkonumuzdaki ham domateslerle hazırladığım karışık turşunun tarifini sizlerle paylaşmak için bu yayını hazırladım.Buyrun turşumuzu nasıl hazırlamışım bir bakalım...
Turşuyu annemin evde yaptığı üzüm sirkesi ile kurdum.O yüzden turşu suyunun rengi pembemsi bir renkte oldu.Ev sirkesinin verdiği lezzet ise apayrı...

6 Eylül 2013 Cuma

YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI(ELAZIĞ YÖRESİ)

Hz. Ali’ye r.a.:“Allah, bu kadar insanı nasıl hesaba çeker?”diye sorulduğunda: 
“Nasıl rızıklandırıyorsa öyle” cevabını vermiştir.
Esselamu aleykum we rahmetullah,
Bizleri mübarek bir cuma gününe daha sağlıkla kavuşturan yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım.
Yaz bitmeden yayınlanması gereken tariflerden birisini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Fasulye kavurması çocukluğumun en sevdiğim,unutamadığım ve benim de hala yaptığım çok lezzetli ve hafif bir yemektir.Çocuklukta severek yediğimiz her yemek beynimize adeta kodlandığı için yıllar geçse de,yeni tatlar denesek de hiç unutulmaz.O tatların damağımızda hep yeri özeldir.
Fasulye Rabbimizin bizlere bahşettiği enfes lezzetlerden birisidir.Kavurması,zeytinyağlısı,patatesli etli yemeği,yaz türlüsündeki lezzeti...Hepsi ayrı güzeldir,Rabbim şükredenlerden,bu gayrette olanlardan olabilmeyi bizlere nasip etsin(amin).

4 Eylül 2013 Çarşamba

RIZKI ARTIRAN SEBEPLER NELERDİR?

"Aşağıdaki yazı Polen Yayınlarından çıkan Fazıl İlahi’nin yazdığı ‘Rızkı Artıran Sebepler’ isimli kitaptan özetlenerek ve ilaveler yapılarak hazırlanmıştır."
Rızkı* Artıran Etkenler
1. Tevbe ve İstiğfar Etmek:
a) ﴾ (Kavmi hakkında Nuh) Onlara dedim ki: “Rabbinize istiğfar edin, çünkü O çok mağfiret edicidir. (Bağışlanma dileyin ki O) üzerinize semayı (yağmuru) bol bol indirsin, mallarla ve oğullarla size yardım etsin, size bahçeler versin ve sizin için nehirler akıtsın.) [1]
b) Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
“ Her kim çokça istiğfar ederse Allah onun her kederine bir kurtuluş, her sıkıntısına bir çıkış yapar ve onu ummadığı yerden rızıklandırır.”[2] **

3 Eylül 2013 Salı

HAŞLANMIŞ MISIR EN KOLAY NASIL TANELENİR?

Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!). Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin"
(Bakara suresi 32.ayet meali)
Yaratan,yaşatan,öldüren,dirilten,bir taneden binlerce,taneler çıkaran Rabbimin adıyla...
Yaz mevsimi ile yüzünü gösteren,pazarlarda arz-ı endam eden mısırlardan bahsetmek istiyorum sizlere.Daha yazımın başında,aldığımız mısırların GDO'suz olmalarını temenni ediyorum.Çünkü bunu araştırma imkanımız yok :(
Pazarlarda iki çeşit mısır satılıyor.Tanelerinin üst kısmı yuvarlak yapıda ve içleri yumuşak olan süt mısırları,diğerleri ise tanelerinin üst kısmı hafif içe basık olan haşlamalık mısırlar.İlk bahsettiğim,üstteki resimde de pişmemiş halini gördüğünüz süt mısırları közlemek için,ikinci çeşidi olan üstleri hafif basık ve taneleri daha sert olan mısırlar ise haşlamaya uygun olan haşlamalık mısırlar.

2 Eylül 2013 Pazartesi

FIRINDA PATLICAN OTURTMA(ETLİ PATLICAN YEMEĞİ)

Hazret-i Ali buyurdu ki: 
“Dünya nimetlerini inceledim en iyisinin sağlık, en büyük sıkıntının da borçlu olmak olduğunu anladım.”
Rabbimin adıyla...
Hepinize hayırlı bir hafta,hayırlı huzurlu günler diliyorum.
Yaz yemekleri arasında patlıcanlı olanların ayrı bir lezzeti vardır.Kızartılınca lezzeti daha bir artan patlıcan vazgeçilemeyecek bir nimettir.Rabbim verdiği bu güzel nimetlerin şükrünü de eda edebilme gayretinde olmayı bizlere nasip etsin.Patlıcan yemeğini ben,misafirlerimiz için hazırladım,misafirlere yaraşır,ağır oturaklı nefis bir lezzet elhamdulillah.Ağırdan kastım lezzetinin güzelliğindeki ağırlık,yoksa fazla yağlı oluşundan değil,aksine yağı fazla değil tam kararındaydı...
Gelin tarifimize geçelim...

DOLMALIK PATLICAN NASIL KURUTULUR?

"Senin gerçek kardeşin, daima yanında bulunan ve sana faydalı olmak için zarara katlanan, zamanın felaket ve musibetleri ile karşılaştığı zaman ne pahasına olursa olsun, yardımına koşandır."
Hz. Ali r.a.

 Allah'ın adıyla başlarım...
Evimizde fazla rağbet olmadığı için,çok fazla sebze,meyve kurutulmaz.Dolmalık olarak sadece biber ve patlıcan kuruturum.Dolma için,kabak ve salatalık kurutmuyorum,çünkü bunlara bizde hiç rağbet olmuyor.
Yemeklik olarak kurutulan,yeşil fasulye,patlıcan,bamya,kabak vb.de kuruttuklarım arasında değildir.Ama domates ve doğranmış biber kuruturum veya annem bizim için kurutur.Daha önceleri sizlerle paylaştığım şeftali kurusu,olursa vişne kurusu tercih ettiğim meyve kuruları arasında yer alır,bunlarda çok sınırlıdır.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur