İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Mart 2013 Perşembe

PİRİNÇ ÇORBASI

"Ey Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat!"
(Hz Süleyman'ın duası,Neml suresi 19.ayet mealinden)Allah'ın adıyla...
Bu çorba çok güzel bir günün hatırası olarak arşivdeki yerini alıyor.Çünkü bu güzel günün güzelliğine vesile olan canım annemin ve babamın bize gelişleri.Uzuuun zaman olmuştu,elhamdulillah yine misafirimiz oldular.Aslında misafir değiller ama devamlı yanımızda olmadıkları için böyle söylüyorum,en ağır misafirimler onlar benim,Rabbim hayırlı,sağlıklı uzun ömürler versin,hem bizlere,hem onlara(amin).Böyle güzel buluşmalar yaşattığı için de Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.

27 Mart 2013 Çarşamba

SUYU KARARINDA İÇİN

"İnsan hayatının olmazsa olmazları arasında yer alan su, az ya da çok içildiğinde, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Uzmanlar, vücuda giren her bin kalori için bir litre su tüketmeyi tavsiye ediyor.
Marmara Üniversitesi (MÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, besinlerin ağızdan alınmasından hücre içinde kullanılmasına değin bütün aşamalarda suya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Ağızdaki besinin çiğnenerek yemek borusundan akabilir duruma gelmesi, midede sıvılaşması, sindirimin başlaması, sindirilmeyen ögelerin kalın bağırsağa taşınması ve sindirilen ögelerin kana geçmesi için suyun gerektiğini anlatan Elmacıoğlu, şu bilgileri verdi:

25 Mart 2013 Pazartesi

DÜNYA ALDATICIDIR

Amr İbni Avf el–Ensârî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, Ebû Ubeyde İbnü’l–Cerrâh radıyallahu anh’i cizye tahsili için Bahreyn’e gönderdi. 
Ebû Ubeyde, cizye olarak topladığı mal ile Bahreyn’den geldi. Ensar, Ebû Ubeyde’nin geldiğini duyup, sabah namazını Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ile kılmak üzere geldiler. 
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem namazı kılıp gitmeye kalkınca, Ensar önüne durdular. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem onları bu vaziyette görünce gülümsedi ve:
“Ebû Ubeyde’nin Bahreyn’den malla geldiğini duyduğunuzu zannediyorum?” dedi. Ensar:
– Evet, yâ Rasûlallah! diye cevap verdiler. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz:

23 Mart 2013 Cumartesi

TAM BUĞDAY UNLU PROFİTEROL

"Her insan için, önünden ve arkasından takip eden Melekler vardır; onu Allah’ın emriyle korurlar. Muhakkak ki Allah bir topluma verdiği nimeti, onlar, kendilerindeki iyi hali fenalığa çevirmedikçe bozmaz. Bir topluma da Allah bir kötülük diledi mi, artık onun geri çevrilmesine hiç bir çare yoktur. O toplum için (kendilerine yardım edecek) Allah’dan başka bir yardımcı da yoktur."
(Rad suresi 11. ayet meali)
 Allah'ın adıyla başlarım...
Daha önceleri de bir kaç kere yapıp resimlediğim,ancak yayınlamadığım profiterolleri,son yapışımda tam buğday unlu hazırladım ve tekrar resimledim.Geçen yaz tarifini,sevgili yeğenimiz İlkay'dan almıştım,tabii tarif malzemelerini,biraz artırıp tam buğday unu da ilave edince tarif biraz değişmiş oldu :)Beyaz undan uzaklaşmak,en azından azaltmak adına pastalarda dahil hemen her hamur işimde tam buğday unu veya diğer unlardan da kullanıyorum.
Profiterol zor olmayan ancak çok zaman alan bir tatlı çeşidi.Daha kolay pastalar arayanlara,Yarım ay veya dolunay pastaları(dolunay pastasının tarifi inşeAllah sonra gelecek :) gibi,hem çok kolay hem de yağsız,aynı zamanda en az profiterol kadar lezzetli pastaları tavsiye ederim.

22 Mart 2013 Cuma

"Sözün Hastalığı Yalandır"

"Allah Azze ve Celle, insanı hem ruh, hem de madde boyutuyla muazzam bir ahenk (denge) içerisinde yaratmıştır.
Hastalık; çeşitli sebeplerden dolayı insandaki bu ahengin (dengenin) bir şekilde bozulmasıdır. Dolayısıyla hastalık; ahengin zedelenmesine, dengenin bozulmasına, sıhhat ve afiyetin yok olmasına vesile olup; ızdırap, elem ve üzüntü verici bir haldir.
Rasûlullah (sav)’ın, mübarek hadislerinde dikkat çektiği ve hastalık şiddetinde birer musibet olarak telakki buyurduğu ameller; çirkin ahlaktan kaynaklanan ve kulun kendi iradesiyle talip olduğu kötü amellerdir.
Nitekim Rab Teâlâ buyuruyor: “Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu da affeder.” (Şûra, 30)
Bir hadislerinde Rahmet Nebisi(sas); “Hastalığınızı ve ilacınızı size açıklıyorum: Haberiniz olsun hastalığınız günahlardır, ilacınız da istiğfardır” buyurarak; hastalıkların günah ile tedavinin de tevbe-i istiğfar ve güzel ameller işlemekle irtibatına dikkat çekmişlerdir. (Kütüb-i Sitte, 11/129) 
“Sözün hastalığı; yalandır”(Hadis-i şerif-İmam Kuzai, Müsned-i Şihab)

20 Mart 2013 Çarşamba

DİLİNİ TUT!

 Muâz İbni Cebel radıyallahu anh şöyle dedi:
– Ya Rasûlallah! Beni cennete girdirecek, cehennemden uzaklaştıracak bir iş (amel) söyle bana, dedim.
"Çok büyük bir şey istiyorsun. Ancak bu, Allah'ın kolay kıldığı kişi için pek kolaydır: Hiçbir şeyi ortak koşmadan yalnızca Allah'a kulluk edersin. Namazı dosdoğru kılarsın. Zekâtı verirsin. Ramazan orucunu tutarsın. Gücün yeter, imkân bulabilirsen haccedersin" buyurdu. Sonra sözüne devamla:
"Şimdi sana hayır kapılarını haber vereyim mi?: Oruç kalkandır. Sadaka, suyun ateşi söndürmesi gibi günahın azâbını söndürür. Kişinin gece yarısı kıldığı namaz da günahı söndürür" buyurdu.

17 Mart 2013 Pazar

"DARISI BAŞIN(m)A" ŞİRKİ

"DARISI BAŞINA"
Cahillerin dillerine pelesenk olduğundan sıkça duyduğumuz "Darısı başın(m)a" sözü, İslam öncesi, eski Türk geleneğinde kullanılan şirk içerikli bir deyimdir.
Orta Asya’da, kutlamalarda “bereket” simgesi olarak ; Darı, Mısır , buğday, arpa, pirinç v.b. gibi tahıl taneleri havaya saçılır, başına bu tanelerden düşenlerin de aynı şansı bulacağına inanıldığından; bugün de ağzından çıkan sözün anlamını ve hükmünü bilmeyen cahillerin, atalarından duyduğu ve gelişi güzel sözler kullanması sonucu kendilerini tehlikeye attıklarını üzülerek görmekteyiz.
Buğday başaklarının, buğday tanelerinin dünyanın pek çok yöresinde bereketin simgesi oluşu da bir rastlantı değil. Özellikle tarımın zamanında yaygın olmasından dolayı buğday türü darı ve tahıllar halkın nezdinde oldukça gözde nimet ve zenginlik nişanesi bilinmiştir.
Bu bakış açısından dolayı buğday, darı, çavdar v.b. hangi türlüsünden olursa olsun ekmeğe şirk unsuru kutsiyetler de yüklenmiş , İnsanları çarpabilme özelliği olduğuna inanıldığından üzerine kasemler edilir, atasözleri dizilir:

11 Mart 2013 Pazartesi

BUĞDAYLI ISPANAK PAZI YEMEĞİ

Allah'ın adıyla başlarım...
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Allah Teâlâ temizdir; sadece temiz olanları kabul eder. Allah Teâlâ peygamberlerine neyi emrettiyse mü’minlere de onu emretmiştir. Cenâb–ı Hak Peygamberlere:
‘Ey peygamberler! Temiz ve helâl olan şeylerden yiyin, iyi ve faydalı işler yapın!’ buyurmuştur. Mü’minlere de:
‘Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin’ buyurmuştur.”

Resûl–i Ekrem daha sonra şunları söyledi:
“Bir kimse Allah yolunda uzun seferler yapar. Saçı başı dağınık, toza toprağa bulanmış vaziyette ellerini gökyüzüne açarak: Yâ Rabbi! Yâ Rabbi! diye dua eder. Halbuki onun yediği haram, içtiği haram, gıdası haramdır. Böyle birinin duası nasıl kabul edilir!”
(Müslim, Zekât 65. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru’l–Kur’ân 3.)

8 Mart 2013 Cuma

KADIN KONUSU ve NEBİ (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in YADİGARI MİSVAK

Rabbimin adı ile başlarım...
Bu gün(8 Mart) beşeri sistemlerin bizlere dayattığı günlerden birisi, dünya kadınlar günü(!)senenin 364 günü erkeklerin bir günü kadınların(!), madem kadın erkek eşit sizin gözünüzde, o zaman bu ayrımcılık niye? Böyle bir gün ihdas etmek kadınlara yapılmış en büyük hakaretlerden birisi bence. Böyle bir günü ve benzerlerini hiiiç kaale almıyorum.
"Yoksa cahiliyye hükmünü mü arıyorlar? kesinlikle bilen bir toplum için Allah'tan daha güzel hüküm veren kim olabilir? "(Maide suresi 50.ayet meali)
Benim inancımda kadın ve erkek arasında eşitlik değil, kadın erkek arasında adalet vardır. Kadın ve erkeği eşit görmek, kadının omuzlarına taşıyamayacağı ağır yükler yüklemek demektir. Rabbimiz adaletlidir, kullarına adaletle muamelede bulunur, onlara taşıyamayacağı ağır yükler yüklemez.

6 Mart 2013 Çarşamba

ÇİLEK SOSLU BİSKÜVİLİ SÜTLÜ İRMİK TATLISI

"Onlar(mu'minler),namazlarını da (titizlikle) koruyanlardır."
(Mu'minun suresi 9.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Çok uzuuun zaman önce yapıp taslakta beklettiğim bir tatlı tarifi bu.Hem çok hafif,hem de çok lezzetli bir tatlı idi.Özellikle de küçük oğlum sosuna bayılmıştı.Uzun zaman da"ben çilek sos istiyoyum"diye talepte bulunmuş,unutamamıştı :)Malum,çilek mevsimi geliyor,mevsimine uygun bir tatlı çilek soslu irmik tatlısı.

4 Mart 2013 Pazartesi

KURTULUŞ REÇETESİ

 Allah'ın adıyla başlarım...
Bizimkiler mu'minun suresinin açıklamalarının olduğu sohbetleri dinliyordu.Bu güzel sohbetleri ve sure ile ilgili,tefsirde okuduğum hadis-i şerifi de ben,sizlerle paylaşmak istedim.
Ahmed b. Hanbel, Ömer'in (r.a) şöyle dediğini rivayet etmiştir:
Rasulullah (s.a.v)'a vahy indiğinde, yüzünün etrafında arı uğultusuna benzer bir ses işitilirdi.Bu seferinde de ona vahiy nazil oldu. Bir miktar bekledikten sonra vahyin gelişi bitti.Kıbleye yöneldi ve ellerini kaldırarak şöyle dua etti:
"Ey Allah'ım! Bize nimetini artır, eksiltme. Bize lutfunla muamele et, bizi hor kılma. Bize ver, bizi mahrum etme. Bizi ter­cih et, başkasını bize tercih etme. Bizden razı ol ve bizi razı et"..... 
Sonra Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: 
Bana on âyet-i kerime nazil oldu ki, bunları dosdoğru yerine getiren kişi cennete girer. 

1 Mart 2013 Cuma

ZERDEÇALLI PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

"Kuşkusuz biz,ona(insana) yolu gösterdik; ister şükredici olsun, ister nankör."
(İnsan suresi 3.ayet meali)

Allah'ın adıyla başlarım...
Portakal kış aylarının belki de en sevilen meyvesidir.Rabbimizin bize bahşettiği,o harika nimetlerden bir tanesidir,elhamdulillah.Biliyoruz,şükrünü eda edemeyiz,ama bu gayrette olalım inşeAllah.Zaten Rahman olan Rabbimiz,bahşetttiği nimetlere şükürde aciz kalacağımızı biliyor,bizden sadece samimiyet ve bu yolda gayret bekliyor.Rabbim bizleri yolunun yolcuları etsin,nimetlerinden istifade edip de nankörlük edenlerden eylemesin(amin).

HAYIRLARA VESİLE GERDANLIK

 "Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir.
 Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! 
Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme!
 Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize."
(Bakara suresi 286.ayet meali)  
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Yaklaşık yirmi gündür "Siyer dersleri"ni okuyorum,daha önce siyerle ilgili başka ayrıntılı eserler okumuştum.Ama hala bilmediğim,hiç duymadığım konular öğreniyor ve,canım Peygamberim(s.a.v) ve Onun güzide ashabı ve annelerimize karşı olan hayranlığım,ilgim ve sevgim daha bir artıyor.Kendimi onlara misafir olmuş gibi hissediyorum.Öğrendiğim yeni bilgilerden birisi Hz.Ebu Bekir efendimiz'in bir konudaki alimliği.Belki sizler biliyorsunuzdur ancak ben yeni öğrendim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur