İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Aralık 2012 Pazartesi

YILBAŞININ ARKA PLANI ve KUTLAMA HASTALIĞI

 "Kim bu yolu (mü'minlerin yolunu), iyice tanıdıktan sonra, Nebiye zıt düşer de mü'minlerin yolundan başka bir yola koyulursa, kendisini koyulduğu yolla baş başa bırakır, sonra da cehenneme atarız. Orası ne kötü bir dönüş yeridir." (Nisa suresi 115.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Hem idrak ettiğimiz bizden olmayan, gayri müslimlere ait olan yılbaşına dair söyleyeceklerim var, hem de bizim olan Hicri yılbaşına ve gayri müslimlerin kutlamalarına alternatif kutlamalara dair söyleyeceklerim var. Uzun bir yazı olmasını istemiyorum.

Ama önce gelin müslümanların takvimi olan hicri takvim ve gayri müslimlerin takvimi olan miladi takvim nedir? nasıl çıkmıştır? kısaca ona bir bakalım inşaAllah. 
"HİCRİ TAKVİM
Hicri Takvimi Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicretini başlangıç kabul eden ve ayın dünya çevresinde dolanımını esas alan bir takvim sistemidir.

28 Aralık 2012 Cuma

FINDIK EZMELİ KOKOSTAR TOP KEKLER (DOLGULU KEK)

"Kendilerine ilim verilmiş olanlar görüyorlar ki, Rabbinden sana indirilen Kur'ân, hakkın kendisidir. O, gücüne nihayet olmayan, her hamde lâyık bulunan Allah'ın yolunu gösteriyor."
(Sebe suresi 6.ayet meali) 
Rabbimin adıyla başlarım...
Yeni bir top kek tarifi ile beraberiz.Dünya nimetleri elimizde oyuncak,oynayıp duruyoruz,Rabbim affetsin.Dünyaya kanıp ahireti unutan gafil kullarından eylemesin bizleri,israf etmeyenlerden,helal yeyip,helal içenlerden eylesin,haramları bizden uzak kılsın(amin).
Bu sefer top kekleri dolgulu yaptım.Takibedenler bilirler,böyle bir dolgu malzemesi kullanarak dolgulu kokostar kurabiyeler de yapmıştım.O tarifte fındık ezmesi değil,çekilmiş fındık kullanmıştım.
Kokostarlara ise fındık ezmesi de ilave ettim.Yumuşacık,lezzetli ve farklı sürpriz kekler oldular.Yapımı çok kolay,dikkat etmeniz gereken iç malzemeyi çok iyi karıştırmanız,gerisi en kolay ve eğlenceli kısmı.İç malzemeye şekeri 2 kaşık koydum fazla tatlı oldu,bu yüzden tarifte 1 kaşık olarak verdim,ama çok tatlı isterseniz sizde şekeri 2 kaşık olarak kullanabilirsiniz.
Dilerseniz yapılışına geçelim. 

24 Aralık 2012 Pazartesi

Çocuğa Namaz Eğitimi Nasıl Verilir?

Rabbimin adıyla başlarım...
Yazıya başlarken önce şunu belirtmek isterim. Ben bir pedagog değilim, psikolog değilim, alim değilim. Ben, müslüman bir anneyim. Allah bağışlasın 4 evladı olan, ikisi neredeyse evlilik çağına gelmiş evlatlarım, emanetlerim var. Yazım, çocuklarımı elimden geldiğince Kur'an ve sünnet rehberliğinde, yetiştirdiğim, en az yirmi yıllık eğitim öğretim sürecinden elde ettiğim yaşanmış tecrübelerimdir.
Yazı size uzun gelebilir, uzun olduğu için bir kaç bölüm halinde yayınlamayı düşündüm ancak, her konu birbiriyle yakından alakalı olduğu için, hepsini bir bütün halinde bir seferde yayınlamayı uygun buldum. Yazımda çocuklarımızın müslüman şahsiyetler olarak yetişmesi ve kalıcı bir namaz eğitimi için gerekli olan bir çok bilgiyi bulacaksınız. Hepsi bu kadar mı? hayır, konu çok geniş, söylenecek çok söz var, lakin şimdilik bu kadarla yetinelim,eksik kısımları da yeri geldikçe tamamlarız inşallah,buyrun yazıya geçelim...
1.BÖLÜM
"Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."
(Zariyat suresi 56.ayet meali)
Yaratılışımızın gayesi Rabbimize kulluk etmek.Hayatımızın anlamı bu,sebebi bu.Yüce Yaratan bizden bunu istiyor.Bizlere verdiği sayısız nimetlerin karşılığında bizden itaat bekliyor. Bize zulmedici değil.Her iyiliğe, bire on,bire yüz,bire bin ve hatta daha fazla veriyor.Merhameti bol bir Rabbimiz var.O'nu razı edebilmenin yolu, yalnız rızasına hasredilmiş salih amellerden geçiyor.
Konumuz çocuklar, İslam üzre çocuklar yetiştirebilmek önce bizden,sonra eş seçiminden başlıyor. İslam önce bizde hakim olmalı, seçtiğimiz eş de yalnızca İslam'ı daha iyi yaşama yolunda birbirimize destek olma amacı güdülerek seçilmiş olmalı. Hedef Rabbimizin rızası uğrunda kurulmuş bir yuva ve bu yuvada müslüman nesiller yetiştirmek olmalı.

22 Aralık 2012 Cumartesi

KAKAOLU CEVİZLİ TOP KEKLER

"(Ey insanoğlu!) sana gelen her iyilik Allah'tandır, sana ne kötülük dokunursa kendindendir. Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara bir elçi olarak gönderdik. Buna şahit olarak da Allah yeter."
(Nisa suresi  79.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Kağıtta kek,bizim çocukların en çok tercih ettikleri kektir.Yapımı da kolay olunca en sık yaptığım kek olarak bizim evde hep birinci sırada yer alır.6 kişilik ailemizden evde 3 kişi olunca kolay kolay bir şey yapamıyorum.Kırk düşünüp bir yapıyorum :)o yüzden de top kekler az olması bakımından işime geliyor.Kağıtta ve tek parça olmaları çocukları cezbediyor.
Daha önceki yapışlarımda belli bir ölçüye göre yapmıyordum,bu yüzden de ya hamur fazla,ya eksik,bazen de tam geliyordu.Bu sefer ölçüyü tutturdum ve hep aynı ölçü ile yaptım.İşte bu ölçüyü buraya kaydedip,hem yapmak isteyenler için kolaylık,hem de benim için kayıt altına alınsın,unuttuğumda ölçüleri hatırlayıp,sıkıntı yapmadan yapmak istedim.

18 Aralık 2012 Salı

KUŞ YUVASI BÖREKLER

"- Abdullah b. Mes’ud(r.a)çok zaman şöyle dua ederdi: 
"Ey Rabbimiz! Aramızı islah eyle, bizi İslâm’ın yollarına hidayet eyle. Bizi zulmetten nura çıkar. Açık ve gizli bütün kötülükleri bizden uzaklaştır. Gözlerimizi, kulaklarımızı, kalplerimizi, işlerimizi ve çoluk çocuğumuzu bize mübarek kıl. Tevbemizi kabul et. Kesinlikle sen çokça tevbe kabul edensin ve Rahimsin. Bizi nimetine razı olarak nimetini öğüp sana zikredenlerden eyle ve nimetini bizim üzerimize tamamlat."
(Buhari, Edeb, s. 93. (Şakik’den).
 Allah'ın adıyla...
Pratik yemekler,börekler,yapmasını en sevdiğim çeşitler arasında geliyor.Hele bir de hem kolay,hem de gösterişli oluyorsa daha bir istekle hazırlıyorum :)İşte kuş yuvası börekler de hem çok kolay,hem de çok estetikler.Daha önce de bahsetmiştim,özellikle böreklerde kesme işi olmaması için tane tane olanları tercih ediyorum.
Kuş yuvası börekleri elimde bulunan malzemelerle,ıspanak,patates ve peynirli içle hazırladım,aynı içi patates ilave etmeden de yapabilirsiniz.Sizler,farklı içler de kullanabilirsiniz,pizza böreğin içinden hazırlayıp,mini pizza böreklerde yapabilirsiniz.

17 Aralık 2012 Pazartesi

KALBİNE DANIŞ

 Vâbisa İbni Ma’bed radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre şöyle dedi:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in huzûruna varmıştım. Bana:
“İyiliğin ne olduğunu sormaya mı geldin?”
buyurdu.
– Evet, dedim.
O zaman şunları söyledi: 
“Kalbine danış.
İyilik, kalbin uygun gördüğü ve yapılmasını tasdik ettiği şeydir.
Günah ise içini tırmalayan ve

16 Aralık 2012 Pazar

PATATESLİ KURU FASULYE

"Allah'ım Seni zikretmek ,sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bana yardım et." (Peygamberimiz'in(s.a.v) dualarından-Ebû Davud (2/86); Nesâi (3/53)
Rabbimin adıyla başlarım...
Kış aylarının vazgeçilmez yemeğidir kuru fasulye yemeği.Ayrıca da geleneksel türk yemeklerinin başını çeker.Kuru fasulyenin pişirilmediği,bilinmediği,sevilmediği ev yoktur sanırım.Pişirilmediği derken imkansızlıktan dolayı pişirilmeyen evleri hariç tutuyorum.
Biz herkesi kendimiz gibi biliyoruz :(bir sıcak çorbanın buharının tütmediği nice evler vardır ki var,evi olmayanlar var,işte yanıbaşımızda Suriyeli mülteci kardeşlerimiz...Bu soğukta çadılarda hayatlarını idame ettirmeye çalışıyorlar.Kardeşlerimizi,infaklarımızla,dualarımızla destekleyelim inşeAllah...
Çoğu zaman elimizdeki nimetlerin farkında olmuyoruz.Sağlık nimeti,iman nimeti,akıl nimeti,ev nimeti,evlat nimeti,huzur nimeti ilk aklıma gelenler,listeyi uzatmak mümkün,uzar gider.Biz saymaktan aciz kalırız.Rabbimiz bizlere karşı öyle lütufkar ki,ne kadar şükretsek az kalır.

11 Aralık 2012 Salı

HER İNSAN BİR AYET

Her yaratışı mükemmel,yüce Rabbimin adı ile başlarım...
Biraz bilgi,arkasından biraz tefekkür ve şükür,işte bu yazı böyle bir yazı...
******
"Kalp, insan ömrü boyunca yaklaşık 2,7 milyar kez çarpıyor, saatte 284 litreden fazla kan pompalıyor ve vücuttan çıkarılsa da atmaya devam ediyor.
Tüm vücuttaki en hızlı tepki veren kas olan göz, saniyenin 100'de biri sürede kasılıyor. Gülümsemek için 17, kaş çatmak için ise 43 kas harekete geçiyor.
Ortalama kadın yumurtalığı, 2 milyon yumurta içeriyor. Kadınlar, yüksek estrojen seviyeleri sayesinde erkeklere göre daha iyi koku alıyor. Bir kadın ömrü boyunca dünyaya 35 çocuk getirme kapasitesine sahip.

10 Aralık 2012 Pazartesi

PEYNİRLİ TUZLU KEK

"Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. Allah'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle!” 
(Peygamberimiz'in(s.a.v) dualarından-Buhârî, Deavât, 60; Müslim, 70.)
Allah'ın adıyla başlarım...
Başladığımız hafta ve günlerimiz hepimiz için hayır olsun,Rabbimizi razı etme yolunda gayretlerimizi artırdığımız,sevap hanelerimizi kabartıp,günah hanelerimizden sildirdiğimiz hayırlarla dolsun,günlerimiz,saatlerimiz(amin).
Bu aralar tariflere ara verdim.Önceki zamanlarda bana nasihatte bulunan Sibel kardeşim bana şöyle yazmıştı:"Farkettimki gerek mutfak kültürü,gerek çocuk eğitimi,katkılı yiyecekler,zararlılar hakkında öğrendiklerim bana fazlasıyla yeter.Çok fazla bilgi hayatımı daha da karmaşık bir hale sokuyor.annemden öğrendiğim yemekler ömür boyu yeter bana.zaten maksat karın doyurmak değil mi?"
Bir diğer yorumunda ise şöyle diyordu:

7 Aralık 2012 Cuma

ALLAH KATINDA DÜNYANIN DEĞERİ

Allah’ın Rasulü(s.a.v)şöyle buyuruyor; 
“Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kafire ondan bir yudum su içirmezdi"
Tirmizi, Zühd 13, (2321); İbnu Mâce, Zühd 11, (2410). 
***** 
Câbir radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem bir gün pazar yerine uğradı. Etrafında ashâbı da vardı. 
Resûlullah, küçük kulaklı bir oğlak ölüsüne rastladı. Onun kulağından tutarak:
– “Hanginiz bunu bir dirheme satın almak ister?” buyurdu. Ashâb:

3 Aralık 2012 Pazartesi

YALNIZ ALLAH'TAN İSTE!

Ebû Abdurrahman Avf İbni Mâlik el–Eşca’î radıyallah anh şöyle dedi:
Biz dokuz, veya sekiz yahut yedi kişilik bir grub Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in yanında oturuyorduk. 

Bize:
– “Allah’ın elçisine bîat etmez misiniz?” buyurdu. 

Oysa biz, yeni bîat etmiştik. Bu sebeple:
– Ey Allah’ın Resûlü! Biz sana bîat ettik ya! dedik. 

Sonra tekrar:
– “Allah’ın elçisine bîat etmeyecek misiniz?” buyurdu.
Bu defa bîat için ellerimizi uzatarak:
– Ey Allah’ın Resûlü! Biz sana bîat etmiştik. Şimdi ne üzerine bîat edeceğiz? dedik.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur