İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

29 Eylül 2012 Cumartesi

SUCUKLU KAŞARLI KATMER(GÖZLEME) ve PÜF NOKTALARI

"O kimse Allah'ın kendisine okunan âyetlerini işitir de, sonra sanki kibrinden hiç işitmemiş gibi ısrar eder. İşte sen onu, can yakıcı bir azabla müjdele!"
(Casiye suresi 8.ayet meali)
 Rabbimin adıyla başlarım...
Bizim evde en çok yapılan börek çeşitlerinin başını katmer çeker.Katmerleri hazır yufka ile hazırlıyorum.Bu şekilde çok pratik oluyor.Elde yufka açma beceriniz varsa pekala elde açtığınız yufka ile de bu katmerleri yapabilirsiniz.Ancak o zaman zannediyorum suya gerek olmaz,hiç denemedim,evde,yufkasını kendisi açanlar nasıl olması gerektiğini daha iyi bilirler.
Bizimkilerin katmer tercihleri farklı,küçükler daha çok sucuklu kaşarlı,tahinli ve yağlı katmeri tercih ederken,büyükler domatesli biberli katmeri veya domatesli biberli katmerin malzemesine biraz kaşar rendesi,sucuk ve kekik ilavesi ile hazırladığım pizza katmeri tercih ediyorlar.
Konumuz olan kaşarlı sucuklu gözleme de,hem kolay hem pratik bir katmer çeşidi,ancak bazı püf noktaları var,bunları da yapılışını anlatırken paylaşayım inşaAllah.

28 Eylül 2012 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YEMEĞİ

"Rabbimiz! bize peygamberlerine vaad ettiğini ver, kıyamet günü bizi rezil etme. Muhakkak sen verdiğin sözden dönmezsin".
(Al-i İmran suresi 194.ayet meali)


Yaratan,yaşatan,yediren,içiren,dirilten ve öldüren Rabbimin adıyla...
Esselamu aleykum,cumanız mübarek,işleriniz hayır olsun...
*****
Yüce Rabbimizin bizlere bahşettiği enfes nimetlerden birisidir fasulye.En çok da taze halini severim,yazın taze fasulyenin en çok tercih ettiğim hali de etsiz,zeytinyağlı olan şeklidir.Bütün malzemeleri çiğden ve beraberce piştiği için de en sağlıklı halidir.Hem çok hafif ,hem de çok lezzetli bir yemektir zeytinyağlı taze fasulye yemeği.
Yöntem yine annemden öğrendiğim yöntem ve yine bu tarz yemeklerde kullandığı üç tane pulbiber,benim için bu yemeğin de vazgeçilmezidir.

Allah'ın Dinini Dert Edinmek

"Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez."
(Tevbe suresi 24.ayet meali)
Mus'ab Köylüoğlu'ndan yine çok güzel,ibret alınması,dikkate alınması gereken nasihatler içeren bir video.8 dak.lık bu sohbeti can kulağı ile dinlemenizi öneririm.

22 Eylül 2012 Cumartesi

DOMATES SOSLU PRATİK TURŞU

"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak"
(Kızılderili atasözü)

Rabbimin adıyla başlarım...
Allah-u alem bu tarif,turşu tariflerimin sonuncusu olacak,ufukta başka turşu görünmüyor :)
Domates ve biber yaz aylarının ayrılmaz,muhteşem ikilisi.Birbirlerine olan uyumları ile vazgeçilmezlerimiz arasında.Kışında onları özlüyoruz.Yazın domatesin ve biberin bol ve ucuz,en önemlisi de doğal oldukları zamanda konservesini yapmak,turşusunu yapmak kış için bulunmaz bir alternatif oluyor.Daha önce domates soslu turşu tarifleri verdim ancak bu tamamen karıştırılıp sonra kavanoza yerleştirilen daha pratik bir turşu.Ben bu turşuya hırçın turşu diyorum :)çünkü yaptığınız ilk günlerde asitlenip kabarıyor,kabına sığmıyor.Taşıp da zorluk yaşamamak için

Allah katındaki değerini bilmek istermisin?

"De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır."
(Al-i İmran suresi 31.ayet meali)
"Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."
(Zariyat suresi 56.ayet meali)
Allah'ın adıyla...
Dünyada başıboş bırakılmamışız,yaratılış gayemiz,nasıl yaşamamız gerektiği,kimleri sevip kimleri sevmeyeceğimiz her şeyimize Rabbimiz karışıyor ve nasıl davranmamız gerektiğini bize bildirmiş.O'na(c.c) uyan,Rasulünü(s.a.v)örnek alıp onun yolundan gidenler kurtuluşa erenlerdir.Bu 9 dak.lık video çok güzel nasihatler içeriyor.
Ayrıca buradaki sohbeti de dinlemenizi öneririm...

BİBERLİ FASULYE TURŞUSU

"Başkalarına imrenme,sana da imrenenler çok."
(Mevlana)
Rabbimin adıyla başlarım...
Kış hazırlıkları arasında turşuların yeri büyüktür.Çocukluğumda annemin yaptığı biber turşularının içindeki fasulyeleri yemeye doyamazdım,çıtır çıtır ve çok lezzetliydiler...
Annemden aldığım tüyolarla yaptım fasulye turşusunu.Çocukluğumdaki tadı yakalamak için de biberle karışık yaptım,ama fasulyesi çoğunlukta.Nasıl mı hazırladım?buyrun tarifine geçelim...

21 Eylül 2012 Cuma

SEVGİ HAZİNESİ

" Rabbinizden mağfiret dileyin, sonra O'na tevbe ile yönelin. Şüphesiz ki, benim Rabbim çok merhametlidir, çok sevendir"(Hud suresi 90.ayet meali)
"Bununla beraber çok bağışlayandır, çok sevendir."(Buruc suresi 14.ayet meali)
el-VEDÛD olan yüce Rabbimin adı ile başlarım.
el-VEDÛD'un manası şöyle:
"1-Seven 2- Sevilen anlamındadır.
 Seven anlamındadır.Allah,Peygamberleri,nebileri,dostlarını ve inanan kullarını sever. 
 Sevilen anlamındadır.Allah,sevilmeyi hak edendir.O(c.c)kulun bütün sevdiklerinden daha üstün bir sevgiyi hakeder.Hatta O(c.c),kulun kendi gözünden,kulağından ve nefsinden daha sevimlidir."(Esmau'l- Husna,Polen yayınları)

Mü'minler birbirlerini severler,bu karşılıksız bir sevgidir.Çünkü onların bu sevgisinin kaynağı imanidir.Daha önce hiç tanımadığımız bir kardeşimizi nasıl ilk görüşte sever,ona sıcaklık hissederiz?Daha önce okuduğuma göre (zannediyorum tefsirde idi)ilk görüşte kardeşimize yakınlık hissetmemizin sebebinin,ruhlarımızın ruhlar aleminde karşılaşmış olması.Sanal alemde bu geçerli midir?bilmiyorum.Son günlerde bu sayfayı takib eden kardeşlerimden bazılarının  yazdığı sıcak yorumlar ve beni sevdiklerini belirtmeleri bana bunu düşündürdü.Ruhlarımız karşılaşmamış bile olsa burada bizi birbirimize sevdiren,islam kardeşliği,aynı dünya görüşüne sahip olmamız ve Rabbimizin el-Vedud ismi celilinin üzerimizdeki tecellisi.Ben de sizleri Allah için çoook seviyorum.Birbirimize sevgi duymamız ve bunu dile getirmemiz bana hep aşağıdaki hadis-i şerifi hatırlatıyor:

Tefsir Dersleri-Yusuf Suresi'ne Giriş

Mehmet Emin Akın anlatıyor...
Rabbimin adıyla başlarım...
You tube'da konferanslarını ve tefsir sohbetlerini dinleyebileceğiniz,makaleleri,kitapları ve tercümeleri olan Mehmet Emin Akın hocamızı tanıyanlara hatırlatmak,tanımayanlara bir nebze anlatmak,haberdar etmek için bu sohbetini örnek olarak seçtim.
Hocamızın diğer derslerini yine you tube'dan bulup dinleyebilirsiniz.
"Küp ne ile dolu ise dışına da onu sızdırır."Hocamızın sohbetlerinde, ilminin konuşmalarına nasıl aksettiğini müşahade edebilirsiniz.
Rabbim istifade edenlerden olmayı nasip etsin(amin).

18 Eylül 2012 Salı

SALYANGOZ TATLISI(SALYANGOZ BAKLAVA)

 "Onlara şunu da misal göster: Dünya hayatı, gökten indirdiğimiz bir su gibidir ki, bu su sayesinde yeryüzünün bitkisi (önce gelişip) birbirine karışmış; arkasından rüzgârın savurduğu çerçöp haline gelmiştir. Allah, her şey üzerinde iktidar sahibidir."
(Kehf suresi 45.ayet meali)
 Rahman ve Rahim olan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Zaman alan,uğraştırıcı tarifler bana göre değil,bu tarif istisnalar arasında yerini aldı.
Uzuun zamandır şuruplu tatlı yapmamıştım,taa ki küçük oğlumun misafirliğe gideceğimizi öğrenince:
"oradaki teyze tatlı yapmışsa ben yeyim,mmmmm tadı da çok lezzetli"deyinceye kadar :)
yavrum annesinin tatlı yapmamasına öyle alışmış ki teyzelere ümit bağlamış.
O,böyle söyleyince çok utandım :(( hemen ertesi sabah bu tatlıyı yaptım,hem minik yavrumun hem de abilerinin memnuniyetine vesile oldum.

14 Eylül 2012 Cuma

YENİ ŞABLON ve BAZI SIKINTILAR

 "Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir. 
Ey Rabbimiz, eğer unuttuk ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! 
Ey Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme! 
Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! 
Bağışla bizi, mağfiret et bizi, rahmet et bize! Sensin bizim Mevlamız, kâfir kavimlere karşı yardım et bize."
(Bakara suresi 286.ayet meali)
Besmele ile başlarım...
Hepinizin cuması mübarek olsun.
Bu sayfadaki müşkül durumlarımda imdadıma yetişen bizim iki numarayı da artık evden uçuruyoruz Yanlış anlaşılmasın :) fakülteye başlıyor inşaAllah.O gitmeden sayfamın elbisesini değiştirip yenilemek istedim,yavrum olmasa mümkün değil yapacağım bir iş değil.
Bir hayli uğraştık,bu şablonda karar kıldık,yazı boyutlarını da bir çok yerini de kendisi ayarladı.Belki renginde de değişiklik yaparım.Komşular bölümü ve diğer bir çok bölüm şu anda kategoriler haricinde görünmüyor.Hepsi yeniden hazırlanacak inşaAllah.
Asıl problem bazı eski yazılarımda,yani wordpress'den blogspot'a aktardığım yazılarımda.

13 Eylül 2012 Perşembe

EN KOLAY BÖREK PİLELİ(BÜZGÜ)BÖREK

"Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yeyin, şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır."
(Bakara suresi 168.ayet meali)

Rabbimin adıyla...
Kolay ve pratik tarifler en çok tercih ettiklerimdendir.Diğer işlere zaman ayırabilmek için pratik tarifler bir hayli kolaylık sağlıyor.
Hatırlarsınız daha önce sizlerle yine tek kişilik börek tarifleri paylaşmıştım.Pileli börek ise en kolayıma gideni oldu,yapılışı da çok keyifli.Bu tarifi daha önce bir çok blogcu arkadaşım da paylaşmıştı.
Görünüşte uğraştırıcı bir tarifmiş gibi düşündüren,ancak yapılışını öğrenince bu kadar kolaymıymış!dedirten bir börek çeşidi büzgülü börek.

12 Eylül 2012 Çarşamba

SALÇALIK KIRMIZI BİBERİN KULLANILDIĞI YERLER ve SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

" Yeryüzünü size boyun eğdiren O'dur. Şu halde yerin omuzlarında (üzerinde) dolaşın ve Allah'ın rızkından yeyin. Dönüş ancak O'nadır."
(Mülk suresi 15.ayet meali)
 Rabbimin adıyla başlarım...
Mevsimi gelince mutfağımdan eksik etmemeye çalıştığım,bir çok yemek çeşidinde kullandığım kırmızı biberden bahsetmek istiyorum sizlere.Rabbimizin bizlere bahşettiği harika nimetlerden bir tanesi de salçalık diye bildiğimiz kırmızı biber.
Dikkatle bakarsanız renkleri dışında hiç birinin şekli diğerine benzemiyor,Rabbimiz her birini tek ve farklı yaratmış,ama faydaları aynı.Görünüşü ile içimizi ısıtan sıcacık kırmızısı ile kırmızı biberleri nerelerde kullandığımı anlatayım.

11 Eylül 2012 Salı

EVDE PUL BİBER NASIL HAZIRLANIR?

"Nihayet Karınca vâdisine geldikleri zaman, bir karınca: Ey karıncalar! Yuvalarınıza girin; Süleyman ve ordusu farkına varmadan sizi ezmesin! dedi."
(Neml suresi 18.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Rabbimin güzel adıyla...
Bir acı sever olarak pul biber vazgeçilmezlerimdendir.Benim için acı,hayatın tadı :)
Evde yapılan pul biberin tadı ve kokusu ise daha bir lezzetli daha bir güzeldir.
Her yıl annem evde hazırladığı pulbiberden yollar.Bu sene yanlarına gittiğimizde pul biber için kuruttuğu kırmızı biberlerden verdi,evde kendim pulbiber yaptım,tabii annemin tarifi ile :)
Köyde karıncalar bir çok konuda rahatsızlık verirken,bir konuda da bize yardımcı oluyorlar.Bahsettiğim rahatsızlıklar ve faydalar,bizim acizliğimizin göstergesi,yoksa Rabbim karıncalar da dahil hiç bir şeyi boşuna ve sebepsiz yaratmamış.

10 Eylül 2012 Pazartesi

PİZZA BÖREK

"Her şeyin mülkü kendi elinde olan Allah'ın şanı ne kadar yücedir! Siz de O'na döneceksiniz."
(Yasin suresi 83.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Yeni bir haftaya başlıyoruz, Rabbim hakkımızda hayır kılsın.
Bu gün sizlerle çok pratik bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.
İsmi Pizza börek.Bu börek görüntüsünden ziyade, içinde kullanılan malzemelerden dolayı pizza börek ismini alan bir tarif.
Pizza börek özellikle çocukların çok sevdiği, seveceği bir börek çeşidi.
Gelin nasıl hazırladığımı anlatayım...

8 Eylül 2012 Cumartesi

BİBER TURŞUSU ve DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU

Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: 
"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: 
"Kişi dostunun dini üzeredir. Öyleyse her biriniz, kiminle dostluk kuracağına dikkat etsin."
Ebu Davud, edeb 19, (4833); Tirmizi, Zühd 45, (2379).
Rabbimin güzel adıyla...
Tarifini vereceğim bu turşularda kullandığım biberler,uzuun zamandır görmediğim bir kardeşimin hobby bahçesinden...Onunla yıllar evvel Kahire'de tanışmıştık,o zamandan bu yana sık görüşemesek de aradaki bağlantıyı hiç koparmadık.Bizim iki numarayı fakülteye kaydetmeye ailecek onların bulundukları şehre gittik,sonrasında ise canım arkadaşımın evine uğradık.Allah razı olsun,eşi de kendisi de her zamanki gibi bizleri çok sıcak karşıladılar.Canım arkadaşım,hiç değişmemişti,dünya bir çoklarını aldatıp İslamdan uzaklaştırırken o, yine aynı kalmıştı,her zaman ki gibi doğal,samimi ve mütevazi idi.

6 Eylül 2012 Perşembe

HUMUSLU FATIMA'NIN YÜREK BURKAN HİKAYESİ

" (Resûlüm!) Sen, sana vahyolunana uy ve Allah hükmedinceye kadar sabret. O hakimlerin en hayırlısıdır."
(Yunus suresi 109.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Aylardır yanıbaşımızda Suriye'de büyük acılar yaşanıyor.Kadın, çocuk,bebek demeden masum insanlar hunharca katlediliyor.Dünya devletleri göstermelik toplantılar,göstermelik tepkilerle gün geçiriyor,akan kana seyirci kalıyorlar.Ne de olsa akan müslüman kanı,ne kadar çok ölseler,öldürülseler onlar için mesele değil.Zaten dünyada nerede bir zulüm,nerede katledilenler varsa geneli müslüman.Dünya müslüman için rahat yeri değil,imtihan yeri,bir gün bizim ülkemizde de aynı durumların yaşanmayacağına kim garanti verebilir?Rabbim encamımızı hayreylesin,ölüm bize gelmeden gayretini artıran,razı olacağı işler yapan salih kullarından eylesin.Dünyanın her yerinde,Suriye'de devam eden zulümlerin,bir an önce son bulmasını,Hak'kın hakim olduğu bir düzenin kurulmasını tez zamanda nasip etsin(amin).
 Bayramda görüşme fırsatı bulduğum Suriyeli kardeşim,çok bitkin görünüyordu.Savaş çıkınca Şamdan ayrılmış Türkiye'ye gelmişlerdi.Akrabalarının orada olduğundan,evlere baskınlar yapılıp insanların katledildiğinden bahsediyor ve bizlerden ısrarla dua istiyordu.

4 Eylül 2012 Salı

KIZILCIK REÇELİ TARİFİ ve KIZILCIĞIN FAYDALARI

"Ey Rabbimiz! (Amellerin) hesap olunacağı gün beni, ana-babamı ve müminleri bağışla!" 
(İbrahim suresi 41.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Rabbimin adıyla başlarım...
Rabbimin bizlere nimetlerinden birisi de sevdiklerimizle bir arada olmak,güzel insanlar tanımak,onlarla sohbet etmek.
Mübarek Ramazan bayramı vesilesi ile bu güzel nimetlere gark oldum.
Yeni insanlar,uzuuun zamandır görmediğim güzel insanlar,farklı hayatlar,ibretlik hayat hikayeleri...
Acı, tatlı bir çok yaşanmış,yaşanan hayat hikayesi dinledim,kimi zaman tebessüm ettim,kimi zaman duygulandım.Bu bayram benim için bambaşka güzeldi,elhamdulillah.
Tanıştığım güzel insanlardan birisi de sevgili Nuray kardeşimdi.Bahçelerinde keyifli bir gezi yaptık,sohbet ettik,kayısı ve kızılcık topladık.Kızılcık reçelini de onun tarifi ile yaptım.
Gelin kısaca anlatayım.

1 Eylül 2012 Cumartesi

KOLAY KONSERVE YAPIMI

  "(Resûlüm!) De ki: Mülkün gerçek sahibi olan Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin ve mülkü dilediğinden geri alırsın. Dilediğini yüceltir, dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik senin elindedir. Gerçekten sen her şeye kadirsin."
(ÂL-İ İMRÂN suresi 26.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Yaz,kış,sıcak,soğuk,bahar,güz derken ömür sermayesini hızla tüketiyoruz.
Sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi de mal ve yiyecek stoklamaya da devam ediyoruz,Rabbim affetsin,bizleri mallarını ve canlarını kendi yoluna seve seve adayan,razı olduğu kullarından eylesin(amin).
Hemen her yaz bitimine doğru evlerde kış hazırlıkları hız kazanır.Bizim evde de bu hazırlıklar çok geniş çaplı olmasa da genellikle olur.Her yıl hazırladığım menemen veya biberli domates sosu olarak kullandığım pratik konserveleri bu yıl yine hazırladım.
Senede sadece belli bir dönemde bir kaç defa yaptığım konserve ile ilgili püf noktalarını unutabiliyorum,her halde yaşlanıyorum :) takıldığım noktaları yeniden hatırlayabilmek için pratik konserve yapımını püf noktaları ile beraber yazıp hem faydalanmak isteyenlerin istifadesine sunmak,hem de ihtiyaç duyduğumda başvurmak üzere arşivimde bulundurmak istedim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur