İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Mart 2012 Cumartesi

KİVİ REÇELİ TARİFİ ve YGS İÇİN BİR KAÇ ÖNEMLİ BİLGİ

"Göklerde, yerde ne varsa hepsini Allah'ın sizin hizmetinize verdiğini ve açıkça yahut gizlice üzerinizdeki nimetlerini tamamladığını görmediniz mi? Yine de insanlar arasında, hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydınlatıcı bir kitabı olmadan Allah hakkında tartışıp duranlar vardır."
(Lokman suresi 20.ayet meali)

Rabbimin adıyla başlarım...
Şu sıralar iki kitabı beraber götürmeye çalışıyorum,her ikisini de çok ilgi ve keyifle okuyorum.Yeni bilgiler öğrenmenin beyinde mutluluk hormonu endorfin salgılanmasına vesile olarak, okuyan kişinin bu şekilde ödüllendirildiğini biliyor muydunuz?
Hele okuyup öğrendiğiniz bilgiler İslam'ı ve Kur'an'ı size tanıtıyor ve daha bir sevdiriyorsa bu mutluluk katmerli oluyor...İnşaAllah bir ara kitaplarımı size tanıtırım...
******** 
Geçen yıl vişne bulamayınca bu kış vişne reçelsiz geçti.Yaptığım portakal reçeli de bir hayli azalınca bir çeşit daha reçel yapayım dedim ve kivi reçelini denemeye karar verdim.Kivi reçelinin çok özel bir lezzeti yok,ekşi tadı olan bir reçel,bu sebeple hafif bir tadı var,eşim tadını beğenince kivi reçelinin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim.

25 Mart 2012 Pazar

ŞİMDİ İYİ SEYİRLER ZAPTEDİLMİŞ BEYİNLER

Bizlere gözler kulaklar veren düşünüp idrak etmek, kendisini tanımak ve razı olacağı amellerde bulunmamız için akıl veren yüce Rabbimin adıyla başlarım... 
Mevzi Dergisi ile yeni tanıştım ve içindeki yazılar çok hoşuma gitti.Bilgilendiren,düşündüren hayra sevk eden makalelerle dolu bir dergi.Yayın hayatına daha yeni başlamış,yazının sonunda vereceğim linkten dergiye ulaşabilir,diğer yazıları da okuyabilirsiniz.
Dergiden sizin için seçip paylaşmak istediğim yazı hepimizin aşina olduğu bir konu ile ilgili,konu televizyon,kendinize hakim olamıyor ve doğru seçimler yapamıyorsanız,düğmesine basıp kapatmayı,fişini çekmeyi bilmiyorsanız,çirkin proğramları,çirkin çizgi flimleri, bütün reklamlarda dahil ayıklayamıyorsanız evet televizyonu atın!
***************************************
"Şimdi İyi Seyirler!
Ben küçük bir kız çocuğu iken, bir gün evimize köyden dedem geldi. Dedem dağlık bir bölgede yaşıyor, şehrin hayatının hızlı gidişatı ona fazla debdebeli geliyordu. Bir gün dedem babama şunları söylerken işitmiştim; “Şu televizyon soykası var ya yavrum, insana 5 vakit namaz gibi şart!” demişti. Çocuk aklımla bu cümlenin ne anlama geldiğini iyi idrak edemesem de, “Demek ki televizyon çok iyi bir şey.” demiştim aklımdan.
Oysa şimdi çok iyi anlıyorum 5 vakit namazını geçirmeyen zavallı dedemin televizyon gibi insanın hayatını alt üst eden somut şeytanı 5 vakit namaz mesabesinde görmesinin korkunçluğunu.
Toplumu hızla İslam’dan, Allah’tan ve Peygamber’den uzaklaştıran, şeytanın en çok sevdiği ev aletimiz, belki kimimizin gözünde en önemli “teknoloji”. Bizi gündemle canlı kılan elektronik bağlantı ya da kimimiz için abartılmaya değmeyecek masumlukta, bazen tozunu aldığımız basit bir ev eşyası, bazen de çocuklarımızı başımızdan savmamızın en etkin yolu, ya da en önemli saatlerimizi karşısında boşa geçirip katlettiğimiz ömrümüzün en büyük tuzağı, toplumun gidişatını baltalayan, pisliğe sürükleyen, kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı karşısına gönüllü kelepçeleyen en masum(!) gardiyan...


22 Mart 2012 Perşembe

EVDE MAYASIZ PEYNİR YAPIMI-2 (LOR TADINDA) ÇÖKELEK TARİFİ

"Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayasızlığı emreder. Allah ise size kendi katından mağfiret ve bol nimet vadediyor. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. "
(Bakara suresi 268.ayet meali)
Yüceler yücesi Rabbimin adıyla...
Daha önce sizlerle mayasız peynir yapımını yapım aşamaları ile beraber paylaşmıştım.Maya kullanılmadan sirke ile yapılan peynir çok lezzetli bir peynir çeşidi.Özellikle taze peynir arzulayıp da peynir hastalığı brusella endişesi ile taze peynir tüketmeyenler için çok  kolay bir peynir tarifi idi maya kullanılmadan yapılan peynir çeşidi.
Bu sefer sizlerle paylaşmak istediğim tarif ise yine bir peynir çeşidi olan çökelek tarifi.Hakiki lor, peynir suyundan elde edilir yine çökelek görünümünde ancak daha yağlı ve tatlıdır daha doğrusu tadında ekşilik yoktur.Çökelek ise ayranın kestirilmesi ile elde edilir ve yoğurt kaynaklı olduğu için tadında ekşilik vardır.

21 Mart 2012 Çarşamba

KEREVİZLİ BAHAR SALATASI

Öyle bir söz söyleyin ki bu sözü duyan neşeli ise üzülsün,
üzüntülü ise gülsün....
tahmin edebildiniz mi?
Rabbimin adıyla başlarım...
Elhamdulillah bahar geldi,havalar ısınıyor ve karlar eriyor,bu sene Rabbim nasip ederse baharın ve sıcağın kıymetini sanki daha iyi anlıyacağız.
Baharı andıran basit bir salata tarifine ne dersiniz?
Kerevizi yemeklerde seviyorum ve kullanıyorum,ancak en çok salatada seviyorum.Salatada kullanıldığında çiğ olarak tüketildiği için çok daha sağlıklı ve çok lezzetli oluyor.
Ayrıca çok da doyurucu bir salata...

19 Mart 2012 Pazartesi

ISPANAKLI KEREVİZLİ SEBZE YEMEĞİ ve KEREVİZ'İN FAYDALARI

"Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar. "
(Bakara suresi 4.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bütün mü'min kardeşlerimi Allah'ın selamı ile selamlıyor,hayırlı haftalar diliyorum,
ESSELAMU ALEYKUM
Ömür sermayesi hızla tükeniyor,Suriye'deki kardeşlerimiz kadın çocuk demeden katlediliyor,ölümü inşaAllah şehadeti tadıyorlar.Onlara bu zulmü reva gören zalimleri Rabbime havale ediyorum.
Dünyada kimisi bir trafik kazasında,kimisi boğularak,kimisi yanarak,kimisi hastalıktan vb.bir şekilde ölüyor, sırası gelen ahirete göçüyor.Sıranın bir gün mutlaka bize de geleceğinden gaflette olmayalım,yönümüz,amacımız Rabbimizin rızasını kazanmak olsun inşaAllah,bundan başka hedefi olanların hali perişan,Rabbim onlardan eylemesin(amin).
Konu ile ilgili çok çarpıcı bir sohbeti tarifin sonunda sizlere hediye edeceğim,can kulağı ile dinleyip,ders alalım,dikkate alalım inşaAllah.

FISTIKLI,TAHİNLİ BÜKME KURABİYE

"Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet edin ki, Allah'a karşı gelmekten sakınasınız."
(Bakara suresi 21.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bol fakat az miktarlarda malzemesi olan çok gevrek bir kurabiye tahinli kurabiye.Tahin kurabiyeye çok güzel bir tat ve gevreklik vermişti,vermişti diyorum bu kurabiyeyi de yapalı neredeyse üç hafta geçmiş.
Rabbim verdiği nimetlerinden aldığımız  enerjiyi, hayırlı işlerde,razı olacağı amellerde kullanmamızı nasip etsin(amin).

12 Mart 2012 Pazartesi

ELMALI AYVALI KURABİYE

(Nûh) dedi ki: "Rabbim! Doğrusu ben, hakkında bilgi sâhibi olmadığım bir şeyi senden istemekten sana sığınırım. Eğer bana mağfiret etmez ve bana merhamet etmezsen, hüsrâna uğrayanlardan olurum."
(Hud suresi 47.ayet meali)
Merhameti bol ve yarattıklarına karşı çok lütufkar olan yüceler yücesi  Rabimin adıyla başlarım...
.....Evet midemizle çok meşgulüz,Rabbim bizleri affetsin(amin).
Daha çok da bu durum çocuklardan kaynaklanıyor,eskiden yalnız da olsam kendi kendime kahvaltı hazırlayan ben, şimdi hazırlamaya da yemeye de üşenir oldum,ama evdekiler için mecburum(belki de çocukları günah keçisi yapıyorum :)))sanki onlar yiyor da ben yemiyorum :)hele bu elmalı kurabiye ise...
Böyle söylemem şükürsüzlük olarak algılanmasın,insanın çocuklarının olması,sıcacık huzurlu bir yuvasının olması ve bu yuvada sevdikleri için bir şeyler hazırlaması da Rabbimizin büyük nimetlerinden,elhamdulillah.
**********
Bizim evde her yiyeceğin belli bir dönemi oluyor ve bir dönem o çeşit bir kaç defa yapılıyor.Mesela balkabağı dönemimiz öyle idi,şimdi o hevesimiz geçti.
Bu aralar(bu aralar demişim ama bu kurabiyeyi yapmamın üzerinden neredeyse iki ay geçti) ise elmalı kurabiye dönemi yaşanıyor bizim evde en sevilen kurabiyelerin başında elmalı pasta geliyor.

7 Mart 2012 Çarşamba

KÖFTE SÜRPRİZLİ MISIRLI GARNİTÜRLÜ PİLAV

İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor:
 "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kapıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "
Tirmizî, Daavât 112, (3542).
Allah'ın adıyla başlarım...
Her ne kadar acılar sıkıntılar olsa da hayat ve imtihan devam ediyor.Dünyada mü'min kardeşlerimiz çeşitli sıkıntılara düçar oluyor,bizler ne kadar üzülsek de ateş düştüğü yeri yakıyor.Suriye'de yaşanan zulümleri yaşayanlar kadar bilmemiz ve üzülmemiz mümkün değil,elimizden bir şey gelmesede dilimizden dua geliyor,hiç değil dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım inşaAllah.
"Hak şerleri hayreyler,
Zannetme ki gayreyler,
Arif anı seyreyler;
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler..."
***********
Kıymetini bilene,şükür gayretinde olana bir ekmek,bir su bile bir ziyafet,büyük nimet, ki biz bunlardan çok daha fazlasına gark olmuşuz elhamdulillah.

5 Mart 2012 Pazartesi

HELAKE 15 SEBEP

Rabbimin adıyla...
Ömür hızla geçiyor,kazalar,hastalıklar,ani gelen ölümler...Ölüm nerede,ne zaman ve ne şekilde bizi bulacak ancak Rabbimiz biliyor.
Gelin o an gelmeden önce silkinip kendimize gelelim.Bize, kurtuluşumuza vesile olması için  gönderilen yüce Rasulümüz'ün(s.a.v)tavsiyelerine kulak verelim,gönül verelim,tavsiyelerini,emirlerini can kulağı ile dinleyip hayatımıza geçirelim,kurtuluş reçetemiz bunlarda var.
Rabbimizin rızasını kazanmak ve Rasulüne(s.a.v) layık bir ümmet olmak isteyenler buyrun aşağıdaki öğütlere kulak verelim inşaAllah...
 

2 Mart 2012 Cuma

FINDIKLI YOĞURT TATLISI

Hz. Enes, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
"Üç haslet vardır. Bunlar kimde varsa imanın tadını duyar:
 Allah ve Resûlünü bu ikisi dışında kalan herşeyden ve herkesten daha çok sevmek,
bir kulu sırf Allah rızası için sevmek,
Allah, imansızlıktan kurtarıp İslâm'ı nasib ettikten sonra tekrar küfre, inançsızlığa düşmekten, ateşe atılmaktan korktuğu gibi korkmak."
Buhârî, İman 9, 14, İkrâh 1; Müslim, İman 67, (43); Tirmizî, İman 10, (2626); Nesâî, İman 3, (8, 96); İbnu Mâce, Fiten 23, (4033).

İsyanlarımıza rağmen nimetlerini bizden esirgemeyen yüce Rabbimin adıyla...
Rabbim! bilerek sana isyan edenlerden eyleme bizi,günahlarla aramızı çok uzak kıl,sana yakın olanlardan,sevip sevdirdiklerinden eyle bizleri(amin).
***********
Bütün mü'min kardeşlerimi Allah'ın selamı ile selamlıyorum,hayırlı cumalar...
Yaklaşık iki haftadır tarif vermiyorum.Kendimi biraz tarif vermekten alıkoymaya ve tarifleri azaltmak yönünde terbiye etmeye çalışıyorum.
Bu gün biz müslümanlar zillet içinde bir hayat yaşıyoruz,benliğinden uzaklaşan müslüman şeytanın oyuncağı oluyor,dünyaya dalıyor,ahireti unutuyor,felaketlerde bundan sonra başlıyor ve gaflet uykusundan uyanması çoook zor oluyor.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur