İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Ocak 2012 Salı

BALKABAKLI MOZAİK PASTA

(Bakara suresi 25.ayet meali)
Yüceler yücesi,merhameti bol Rabbimin adıyla başlarım...
Bu kış neredeyse her hafta evimizde balkabağı pişti.Adeta balkabağıkolik olduk :)
Şekere bir çözüm yolu bulamadım ancak az kullanmaya çalıştım.Bu defa yine kabak tatlısı yaptım ancak çocuklar yemediği ve hep biz yediğmiz için biraz suçluluk duygusuna kapıldım.
Balkabağı tatlısından feragat edip onların seveceği şekle dönüştürdüm.Aslına bakarsanız tat olarak balkabaklı toplardan pek farklı değil,ne varki tek tek şekil vermeyip bütüne şekil verdim ve dilimledim.Herkes çok beğendi,benim de içim rahat etti,her ne kadar tatlısından mahrum olsam da :) onların mutluluğu bana yetti,elhamdulillah.Aynı pastayı evvelki gün tekrar yaptık.

"İSLAM AKİDESİNİN ÖZELLİKLERİ" İSİMLİ KİTAPTAN...


Allah'ın adıyla başlarım...
Ailece hep beraber olduğumuzda devamlı olmasa da sohbet dinliyoruz,kitap okuyoruz.
Şu sıralar şehid Abdullah Azzam'ın"İslam Akidesinin Özellikleri"isimli kitabını okuyoruz.Herkesin anlayabileceği kısa ve öz ifadelerle konuyu anlatıyor.
Kitapta geçen ve çok etkilendiğim bölümlerden birisini sizlerle de paylaşmak istedim:
Bir kişi Ahmed b.Hanbel'in yanına gelerek kendisinden nasihat istiyor,Ahmed b. Hanbel şöyle nasihatte bulunuyor:
"Rızkı Allah(c.c)üstlendi ise bu telaş niyedir?
Cehennem hak ise bunca isyan nedendir?
Dünya fani ise dünyaya gönül bağlamak niyedir?
Her şey Allah'ın(c.c)kaza ve kaderiyle ise bunca korku niyedir?
Münker ve Nekir sorgusu haksa dünya ile avunma niyedir?
Adam Allah'ın kaza ve kaderine rıza göstereceğine dair kendi kendine söz vererek Ahmed b. Hanbel'in yanından ayrıldı."

30 Ocak 2012 Pazartesi

SARIMSAKLARI SAKLAMA YÖNTEMİ

(Bakara suresi 165.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Son günlerde sayfamın yan tarafında resmini gördüğünüz "okuyorum"bölümündeki kitapların ilki olan "Akaid Dersleri"ni okuyorum ve bitirmek için gayret ediyorum,elhamdulillah az kaldı.Adeta bir ders kitabı her müslümanın bilmesi gereken temel bilgiler yer alıyor ve bilmediğim ne kadar çok şey varmış!
İkinci kitap olan "Tefsir Dersleri"ne başlamak için çok heyecanlıyım,Rabbim muvaffak olmayı,okuduklarını sırtında yük olarak taşıyıp sadece hamallığını yapanlardan değil,gereği üzere amel edenlerden olmayı nasip etsin(amin).
***************
Son zamanlarda tariflerim daha çok pratik bilgilere kaydı.Soğuk algınlığı dolayısı ile yemekle çok az uğraşmam,kitap ve örgüye ağırlık vermem dolayısı ile yemek tarifleri ve resimlemekten de uzak kaldım.
***********
Evdekileri telef etmemek de çok önemli.
Bahsedeceğim pratik bilgi bir çoğunuzun bildiğine ve uyguladığına inandığım bir yöntem.

29 Ocak 2012 Pazar

DUA NEDİR? DUA İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ BİLGİLER

  1.Bölüm-Dua Nasıl olmalıdır?
Toplam 8 bölümden oluşan dua belgesellerinin diğer bölümlerini izlemek için lütfen aşağıdaki devamı yazan bölüme tıklayın...

27 Ocak 2012 Cuma

MAYALI PİŞİ

Enes (r.a.)'dan. Hz. Peygamber (s.a.v.):
(Hadis-i şerif-muttefikun aleyh hadis,Buhari-Muslim)


Allah'ın adıyla başlarım...
Mayalı pişi tarifi,blog yazmaya başladığımda ikinci tarifimdi.Adres değişikliklerim sebebi ile o tarif ve resim gerilerde kaldı.
Pişi evimizin en sık yapılan kahvaltılıklarından.İçinde tam buğday unu ile daha lezzetli,daha gevrek ve lifli oluyor.Yeme alışkanlıklarımızı değiştirmek kolay değil,mesela beyaz unu tamamen bırakamasak da,bu tarifimde ve neredeyse bütün hamur işli tariflerimde olduğu gibi, tam buğday unu ile beraber kullanabiliriz,daha lezzetli olduğunu göreceksiniz...
Pişide benim tercihim daha çok mayasızdan yana,ancak mayalıyı da azda olsa yapıyorum,bu, mayalının güzel olmadığı anlamında değil,sadece mayalı gıdalardan elimden geldiğince kaçınmak,en azından az tüketmek isteğimden dolayı...

26 Ocak 2012 Perşembe

MÜSLÜMANLARI FELAKETE SÜRÜKLEYEN BEŞ KÖTÜLÜK

Müslümanları Falâkete Sürükleyen Beş Kötülüğün Keyfiyeti

HAZRETİ ABDULLAH İBN ÖMER (ra) rivayet etti: “Allah Rasûlü (sas) bize yönelerek şöyle buyurdu: “Ey muhacirler topluluğu! Şu beş kötülük meydana geldiğinde haliniz ne olur? Bu kötülüklerin sizde olmasından veya sizin o kötülüklere yetişmenizden Allah’a sığınırım. O beş şey şunlardır:

1. Bir millette fuhuş (zina) yaygınlaşır ve açıktan yapılırsa, muhakkak ki o toplumda taun (veba) hastalığı ve geçmiş milletlerde görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar.
2. Bir millet, ölçü ve tartıda adaletsizlik yaparsa; muhakkak ki, kıtlık, geçim zorluğu ve başlarındaki idarecinin zulmüyle cezalandırılırlar.
3. Bir millet, mallarının zekâtını vermeyecek olursa, gökten yağmurları kesilir de; hayvanları olmasa kendilerine hiç yağmur yağdırılmaz.
4. Bir millet, Allah ve Rasûlü ile yaptıkları ahdi bozar (verdikleri sözü tutmazlarsa); Allah kendilerinden olmayan düşmanı onlara musallat eder de, düşman onların elinde olanların bazısını alır.
5. Bir milletin idarecileri Allah’ın kitabı ile hükmetmedikleri ve Allah’ın indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikleri zaman; Allah onların azabını kendi içlerinden verir. Onları aralarındaki fitne, fesat ve anarşiyle cezalandırır.” (İbn Mace, Kitabu’l Fiten)

23 Ocak 2012 Pazartesi

KONSANTRE LİMONATA TARİFİ

Resulullah (s.a.v)'in şöyle buyurmuştur:
"Helal bellidir, haram da bellidir. (Fakat) bunlar arasında (helal mi, ha­ram mı olduğu belli olmayan bazı) şüpheli şeyler vardır. Buna göre kim, ken­disince günah olma şüphesi olan bir şeyi terk ederse, haram olduğu açık ola­nı çoktan terk etmiş demektir. Kim de günah olması şüpheli olan şeye ce­saret ederse, haram olduğu açık olan şeylere dalmaya yaklaşmıştır. Masiyetler (haramlar), Allah'ın korusudur. Korunun etrafında hayvanlarını otlatan kim­se, her an oraya dalabilir. "
(Hadis-i şerif Buhari)


Allah'ın adıyla başlarım...
Gazozlarda alkol olması,tatlandırıcı,renklendirici gibi sağlığa zararlı katlı maddelerinin olmasından dolayı uzuuuun zamandır evimize girmiyorlar.Keza bu tehlike hazır meyve sularında da var.
En helali ve sağlıklısı içeceklerimizi de evimizde hazırlamak ve içimize sinerek gönül rahatlığı ile tüketmek.İşte bahsedeceğim tarif bu ihtiyacımızı karşılayan,sağlıklı ve doğal bir meyve suyu.Kışın c vitamini ihtiyacı daha fazla, işte limonata bu ihtiyacı karşılamakta yardımcı olabilecek sağlıklı bir içecek.Daha önce sodalı limonata tarifini paylaşmıştım,bu tarif ise konsantre limonata tarifi.
Eşimin geçen ay Antalya dönüşü getirdiği limonları değerlendirmek amacıyla konsantre limonata yaptık.
Çocukların çok sevdiği bir içecek limonata.Bu şekilde konsantre olunca hem çok bereketli hemde dolapta fazla yer tutmayan bir şekle dönüşüyor.
Bardağa koyduğunuz bir kaç kaşık konsantre limonata ve üzerine ekliyeceğiniz su ile bir bardak limonatanız hazır.

21 Ocak 2012 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI SALEP ve SALEP'İN FAYDALARI

"Hani Rabbiniz şöyle duyurmuştu:
 “Andolsun, eğer şükrederseniz elbette size nimetimi artırırım. Eğer nankörlük ederseniz, hiç şüphesiz azabım çok şiddetlidir.”"
(İbrahim suresi-7.ayet meali)

Yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım...
Cemil Rabbim öyle güzel nimetler yaratmış ve bizim istifademize sunmuş ki O'na(c.c)yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.Salep de bu güzel ve müstesna nimetlerden birisi.
Orkide bitkisinin kökünden elde ediliyor.1 kg.salep elde etmek için çok miktarda orkide kullanılıyor,bu sebepten de saf salepin fiyatı bir hayli pahalı.Ancak az miktar kullanılan salep,dondurma veya içeceğine yettiği için yüksek fiyatlar ödemenize gerek kalmıyor.
Geçen gün salep'in faydalarını okuyunca evde dondurma için alıp da artan salep aklıma geldi.Pişirip çocuklarla afiyetle içtik elhamdulillah.
Hazır salep çok tercih ediliyor,ancak hiç hazır almadım,mümkün olduğunca her gıdayı evde hazırlamanın en isabetli seçim olduğunu düşünüyorum ve bu şekilde hareket etmeye çalışıyorum.
Sizlerle de, bu güzel,lezzetli ve şifalı içeceğin tarifini kendi yaptığım şekli ile paylaşmak istedim.

19 Ocak 2012 Perşembe

BALKABAKLI KÖFTELİ KIŞ ÇORBASI

ALLAH'IN HÜKÜMLERİ İLE HÜKMEDİLMEYİNCE;
"Bir milletin idarecileri Allah’ın kitabı ile hükmetmedikleri ve Allah’ın indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikleri zaman; Allah onların azabını kendi içlerinden verir. Onları aralarındaki fitne, fesat ve anarşiyle cezalandırır.”
(Hadis-i şerif meali,İbn Mace, Kitabu’l Fiten)Misak dergisi
****************************
Rabbimin adıyla başlarım...
Balkabağını bu sene ki kadar hiç kullanmamıştım.
Küçük oğlumun da faydalarından istifade etmesi için bu sefer de balkabaklı çorba yaptım.Tabii sadece o değil,bütün ailece yedik.Sıcaklığın eksilerde seyrettiği bu soğuk kış günleri için ideal bir çorba.Besin değerini artırmak için az miktarda da olsa kıyma kullandım ve bu kıyma ile gayet küçük yuvarlak köfteler hazırladım.Köftenin içinde kullandığım pirinç ve bulgur ile miktarı tatmin edecek seviyedeydi.Çorbada kullandığım balkabağı ve havucun tatlı tadını, yoğurdun verdiği ekşilik dengeledi.

BALKABAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

"Allah’ın verdiği nimetleri sayacak olsanız bitiremezsiniz; doğrusu Allah bağışlar, merhamet eder."
(Nahl suresi 18.ayet meali)
Bizlere sayısız nimetler veren Rezzak olan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Yayınladığım  ve Allah nasip ederse yayınlayacağım balkabaklı tariflerimi balkabağının faydalarına yer vermezsem eksik addedeceğim :) 
"Balkabağının faydaları
Balkabağı öncelikle lifli bir besindir; sindirim sisteminin iyi çalışması ve kabızlık çekmemek için gerekli faktörlerin başında lif gelir. Özellikle hanımlar balkabağını diyetlerine daha çok eklerlerse o çok meşhur şişkinlik problemlerinin de önünü alabilirler.

17 Ocak 2012 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI

Rabbimin adıyla başlarım...
Soğuk ve karlı ancak,sıcacık evimizde sıcacık güneş nimetiyle gönlümüzün aydınlandığı bir Ankara sabahından hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum.
Rabbim bu soğuk günlerde evi olmayan,yakacağı olmayan,sıcak bir tas çorbaya hasret kardeşlerimizin de yardımcısı olsun(amin).
Kış,kar bizlere düğün bayram,ne büyük nimetlere gark olmuşuz,acaba onların imtihanı mı zor bizimki mi?....
Bu kadar nimet içinde bile sızlanacak bir şeyler bulabiliyoruz,
“O size istediğiniz her şeyden verdi. Eğer Allah(cc)’ın nimetini sayacak olsanız sayamazsınız. Doğrusu insan çok zalim çok nankördür.”
(İbrahim suresi 34.ayet meali)
Rabbim bizleri affetsin,bilerek veya bilmeyerek yaptığımız isyanlarımızı bağışlasın,şükür ve tevekkülümüzü eksik etmesin,dünya işlerinde kendisinden aşağıda olanlara bakıp şükretmeyi,infak etmeyi,ahiret işlerinde ise kendisinden yüksekte olanlara bakıp örnek almayı ve bu yolda gayretlerimizi artırmayı hepimize nasip etsin(amin).
Sahi Van depremini unuttuk mu?ve hala çadırlarda yaşamaya çalışan kardeşlerimiz şimdi ne haldeler?

13 Ocak 2012 Cuma

TAHİNLİ KABAK TATLISI

Abdullah ibni Ömer demiştir ki, Rasûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'in dualarından biri şu idi:
«— Allah'ım! Nimetinin yok olmasından, verdiğin afiyetin değişme­sinden, azabının ansızın gelmesinden ve rızana aykırı düşecek her şeyden sana sığınırım.»
(Hadis-i şerif-Ebû Davud:A. Fikri YAVUZ, İmam Buhari’nin Derlediği Ahlak Hadisleri)

 Enes radıyallahu anh anlatıyor:
"Bir terzi, Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ı onun adına hazırladığı bir yemeğe davet etti. Beraberinde ben de gittim. (Ev sahibi sofraya) arpa ekmeği, içerisinde kabak bulunan bir çorba ve kadid (kurutulmuş et) getirdi. Ben, Rasûlullah aleyhissalâtu vesselâm'ın tabağın etrafından kabağı araştırdığını gördüm. O günden beri kabağı sevmeye devam ediyorum."
(Buhari, Müslim, Ebu Davud,Tirmizi,)
*************
Rabbimin adıyla başlarım...
Balkabağını çok seviyorum, hem rengi hem de tadı ile nefis bir nimet. Daha önce sizlerle balkabağı ile yaptığım bisküvili topların tarifini paylaşmıştım.
Balkabaklı toplar, çocukların favori tatlılarından oldu, bu yüzden üç defa yaptım. Bu sefer de eşimin önerisi ile tahinli kabak tatlısı yaptım. Bildiğimiz kabak tatlısı ile aynı şekilde hazırladım, tek farkı üzerine gezdirdiğim tahin. Tahin de cevizde tamamen sizin tercihinize kalmış, benim için sade hali bile çok güzel ve pişer pişmez sade hali ile tüketilmeye başlıyor :)

PIRASALI HAVUÇLU ISPANAK YOĞURTLAMASI

Hz. Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Siz Allah'a hakkıyla tevekkül edebilseydiniz, sizleri de, kuşları rızıklandırdığı gibi rızıklandırırdı: Sabahleyin aç çıkar, akşama tok dönerdiniz."
Tirmizî, Zühd 33, (2345)

Allah'ın adıyla...
Çok basit ve sade,az miktardaki yiyecekler, maksat hayatı idame ettirmek için yeniyorsa bir ziyafet hükmünde olabiliyor.
Tarifini vereceğim yemekde bu kabilden bir yemek;
Bir çoğumuz için neredeyse yemekten sayılmayan,yanına başka bir çeşit yemek daha aradığımız,yoğurtlu  ıspanak salatası veya yemeği.
Rabbim bizleri azı çok gören,azla yetinmesini bilen,şükrü halinden ve dilinden düşürmeyen razı olduğu kullarından eylesin(amin).

10 Ocak 2012 Salı

KURU DOMATESLİ BROKOLİ YEMEĞİ

Allah Rasûlü (s.a.s)buyurdular:
 “Şurası muhakkak ki, riyanın azı dahi şirktir. Kim Allah’ın velisine düşmanlık yaparsa şüphesiz Allah ile savaşmaya çıkmış olur, Allah; itaatkâr, takva sahibi ve halktan uzak duran (kendi halinde) kullarını gerçekten öyle sever ki, onlar görünmedikleri zaman aranmazlar (yoklukları kimsenin dikkatini çekmez), hazır bulundukları zaman (da meclislere) çağrılmazlar, tanınmazlar. Kalpleri pırıl pırıl hidayet kandilleridir. (Onları hiçbir şey şek ve şüpheye atamaz.) Her müşkül meselenin ve ağır belanın altından kalkarlar.”
(İbn Mace, Fiten, 3989)
Bizlere sayısız nimetler veren ve bunların karşılığında bizden halis bir iman,şirksiz ve riyasız bir itaat isteyen,merhametlilerin en merhametlisi,yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım...
Brokoliden daha çok haşlayıp salata olarak istifade ederiz.Ancak suda haşlıyorsak vitamin kaybına uğruyor,Bu şekilde yemeğini yaptığımızda ise suyu da içinde kaldığı için daha sağlıklı bir hal alıyor.Soğuk kış günleri için sıcacık ve çok besleyici,protein ve vitamin deposu rengarenk bir sebze yemeği kuru domatesli brokoli yemeği...

8 Ocak 2012 Pazar

MAYASIZ KIZARTMA BÖREK İÇLİ İÇSİZ PİŞİ

Abdullah İbni Abbas radıyallahu anhümâ’dan nakledildiğine göre şöyle demiştir:
Bir gün Hz. Peygamber’in terkisinde bulunuyordum. Bana:
“Yavrucuğum, sana bazı kaideler öğreteyim” dedi ve şöyle buyurdu:
“Allah’ın buyruklarını gözet ki, Allah da seni gözetip korusun.
Allah’ın (rızâsını) her işte önde tut, Allah’ı önünde bulursun.
Bir şey isteyeceksen Allah’tan iste.
Yardım dileyeceksen, Allah’tan dile!
Ve bil ki, bütün bir ümmet toplanıp sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak Allah’ın senin için takdir ettiği faydayı temin edebilirler.
Yine eğer bütün ümmet, sana zarar vermeye kalksalar, ancak Allah’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler.
Çünkü artık kaderi yazan kalem yazmaz olmuş, yazıları değişmeyecek şekilde kesinleşmiştir. (Bundan sonra takdirde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."(Hadis-i şerif,Tirmizi)

Allah'ın adıyla...
Evimizin en sık yapılan hamur işlerinden,kahvaltılık tercihlerimizdendir pişi.Daha çok böyle mayasız olanını yaparım çünkü mayalı kadar bekleme süresi olmadığı için  daha pratiktir.
Ayrıca kabartma tozu ile ve tam buğday unu da kullanılarak yapılan bu pişi gevrek oluyor,özellikle bu gevrekliği içsiz olanlarda daha çok kendini belli ediyor.Dikkat etmeniz gereken püf noktası özellikle peynirli içlerde kullandığınız peynirin salamura edilmiş,susuz bir peynir çeşidi olmalı,aksi takdirde kızartma anında suyunu verip sıçramaya sebep olabiliyor,diğer taraftanda peynirin suyu, pişinin içini yumuşatıyor.

5 Ocak 2012 Perşembe

BİLİN BAKALIM BU HANGİ ÇİN?


Trajı komik 3 dakikalık bu videoyu izleyin ve düşünün siz bu Çin'i tanıyor musunuz?

KAKAOLU MUZLU KARE PASTA

 Ebû Hüreyre'den (Radıyallahu Anh) yapılan rivayetde demiştir ki, Resûlüliah Sellallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:
"Kabul edileceğine inanarak Allah'a duâ edin. Biliniz ki Allah Tealâ gafil olan dalgın bir kalbden duayı kabul etmez."(Hadis-i şerif,Tirmizi-Hakim)
Besmele ile başlarım...
Yaptığımdan bu yana bir ayı aşkın bir süre olan,taslakların arasında gerilerde kalan,neredeyse kaybolan bir pasta idi bu,yayınlamak bu güne nasipmiş...
**********
Yerli muzları aldıysanız bilirsiniz,ithal olanlara göre biraz tatsız ancak onlardan çok daha lezzetliler,ama küçük bir  problemleri var :) daha ilk aldığınızda bile bir ikisinin kabuğu yarık oluyor.Alıp eve getirdikten sonra kabuğu yarılanların sayısı artıyor.İşte bu durumda olan muzlarımızın kötü olmasından endişelenip değerlendirmek amacı ile yaptığım bir pasta bu.Yine az şekerli ancak tadı yerinde,ve neredeyse yağsız sayılabilecek bir pasta tarifi.Kremasındaki tereyağını yiyen sayısına bölerseniz yağ açısından bir hayli masum kalır :)
Dilerseniz az malzemeli(muzlar hariç) ancak bereketli,bol muzlu bu pastayı nasıl hazırladığımı aşama aşama sizlere anlatayım...

AFGAN KIYAFETİ NASIL DİKİLİR?

Ey Âdemoğulları! Size avret yerlerinizi örtecek giysi ve süslenecek elbise verdik. Takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) elbisesi var ya, işte o daha hayırlıdır. Bu (giysiler), Allah'ın rahmetinin alametlerindendir. Belki öğüt alırlar (diye onları insanlara verdik).
(Araf suresi26.ayet meali)
Rabbimin adıyla başlarım...
Tesettür kadınlar için olduğu gibi farklı ölçülerle erkekler için de var.Erkeklerde örtülmesi gereken yerlerini geniş kıyafetlerle belli etmeyecek şekilde örtmeli.Daracık pantolonlu erkekler de dar giyinen kadınlar gibi giyinmiş çıplaklar...
Büyük yavrularım erkek olarak İslam'ın tesettür emrine uygun giyinmek istiyorlar,geniş ve uzun giyinmek tercihleri,bu yüzden geniş pantolonlar,uzun ve geniş tşört ve gömlekler her kıyafet alımında aradıkları özelliklerin başında geliyor.Zorlandığımız aradığımızı bulamadığımız çok oluyor.En beğendikleri kıyafet ise afgan kıyafeti.Hazırlar hem zor bulunuyor hem de bir hayli maliyetli.Elde dikmek ise maliyeti üçte bire indiriyor,tabii buna ayıracak zamanınız  varsa...
Geçtiğimiz günlerde çocuklarımın isteğine binaen iki adet afgan gömleği diktim.Gece yarılarına kadar oturdum,her bir gömleği birer günde diktim :)

4 Ocak 2012 Çarşamba

BALKABAKLI MUZLU NEMLİ KEK

Ubeydullah İbnu Mihsan el-Hutamî (radıyallahu anh) anlatıyor:
"Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Sizden kim nefsinden emin, bedeni sıhhatli ve günlük yiyeceği de mevcut ise sanki dünyalar onun olmuştur." Tirmizî, Zühd 34, (2347); İbnu Mace, Zühd 9
Allah'ın adıyla...
Takibedenler farketti ise tatlı olan tariflerimdeki şeker oranları benzerlerinden genellikle daha azdır.Ancak bunun yeterli olmadığını,aslında rafine şekerin hayatımızda hiiiç yerinin olmadığını biliyorum.Şekere alternatifler arıyorum,damak tadıma en yakın olan hurma,ancak hurmayı her tatlı da nasıl kullanacağız?en iyisi tatlı çeşitlerini azaltmak :)
Bu kekde de şeker miktarı benzerlerinden az,içindeki balkabağı  keke ayrı bir lezzet veriyor .Yumuşacık nemli bir kek,bekledikçe de yumuşaklığı artıyor,ancak içindeki meyvelerden dolayı serin bir yerde ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmeli.

3 Ocak 2012 Salı

ZEYTİNLİ KURU DOMATESLİ PEYNİRLİ EKMEK

Ebû Katâde (r.a.) rivayet ediyor:
"Ümmetimin hepsi affedilmiştir. Ancak mucâhirûn bu­nun dışındadır."
"Ey Allah'ın Resulü, mucâhirûn kimdir?" denildi.
Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Geceleyin bir günah işler, Allah onu örttüğü halde gündüzleyin 'Ey filan, akşamleyin ben şöyle şöyle yaptım' der. Allah'ın örttüğünü açığa çıkarır."[218]
Buhari, Edeb: 60; Müslim, Zühd: 52. İmam Taberâni, Mu’cemu’s-Sağir Tercüme ve Şerhi
Bu hadis-i şerifi okuyunca şöyle düşünüyorum:
Demek ki günahlar teşhir edilirse,ifşa edilirse buna insanlarda şahit olacak,işlenen günah örneklik teşkil edecek ve affedilmeyecek.Yaşadığımız zamanda alenen işlenen günahlar,anlatılan günahlar ne kadar fazla!hatta bazı insanlar günahları ile övünür haldeler,
“Onun ve kavminin, Allah’ı bırakıp güneşe taptıklarını gördüm. Şeytan, onlara yaptıklarını süslü göstermiş ve böylece onları yoldan çıkarmış. Bu yüzden de onlar doğru yolu bulamıyorlar.”
(Neml suresi 24.ayet meali)
Rabbim bizleri bunlardan etmesin(amin).
Öyle ise düşünelim bizler hangi günahları işliyoruz ve buna insanlar şahit oluyor,hangi günahlarımızı insanlara anlatıyoruz ve kötü örnek oluyoruz?
Böyle bir yanlış yapıyorsak vazgeçelim,günah işlememe gayretinde olalım,bilmeden yaptıklarımız da inşaAllah affolur,yeter ki biz samimi olalım,gayret gösterelim...
Rezzak olan yüce Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Bu ekmeği yapalı neredeyse bir ay oluyor.Kahvaltı sofralarınız için hepsi birarada bir tarif.Evde uzun zamandır bekleyen zeytinler bu şekilde değerlenmiş oldu,domates olarak ise yazın kuruttuğum domateslerden kullandım.Zeytin,domates ve peynir,ekmeğin içinde birbirine karışmadı,her birinin olduğu kısım farklı bir lezzetteydi...
Rabbimize yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun...Şimdi de zeytinli,kuru domatesli ve peynirli üçü bir arada ekmeğimizin tarifine geçelim inşaAllah.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur