İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Eylül 2011 Cuma

SON NEFESTE HATIRLANANLAR

Mükellefin Son Nefesteki Halinin Önemi ve Amellerinin Bu Hale Göre Değerlendirilmesi
ALLAH RASÛLÜ (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır: “Öyle kullar vardır ki, cehennemliklerin amellerini işlediği halde cennetlik olur ve öyle kullar da vardır ki, cennetliklerin amelini işlediği halde cehennemlik olur. Çünkü ameller son nefese göre değerlendirilir!”(1)
Hadis, “Mesâbîh”in sahîhlerinden olup, Sehl ibn Sa‘îd (r.a.) rivayet etmiştir.
Hadiste amelleri terk edip buyrukları îfâ etmemeye yönelik bir işaret yoktur. Aksine, “Belki şu an ömrümün son anı olabilir” endişesiyle kulu, ömrünün her anında taatlere yönelmeye ve kötü fiillerden kaçınmaya bir teşvik vardır. Zira kişi, son anda kendisine ne isabet edeceğini bilemez.(2) Öyle kişiler vardır ki, îmân ve taatle cennet ehlinin amelini işler, hâlbuki yüce Allah’ın takdirinde cehennemlik olarak geçer. Ömrünün sonunda durumu, iman ve taatten, küfür ve isyana dönüşür de küfür ve isyan üzere ölüp cehenneme girer. Öyle kişiler de vardır ki, küfür ve isyanla cehennemliklerin yaşadığı gibi yaşar; oysa yüce Allah’ın takdirinde adı cennetlik olarak yazılıdır. Ömrünün sonunda durumu, küfür ve isyandan, iman ve taate dönüşür ve bu hal üzere ölerek cennete girer. O sebeple Aleyhissalâtü Vesselâm Efendimiz hadislerinin sonunda; “Ameller ancak son ana göre değer kazanır” buyurmuşlardır.

28 Eylül 2011 Çarşamba

ACI SOSLU KÖZLENMİŞ (SALÇALIK) BİBER TURŞUSU

Rasûlullah (sas) buyuruyor:
“Kim insanların rıza ve hoşnutluğuna karşılık, Allah’ın rızasını dilerse, Allah onu insanlara muhtaç etmez. Kim de Allah’ın rıza ve hoşnutluğuna karşılık, insanların rıza ve hoşnutluğunu tercih ederse, Allah onu insanlara muhtaç eder.”
(Tirmizi, Zühd)

Allah'ın adıyla başlarım...
Közlenmiş biber turşusunu bir acı sever olarak acı yapmak istedim.Bu yüzden sosunda cin biber kullandım.
Acı her yemeğe yakıştığı gibi turşuya da daha bir fazla yakışıyor.
Közlenmiş biber turşusu,yapımı çok kolay bir turşu,aynı zamanda çabuk bir turşu.Biberler közlendiği için ertesi güne yenilebilir.İsterseniz yapımını daha da kolaylaştırmak için biberleri biraz daha küçültüp sosla beraber hepsini karıştırıp o şekilde de kavanoza yerleştirebilirsiniz.                               
                                MALZEMELER
5 adet büyük boy salçalık kırmızı biber,
1 küçük baş sarmısak,
1 avuç cin biber(20-25 adet),
2 adet orta boy olgun domates,
3 tatlı kaşığı tuz(kaya tuzu),
1 kahve fincanı üzüm sirkesi,

26 Eylül 2011 Pazartesi

DONDURUCUDA FASULYE SAKLAMAK ve PRATİK ZEYTİNYAĞLI FASULYE

Rahmet Nebisi (s.a.s) buyurdular:
“Siz, zikreden bir dil ve şükreden bir kalbe sahip olunuz.”
(Tirmizi)
Rabbimin adıyla başlarım...
O'na (c.c) yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun ki bolluk içinde ve ucuzluk olan topraklar üzerinde yaşıyoruz.Hala bir çok sebze ve meyvemiz bozulmamış.Pazardan aldığımız mısır koçanının içinden kurt çıkması,aldığım köy biberlerinin tohumundan diktiğimde yeniden biber elde edebilmek beni böyle düşünmeye ve inanmaya sevkediyor,inşaAllah yanılmıyorumdur.
Dışarıda araba içinde satılan ucuz ve mis gibi, domates kokan domatesleri,su gibi taptaze ve çıtır çıtır fasulyeleri alınca da böyle düşündüm.Satan adam bahçelerinin ürünleri olduğunu söylüyordu.İnşaAllah gıdalarımızla oynanmaz,tohumlarımıza sahip çıkılır.Bunların olabilmesi ve bu hassasiyetin korunması için Allah korkusunun ve bir gün hesap vereceğimiz bilincinin beyinlerde hep diri tutulması gerekiyor. 
Rabbim verdiği nimetlerin kadrini bilenlerden,gereğince amel edenlerden eylesin bizleri,isyan edenlerden ve israf edenlerden eylemesin(amin).
**********
Kış hazırlıkları yapılırken,konservesi en çok yapılan veya dondurucuya en çok yerleştirilen sebzelerin başında belki de fasulye geliyor.
Önceki senelerde sadece etli pişirecek şekilde hazırladığım fasulyeleri bir kaç senedir

23 Eylül 2011 Cuma

HİCAB ve HAYAMIZ,TEDAVİYE MUHTACIZ!

Zaman İçerisinde Kaybettiğimiz Ahlakî-Edebî Değerler ve Hikmet
CEMİYET halinde yaşayan insanların, zaman içerisinde akla-hayale gelmeyecek problemlerle karşılaşmaları mümkündür.Her müslümanın, cemiyet içerisindeki davranışlarını ve diğer insanlarla münasebetlerinde muhtaç olduğu ilimleri öğrenmesi farzdır. Bazı muteber fıkıh kitaplarında ‘farz-ı ayn’ olan ilimler tasrif edilirken, şöyle denilmiştir:’Mükellefin dinini icrası, Allah (cc) için amelinin ihlâsı ve diğer insanlarla muaşereti hususunda muhtaç olduğu ilimleri öğrenmesi İslâm’ın farzlarındandır.’ İslâm dininin iman ve ibadet esasları ile ahlaki hükümlerini birbirinden ayırmak mümkün değildir. Allah’a iman ile ahlaki değerlerinin münasebetini beyan eden hadis-i şerif, mealen şöyledir:’ Mü’minlerin iman yönünden en mükümmel olanı, ahlâkı en güzel olanıdır.’ (Sünen-i Ebû Davud- K.Sünne: 21) Peygamberimiz Efendimiz (sav) insanlara sadece kitabı değil, aynı zamanda hikmeti öğretmiştir. Bazı âlimler, faydalı olan her ilmin ve emredilen bütün salih amellerin hikmete dahil olduğu ifade etmişlerdir.
Yitirdiğimiz hayati değerler (yitiklerimiz) sahip çıkılmadığı takdirde karşılaşılan bir sonuçtur. Yitirebilmeniz için önce sahip olmanız gerekir. Bir kimse Müslüman olmakla, Kur’anî değerlerin tamamına sahip çıkmaya söz vermiştir. Biz daha ruhlar aleminde iken söz verdik ve Rabb olarak sadece Allah’a (cc) teslim olduğumuzu ikrar ettik!.. Bu manevi mukavelenin neticesinde, mukaddes emanetlerin muhatabı olduk.

20 Eylül 2011 Salı

ŞEFTALİ REÇELİ

 Hasan-ı Basri (rh.a) demiştir ki; “Kalplerin fesada* uğraması altı şeydendir:
İnsanlar tevbe etmek ümidiyle günah işlerler.
İlim öğrenirler fakat amel etmezler.
 Amel ettiklerinde ihlâslı olmazlar.
 Allah (cc)’ın verdiği rızkı yerler fakat, şükretmezler.
Allah (cc)’ın taksimatına razı olmazlar.
Ölülerini defnederler fakat, ibret almazlar.”
(İbn Hacer el- Askalânî, Münebbihat)

Kendisine kullukla değer bulduğumuz,şeref kazandığımız Yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım...
Bir reçel tarifi ile birlikteyiz.Hemen herkesin bildiği bir reçel şeftali reçeli.Zaten reçel de benim için meramıma bahane.
Daha önce İnfitar suresini ezberleme gayretimizden bahsetmiştim,elhamdulillah Rabbim ezberlemeyi nasip etti.Bir sureyi ezberlemenin şartı onu Rabbimizin huzurunda yani namazda kıyamda okuyabilmekte.Eğer bunu başarabiliyorsak ezberleyebilmişizdir demektir.Küçük oğlum bile o kadar aşina oldu ki kendi kendisine okuyor.Ayetlerin başını duysa sonunu getiriyor.

19 Eylül 2011 Pazartesi

ELAZIĞ AYRAN TARHANASININ YAPILIŞI

Rabbimin adıyla başlarım...
Sayfamda yayınladığım Elazığ yöresel yemek tariflerini takibeden Rabia hanım Elazığ ayran tarhanasının yapılışını sormuştu,kısaca anlatmak istiyorum.
İnşaAllah Rabia hanımın şahsında ayran tarhanası hasreti çekenlerin bu lezzetli ve şifalı çorbayı yapmalarına vesile olmuş olurum.
MALZEMELER
1 ölçü aşurelik buğday,
5 ölçü koyu ayran,
1-2 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı un,
(tuz ve un ölçüsünü su bardağı için verdim)
YAPILIŞI
evde mayaladığınız yoğurt ile koyu bir ayran hazırlayıp tuz atın ve karıştırın,
ayranınızı ağzı kapalı olarak 2-3 gün dışarıda bekletip ekşimesini sağlayın,
dövmeyi(aşurelik buğdayı) yıkayıp 1-2 saat ılık suda bekletin,
dışarıda beklettiğiniz ayranı,suda bekletip suyunu süzdüğünüz dövmeyi ve unu tencereye koyup hepsini karıştırın,

17 Eylül 2011 Cumartesi

ŞEFTALİ NASIL KURUTULUR

" Biz, yeryüzünde nice nice hurma bahçeleri, üzüm bağları yarattık ve oralarda birçok pınarlar fışkırttık."
"Ki, onun ürününden ve ellerinin emeğinden yesinler. Hala şükretmiyorlar mı?"
(Yasin suresi 34-35.ayetler)
Rezzak olan Rabbimin adıyla başlarım...
Domates,biber ve patlıcan haricinde bir şey pek kurutmam.Bu yaz ilk defa şeftali kuruttum.Hem tadı hem de görüntüsü ile farklı ve güzel oldular.
Okullar açılıyor,çocukların beslenmelerine de koyabileceğimiz çok sağlıklı bir lezzet,şeftali kurusu.
Ayrıca, hoşaf,kek ve kurabiyelerde de kullanılabilir ama en güzeli bu hali ile tüketmek.

16 Eylül 2011 Cuma

SAKALLI İPLE TOP YAPIMI

"Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!"
(İbrahim suresi 40.ayet)
Allah'ın adıyla...
Oyuncak kediden artan iplerle ördüğüm toptan bahsetmiştim.Şimdi de bu topu ve yapılışını anlatayım inşaAllah.
Apartman hayatı çocuklar için zordur,oyun oynarken,fazla hoplayıp zıplamamaları ve özellikle evde top oynamamaları gerekir çünkü aşağıdaki komşu için bu adeta işkencedir.İşte sakallı iple yaptığım bu top,evde top oynamaları için en iyi seçenek çünkü yere düşünce hiç ses çıkarmıyor.Birbirlerine hızlı da atsalar can acıtmıyor.

15 Eylül 2011 Perşembe

SAKALLI İPTEN OYUNCAK KEDİ ve YAPIM AŞAMALARI

İmam Ahmed rivayet ediyor...Abdullah b.Amr(r.a)'dan dedi ki:
Rasulullah(s.a.v)şöyle buyurdu:
"Herhangi bir topluluk bir yerde oturup Yüce Allah'ı orada zikretmezlerse ,mutlaka kıyamet gününde orayı hasret çekerek göreceklerdir."
(el-Esas fit'Tefsir 11.cilt sayfa 437)
Rabbimin adıyla başlarım...
Sizlere daha önce bahsettiğim sakallı ipten oyuncak kedimizi hazırladım.Küçük oğlumun sevinci görülmeye değerdi,elinden hiç bırakmadı,kedisine sarılıp yattı,akşamda kediyi lavaboda banyo yaptırmış :)
hatta kedi için abisiyle kavga bile ettiler :( cesaretimi toplayabilirsem bir tane daha örmek istiyorum ki kavgaya mahal olmasın :)
Kediden artan iplerle de bizim bir numaranın isteği üzerine bir top ördüm,onu da yine yapım aşamaları ile daha sonra paylaşırım inşaAllah.

13 Eylül 2011 Salı

BİBER AŞI(BİR YÖRÜK YEMEĞİ)

"Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler, fakat sonra çocukluklarını özlerler.Para kazanmak için sağlıklarını yitirirler,ama sağlıklarını geri almak için de para öderler.Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar.Sonuçta;ne bugünü,ne de yarını yaşarlar,hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar,ancak hiç yaşamamış gibi ölürler."
(Platon)
Allah'ın adıyla başlarım...
Son bir hafta on gündür,neredeyse her gün her saat İnfitar suresini tekrar tekrar dindik,ezberledik sayılır(manasını da öğrendik),bir kaç yerinde takılıyoruz,küçük oğlum bile kendi kendisine tekrar ediyor.Çocuğa ne verirsen onu alıyor,onların beyinleri,hafızaları çok kuvvetli,her şeyi çekiyor,emanetlerimizin bu çağlarını çok iyi değerlendirelim,onlara en güzeli öğretelim inşaAllah.
**********************
Çocukluğumuzda alıştığımız tatlar hiç unutulmuyor,ne kadar farklı çeşitte olsa onların yeri apayrı.Çocukluğumun geçtiği İzmir'in yörük köyünde neredeyse her evde ve hemen hergün pişirilen bir yemekti biber aşı.

12 Eylül 2011 Pazartesi

DİŞİNİZ Mİ AĞRIYOR?

"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir."
(Tevbe suresi 128.ayet)
Esselamu aleykum...
Şafi ismi ile şifa veren yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Bir çoğumuzun hayatının bir döneminde mutlaka diş ağrısı ile karşılaşmıştır.Son üç aydır,son zamanlarda çok azaldı elhamdulillah,bu ağrı ile imtihandayım.Önceleri ağrı kesici alıyordum.Ancak memlekete gidince,canım babamın Tıbbı Nebevi'de okuduğu bir çözümle elhamdulillah rahatladım.Bu yöntemi babam denemiş ve ağrısının geçmesine vesile olmuştu.Ben de denedim ve gerçekten etkili olduğunu gördüm.Bu yöntem

SAKALLI İPTEN BASİT ÖRGÜLER

"Nasihat, dünyanın en pahalı hazineleri kadar kıymetli olduğu halde, ekseriya pek ucuza satılır."
(Hazreti Ali)
Besmele ile...
Hepinize,hayırlı,huzurlu bir hafta ve haftalar diliyorum.
El işi yapmayı severim,ancak çabuk bıkarım,çünkü bir işe başlayınca bütün gayretimi ona verir diğer işleri unuturum :) bu yüzden uzun soluklu el işlerine pek girişmem.Sakallı ip ile ördüğüm bulaşık bezi tam bana göre bir iş.Her ne kadar bulaşıkları makina da yıkasak da yinede elde yıkamamız gerekenler oluyor.Bu bulaşık bezi ile

11 Eylül 2011 Pazar

PET ŞİŞELERDEKİ TEHLİKE!

Altaylı nın aşağıda alıntıladığım yazısı ne kadar abartılıymış bu gün öğrendim.12-Ekim-2011 tarihinde, TRT Haberde Defne Sarısoy un sunduğu 10’Dan Sonra proğramında bu konu konuşuldu.
Proğramı dinledikten sonra,Aşağıdaki yazının üzerine kocaman bir çarpı işareti çiziyorum ve artık bu yazıya itibar etmiyorum size de aynısını tavsiye ediyorum,sebebini
merak ediyorsanız buyrun buradaki yazımı okuyun.

****************************************************

Aşağıda alıntıladığım yazı ezber bozan bir yazı.Hepimizi yakından ilgilendiren çok önemli bir konu.Sizlerin de haberdar olmasını istedim,buyrun yazıyı okuyalım...

................................................
"Önceki gün, bir yakınımın ameliyatı için, Türkiye’nin önemli hastanelerinden birindeydim. Ameliyat sonrası, alanında Türkiye’nin değil, dünyanın en iyilerinden biri ve çok da eski dostum olan doktorumuz geldi. Ameliyatla ilgili bilgi vermek üzere. Konuşurken, önümdeki masada duran “pet” şişeyi alıp açtım ve bardağıma su doldurmaya başladım. Profesör doktor uzandı. Elimden pet şişeyi aldı. Suyu doldurduğum bardağı aldı. Görevliyi çağırdı. Pet şişeyi çöpe atmasını, bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi. “Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin” dedi.

“Ne oldu hocam, sular zehirli de bizim haberimiz mi yok” dedim şaşkınlıkla. “Keşke zehirli olsa. Panzehiri olur, ilacı olur. Bunlar zehirden beter” dedi ve anlattı.“Bu pet şişelerdeki sular 2 haftadan uzun süre şişede kaldığı zaman, şişenin içindeki zararlı maddeleri çözüyor ve suya karışmasına neden oluyor. Bunlar hücre yapılarına çok ağır zararlar veriyorlar. Her gün yavaş yavaş bozuyorlar.

BÖRÜLCE SALATASI

''Senin bana Rab oluşun iftiharım olarak yeter, benim Sana kul oluşum şeref olarak da bana yeter!''    ( Hz. Ali )

Rabbimin adıyla başlarım.
Yıllar var ki yapmadığım ve yemediğim,çok hafif bir tat olan börülce salatası tarifini paylaşacağım.
Çocukluğumun unutamadığım tatlarından birisidir börülce salatası.Ege mutfağının hafif lezzetlerinden birisidir.Özellikle İzmir yöresinde bu tür haşlama salatalar çok yapılır.Kabak bitkisinin yaprağının sapları bile salatası yapılanlar arasındadır
Gelin şimdi kısaca börülce salatasının yapılışını anlatayım.
MALZEMELER
1/2 kg.taze börülce,
haşlamak için su(buharda da haşlayabilirsiniz),
sosu için:
1/2 limon suyu,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz karışımı.
YAPILIŞI
Börülceler,yıkanır fasulyede olduğu gibi ayıklanıp 2 veya 3 parçaya bölünür,
az miktar suda haşlanıp süzülür ve servis tabağına alınır,
hazırlanan sos üzerine gezdirilir,börülce salatamız hazırdır,afiyet olsun. 

9 Eylül 2011 Cuma

KURULAR,BALKONDA MİNİ BAHÇE

"Ey insan! O Kerîm (çok cömert olan) Rabbine karşı seni aldatan nedir?"
(İnfitar suresi 6.ayet)
Esselamu aleykum.
Yaratan,yaşatan Yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Mübarek bir günde ,günlerin hayırlısı cuma gününde yine birlikteyiz.
Yaklaşık iki aydır kendimi buralardan ayrı tuttum,önce kısa bir tatille yapılan sıla-i Rahim,sonrasında ise mübarek Ramazan bu ayrılıkta etkili oldu.İnternet ve blogtan kendimi uzaklaştırma gayretim de bu ayrılığın en önemli sebeplerinden.Bundan önceki son iki yazı banttan girmişti,yani planlanmıştı.
Zaman hızla akıyor ve an be an bizi ölüme yaklaştırıyor.Kendimize çeki düzen verip hayırlı işlerimizi artırmalı,İslamla ve Kur'an'la irtibatımızı sağlamlaştırmalıyız.
İnfitar'ın özellikle 6.ayeti

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur