İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Şubat 2011 Pazartesi

BİSKREM KURABİYE

 ''Daha sonra örtünürüm " den kastın kefenle örtülecegin gün mü yoksa! ..?
***************** 
Rabbimin güzel adıyla başlarım...
Bizim evde biskrem çok sevilir,bu sefer biskremi evde yapayım dedim,evde yaptığım şekil olarak benzemese de, tat olarak ona benzedi, bu kurabiyelerev usulü biskrem oldu.önemli olan da tadı,en azından daha güvenilir ve daha bereketli,benim biskremle pek aram olmadığı için, sadesini daha çok sevdim,çünkü kurabiye artı çikolata bana ağır geliyor,ancak çocuklar için tam tersi :)dilerseniz tarifimize geçelim.
MALZEMELER

120 gr.kahvaltılık tereyağı,
2/3 çay bardağı zeytinyağı,
1 su bardağı tepeli pudra şekeri,
1 yumurta sarısı,
1 çay bardağı yoğurt,
1/2 portakalın ince kabuk rendesi,
1 su bardağı fındık,
1/2 paket kabartma tozu,
1 su bardağı nişasta,
bir fiske tuz,
çok yumuşak olacak şekilde un,
kurabiyelerin içleri için bitter çikolata,

25 Şubat 2011 Cuma

DAMLA SAKIZLI AYVA TATLISI

Rasûlullah(s.a.v) şöyle buyurdu:
''ALLAH'ı razı etme adına insanların kızmalarına aldırış etmeyen kimseye,o insanlara karşı ALLAH yeter,
insanları memnun etme adına ALLAH'ı kızdırmayı önemsemeyen kimseyi ise,ALLAH, o insanların eline bırakır''
(tirmizi 2414)
**********
Yaratan,yaşatan,öldüren ve dirilten yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım...
Bu tatlım diğerlerinden farklı olarak bir meyve tatlısı,çok duyulan,çok yapılan bir tatlıdır ayva tatlısı,farklı yapılış şekilleri var,ben kırmızı rengi için önce bir kaç parça kırmızı pancar attım haşlama suyuna,rengi yeterli gelmeyince de bir tatlı kaşığı hibiskus ilave etttim,kendisi gibi rengi de tatlı oldu :)
MALZEMELER ve YAPILIŞI
Haşlamak için:

23 Şubat 2011 Çarşamba

KİM İLERİCİ? KİM GERİCİ? ( HEDİYELERİM )

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
71- "Erkek-kadın bütün mü'minler birbirlerinin dostu, dayanağıdırlar. Bunlar iyiliği emrederek kötülükten sakındırırlar, namazı kılarlar, zekâtı verirler, Allah'a ve peygamberine itaat ederler. Allah işte onlara rahmet edecektir. Hiç şüphesiz Allah, güçlü iradelidir ve her yaptığı yerindedir."

72-" Allah, erkek-kadın bütün müminleri altlarından nehirler akan ve içlerinde sürekli kalacakları cennetlere, Adn cennetlerinde konforlu konutlara yerleştireceğine söz vermiştir. Allah'ın hoşnutluğu ise, bunlardan daha büyük bir ödüldür. İşte büyük kurtuluş, büyük başarı budur."
(Tevbe suresi)
Wordpressten bu yana bu sayfayı takibedenler bilirler,dikkat çekici islami sohbet videolarını hediye olarak paylaşıyordum,uzun zamandır böyle bir paylaşımda bulunmamıştım.
Aşağıda linkini verdiğim yeni sohbet o kadar ilginç ve hiç duymadığımız bazı meselelere değiniyor ki mutlaka sizlerinde istifade etmenizi istedim.Bu sohbetler dört bölümden oluşuyor,şehid(inşaAllah) Seyyid Kutub'un "Yoldaki İşaretler" kitabının geniş açıklamalarını çok dikkat çekici bir şekilde anlatıyor.
Bahsettiğim sohbet ise
Yoldaki işaretler 3. bölüm 
Bu sohbeti daha önce benden hediye sohbet isteyen sevgili kardeşim Tuba'nın şahsında hepinize armağan ediyorum.

22 Şubat 2011 Salı

EV YAPIMI CEVİZLİ TEL KADAYIF

Rasûlullah(s.a.v) şöyle buyurdu;
"Ahiret ticaretinde en fazla zararda olan kimse,dünyevi emellerine ulaşmak için kendisini yeyip bitiren,arzularına kavuşma konusunda zamanın kendisine yardım etmediği (zamanını iyi değerlendirmeyen) azıksız olarak dünyadan ayrılan ve elinde kendisine mazeret olabilecek hiç bir mazeret bulunmadığı bir halde ALLAHın huzuruna çıkarılan kimsedir."
(camius'-sağir 168)

Allah'ın adıyla başlarım...
Tel kadayıf geleneksel tatlılarımızdandır,yapımı çok kolay ancak şurubu iyi ayarlanmazsa bazen çok yumuşak hatta hamurumsu,veya tam tersi şurubunu çekmeyen fazla çıtır bir kadayıf ortaya çıkıyor.Makbul olanı ise ikisinin tam ortası adı gibi tel tel ancak tam kıvamında bir kadayıftır.Tarifini vereceğim bu tel kadayıf aynen dediğim gibi tam kıvamında idi,bizim ev ahalisinden tam not aldı :)
Tel kadayıfın istenilen lezzette olması için ise yağ ve şekerinin de yeterli miktarda olması,diğer tatlılara göre daha cömert kullanılması gerekiyor çünkü kadayıf şekeri ve yağı çok seven bir tatlı.

21 Şubat 2011 Pazartesi

ARİSTON ÇAMAŞIR MAKİNASI ve EŞYAYA DAİR...

Rabbimin adıyla başlarım...
Sizlere yeni çamaşır makinamız Ariston Hotpoint çamaşır makinasından bahsetmek ve eşya konusunda bir kaç kelam etmek istiyorum...
Neden bu makinayı anlatıyorsun derseniz,sebebi şu:
Bu makinayı almadan önce internette özellikleri ile ilgili ve makinayı kullananların yorumlarını okumak,bilgi sahibi olup son kararı vermek istedim ancak bulamadım.Merak edenler,ihtiyacı olup da araştırma yapanlar için bir aylık bir kullanıcı olarak fikirlerimi belirtmek istedim.
Makinanın ön yıkaması yok,ön yıkama olarak 15.dakikalık kısa yıkama programını kullanıyorum,eski makinama göre daha sessiz çalışıyor,16 ayrı programı var,yıkama süresini gösteriyor.
İlave durulama programı var ,ilave durulama ile daha iyi durulanıyor,beyazları veya açık renklileri yıkadığımda ise süper beyaz düğmesine de basıyorum

18 Şubat 2011 Cuma

TERBİYELİ KURU DOMATES ÇORBASI, DOMATES NASIL KURUTULUR? DOMATES UNU NASIL YAPILIR?


"KUL,YÜCE ALLAH'IN SEVGİSİNİ TATTIĞI ZAMAN,ALLAH O KULUNUN KUSURLARINI KENDİSİNE GÖSTERİR.BÖYLECE O,BAŞKALARININ KUSURLARINI GÖREMEZ OLUR."
*****************************************
"İman bir çiçek gibidir. Katiyyen kokusunu içinde tutamaz, kendiliğinden çevreye yayılır. Yayılmadığı zaman kokusu yok demektir..." Seyyid Kutub
Rabbimin adıyla başlarım...
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek,işleri hayır ,hayır duaları makbul olsun(amin).
Bizim evin en çok tercih edilen çorbası, domates çorbası tarifi ile sizlerle beraberim.
Domates çorbasını yazın daha çok yaparım,kışın ise kuru domatesle yapılanı, taze ile yapılmışını aratmıyor.
Canım annemin ve babamın yetiştirdiği domateslerin kurutulmuşları ile bu çorbayı yaptım ve çok beğendik.Hem arşivimde bulunması hem de sizlere de bir fikir olması için yayınlıyorum.
Soğuk kış günlerinde ocağımızda kaynayan sıcacık bir çorba ne büyük bir nimet ve tam bir ziyafet,daha ne olsun!bilene çok çok fazla,Rabbim nimetlerin kadrini bilenlerden,şükretme gayretinde olanlardan kılsın bizleri(amin).
Çorbamızın yapılışı şöyle:

11 Şubat 2011 Cuma

DÜĞMELİ KURABİYE


 "(Ey Muhammed !)De ki; "duanız (ibadetiniz)olmazsa,  Rabbim size ne diye değer versin? (Ey inkarcılar!Siz peygamberin getirdiklerini) yalan saydınız; bu sebeple azap yakanızı bırakmayacaktır.  (Furkan suresi 77.ayet)
 Allah'ın adıyla başlarım...
Bu sabah namazından sonra yatmadım,tam altı adet test çözdüm :) yıllar sonra Allah nasip ederse ilk defa bir sınava gireceğim inşaAllah,ne sınavı derseniz hemen söyliyeyim ehliyet sınavı...Sınavlar beni hep heyecanlandırır. Çocuklar bile benim gibi heyecanlanmıyor :) sonuç nasıl olur bilmiyorum,Rabbim hayırlı başarılar versin,hem dünya hem de en önemlisi Ahiret sınavımızı yüzümüzün akıyla verebilenlerden eylesin(amin).
Şu mübarek cuma gününde Mısırlı kardeşlerimizi de dualarımızda eksik etmeyelim,ne buyuruyor Sevgili Peygamberimiz,Önderimiz,Rehberimiz(S.A.V)"Dua mü'minin silahıdır."bu güzel silahı kardeşlerimizin hakça bir düzene kavuşmaları için kullanmaktan çekinmeyelim,daha önce de belirtmiştim,Mısırda lâ Mübarek rejiminin gitmesi Filistinli,Gazzeli mazlum kardeşlerimizin biraz olsun rahatlaması için çok önemli,çünkü Mısır onların dünyaya açılan tek kapısı...

10 Şubat 2011 Perşembe

GERÇEKTEN RAHMETLİ Mİ OLDU?


“Yoksa o kötülükleri işleyip duranlar, iman edip güzel ve makbul işler yapanlara yaptığımız muameleyi, kendilerine de göstereceğimizi, hayatlarında ve ölümlerinde onları bir tutacağımızı mı sanıyorlar? Ne kötü, ne yanlış bir muhakeme!”
(Câsiye, 45/21)
Rahman ve Rahim olan Yüce Rabbimin adıyla...
Dilimize yerleşmiş,söylemeye alıştığımız, üzerinde düşünmeden kullandığımız öyle sözler var ki maazAllah Rabbimizin gazabını celbedebilir, haddimizi aşmamıza sebep olabilir.

7 Şubat 2011 Pazartesi

ÇİKOLATALI MUZLU YAŞ PASTA

"Biz insana, ana babasına iyilik etmesini tavsiye ettik.
Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu.
Taşınması ile sütten kesilmesi otuz ay sürdü.
Nihayet insan güçlü çağına erip kırk yaşına varınca:
"Ya Rabbi, dedi, beni, bana ve anama, babama verdiğin nimete şükretmeye razı olacağın yararlı işler yapmaya sevk eyle.
Benim içinde zürriyetim içinde iyiliği devam ettir.
 Ben sana döndüm ve elbette ki ben müslümanlar-danım."(Ahkaf suresi 15.ayet) 
Rabbimin adıyla...
Aslında uzun zamandır bu kadar sık pasta yapmamıştım,ancak sebebini size çok renkli rulo pasta da açıklamıştım.
Yaş pastalar ev yapımı olunca çok yağlı olmuyorlar,hele de krem şanti kullanmaz ve evde yaptığınız kremaya yağ ilave etmezseniz neredeyse sıfır yağlı pastalar elde edebilirsiniz,diğer pasta tariflerim içinde buna örnekler var,merak edenler buraya bakabilirler.Bu pastam diğerlerine göre çok daha kalın oldu,çünkü çok güzel kabardı,sebebi ise kabardıktan sonra ısıyı düşürüp mümkün olduğunca fırın kapağını açmamak,üstü kızarmaya başladı ancak içi hala hamursa pandispanya ile temas ettirmeyecek şekilde üstüne aliminyum folyo kapatmak ve bu şekilde 15-20 dak.kadar daha pişirmeye devam etmek.Tarifine gelince diğer pastalarımdan malzeme olarak ve yapılış olarak pek farklı değil,ufak değişikliklerle farklı pastalar yapılabiliyor,bu pasta da öyle...

MALZEMELER
Pandispanya için
4 adet yumurta,
1,5 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı un,
1/2 rendenin küçük gözünden rendelenmiş portakal kabuğu,
1/2 paket kabartma tozu,
3 yemek kaşığı su,
Ara kreması için
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı un,
portakalın kalan yarısının rendesi,
krema piştikten sonra ilave etmek
üzere 1 çay bardağı toz şeker
(şeker ilavesinden sonra tadını kontrol edin,şekeri az geldi ise biraz daha ilave edin,
kremamız da koyu kıvamlı olacak,pastamızın arasında kolayca duracak şekilde),
Pastamızın üzeri için
1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt,
1 paket kakaolu krem şanti,
Süslemek için
hazırladığımız  krem şantiden 2 yemek kaşığı,
üzerine rendelemek için 30 gr.bitter çikolata,
arzuya göre çekilmiş antep fıstığı,
Kabuklarını ve suyunu kullanmak için 1 adet portakal,

YAPILIŞI
Yuvarlak bir fırın kabının sadece tabanına yağlı kağıt serilip  sadece kağıt yağlanır,kalıbın kenarları yağlanmaz,
fırın 200 dereceye ayarlanıp ısıtılır,pandispanya hazırlanır,pişirme kabına dökülür,fırına verilir,
kabarınca ısı 150 dereceye düşürülür,mümkün olduğunca pandispanya pişerken fırın kapağı açılmaz,bu şekilde en az 20-25 dak.pişirilir,kürdanla kontrolü yapılıp fırından alınır,düz bir zemine ters çevrilerek fırın kabından çıkarılır,
yağlı kağıdından da itina ile ayrılır,
pandispanya kenarlarından ortalanarak bıçakla çepeçevre 1 cm.derinlikte  kesik yapılır,
 uzunca bir oya ipi ile pandispanya eşit şekilde ikiye ayrılır,
bıçakla önceden yaptığımız kesik bu işlemi kolayca yapmamızı sağlayacaktır,
pastanın servis yapılacağı düz ve geniş bir tabağa pandispanyanın bir parçası konulur,
kabuklarını kullandığımız portakal ikiye kesilir,
yarısının suyu ile tabaktaki pandispanya ıslatılır,
hazırlanmış ve mikserle iyice çırpılmış kremanın yarısı pandispanyaya yayılır,
üzerine soyulup dilimlenmiş 2 adet muz döşenir,

 diğer parça da portakal suyu ile ıslatılır,
portakalın suyundan birazı da pandispanyanın en üstünü ıslatmak için bırakılır,
kremanın kalan yarısıda bu parçanın üzerine her tarafı eşit olacak şekilde yayılır,
bu parça dikkatli bir şekilde, muzların üzerine ters çevrilir,
pandispanyanın üzerine hafif hafif bastırılarak aradaki kremanın muzlara ve pandispanyaya yapışması sağlanır,
portakalın kalan suyu ile pandispanyanın en üstü de ıslatılır,
hazırlanmış krem şanti ile pandispanyanın görünen kısımları kapatılır,
üzerine çikolata rendelenir,
ayırdığımız şanti ile ve fıstıkla süslenir,
4-5 saat buzdolabında bekletilen pastamız servise hazırdır,
kolay gelsin,afiyet olsun.
Rabbim olmayanlara da nasip etsin(amin).
Pastanın malzemelerini yalın halde düşünüyorum,hepsi bir araya gelip nasıl böyle bir pasta haline  geliyorlar...
Elimizin ayağımızın tutup da mutfağımızda sevdiklerimize böyle güzellikler hazırlayıp onların mutluluğuna vesile olmak ne büyük bir nimet,şükredecek o kadar çok şeyimiz var ki...

1 Şubat 2011 Salı

KUR'AN'DAN NASİPLENMEK

Hayatım boyunca Kur’an’ı defalarca okudum, fakat daha evvel hiç kendime sormamıştım: Kur’an gerçekten nasıl okunmalıdır? Sorunuz beni bununla alakalı düşünmeye sevketti ve işte burada sırasıyla bazı düşüncelerimi sunacağım.

Her şeyden evvel Kur’an’ın bir bütün olduğunu akılda tutmak gerekir. Tek başına alınmış ve metinden ayrılmış hiçbir ayet tam bir hakikat değil, sadece hakikatin bir parçasıdır. Sadece Kur’an bütün ve eksiksiz hakikattir. Ayetleri tek başına zikretmek kaçınılmaz bir durumdur, ancak bu sefer hedefin sınırlılığına dikkat etmek gerekir. Bu mozaikteki duruma benzer. Mozaik içindeki küçük kırmızı ya da siyah taş, ancak kompozisyonun tamamında bir anlam kazanır. Bunu açıklamak için bazı örnekler vereceğim.

Kur’an’ın bir ayeti kötülüğe kötülük olarak intikamı farz kılarken (Bakara, 179), başka bir ayet de

KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

"DOĞRU SÖYLERİM HALK RAZI DEĞİL, YALAN SÖYLERİM HAK RAZI DEĞİL."

Bizlere sayısız nimetler bahşeden yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Pancar turşusunu ilk olarak yapışımın üzerinden yaklaşık on sekiz sene geçti,nasıl yaptığımı unutmuştum,yemek kitabından,internetten araştırdım,hiç birisi tam olarak kafama yatmadı,yemek kitabında içine karanfil konulduğundan bahsetmişti,yakıştıramadım.
İnternetteki tariflerde ise pancarlar yine kabuğu ile kaynatılıyordu ancak bu kaynatma suyu dökülmeyip,turşu suyu olarak da kullanılmıştı.
Bu yöntem de bana ters geldi çünkü iyice yıkamama rağmen yine de pancarların kabuklarında toprak kalıntıları kalıyor ve bu kaynatma suyuna geçiyor,kabuklarının rengi de buna eklenince kahverengiye yakın renkte bir su oluyor,bu suyu kullanmadım,onun yerine temiz su kullandım,zaten soyulup doğranmış pancarlar içine konuldukları suya o güzel renklerini hemen veriyorlar,bekledikçe de suyun rengi koyulaşıyor ve iyice pancarların renklerini alıyor.
Pancar turşunuzu sade olarak yiyebileceğiniz gibi salatalarınızda da kullanabilirsiniz,ayrıca sirke ve pancarın harika bir uyumu var,nefis bir tat,yapımı da belki en kolay turşulardan... 

MÜSLÜMAN SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAR MI?

Kapitalist sistemin çılgınca tüketmek için kullandığı günlerden biri olan “Sevgililer Günü” aslında bir Hıristiyan bayramı Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu günde insanlar, pagan ve Hıristiyan adetlerine göre “kutsal” sayılan bir günü kutlarken, aynı zamanda da kapitalist sistemin istediği şekilde çılgınca bir tüketim içerisine girerek dehşet verici bir tuzağa düşüyorlar. Vakit’e konuşan uzmanlar, Sevgililer Günü’nün yaygınlaşmasının kapitalist sistemin ve misyonerlik çalışmalarının ekmeğine yağ sürdüğünü ve tedbir alınması gerektiğini belirterek, bu noktada duyarlı medyanın önemine işaret ettiler.
SEVGİLİLER GÜNÜ İSLÂM’DA ASLA YOKTUR
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Doç Dr Nedim Urhan, Vakit’e yaptığı değerlendirmede;

LAHANALI BÖREK


"İki durumda çok dikkatli olunuz. Yemek yerken ağza girene, konuşurken ondan çıkana."
(Ali er-Râmiteni)
Rabbimin adıyla...
Böreklerde farklı çeşitler denemeyi seviyorum.İşte lahanalı börek de bu sebeple uydurduğum bir börek çeşidi.Pırasa,ıspanak ve lahanayı birlikte kullandım.Lahananın faydalarından dolayı,bir çok yiyeceğe dahil etmeye çalışıyorum.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur