بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Ocak 2011 Cuma

TANELİ AYVA REÇELİ

Ebü’d-Derdâ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyururdu:
“Bir müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.”
Müslim, Zikir 87, 88. Ayrıca bk. İbni Mâce, Menâsik 5

Rabbimin adıyla başlarım...
Bütün mü'min kardeşlerimin cuması mübarek,işleri hayır olsun...
Daha önce sizlerle rende ayva reçeli tarifini paylaşmıştım,o reçel bitince bu seferde taneli ayva reçeli yaptım.
İlk denememdi,annemden bilgi aldım ve onun önerileri doğrultusunda hazırladım,
kıvamı soğuyunca fazlaca koyulaştı,bu yüzden tekrar tencereye aktarıp yarım su bardağı kaynar su ilave ettim,4-5 dak.kadar kaynatıp tekrar aynı kavanozuna sıcakken yerleştirdim.

27 Ocak 2011 Perşembe

İRMİKLİ KURU KÖFTE

"GERÇEK BİR İNSAN OLMAK, GERÇEK BİR MÜSLÜMAN OLMAKTIR."
(CEMİL MERİÇ )

Besmele ile başlarım...
Kuru köfte bir çok evde en çok tercih edilen,özellikle de çocukların çok sevdiği bir köfte çeşididir,bizde de öyle.Yanında patates kızartması ve üzerine domates sosu ile tam bir ziyafettir,Rabbim eksik etmesin,şükrünü eda etme gayretinde olanlardan eylesin(amin).
Kuru köftelerin daha sıkı ve şekillerinin düzgün olması ve dağılmaması için içine irmik ilave ettim ve sonuçtan memnun kaldım,sizlerle de paylaşmak istedim.
MALZEMELER
500 gr.orta yağlı kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 demet yıkanıp ince doğranmış maydanoz,
3 yemek kaşığı irmik,
3 yemek kaşığı bayat ekmeklerden yaptığım galeta unu,
2 diş ezilmiş sarımsak,
1 adet rendelenmiş fazla suyu alınmış kuru soğan,
2 adet yumurta,
1'er çay kaşığı toz karabiber,yenibahar,kimyon,çemen baharatı,biber salçası veya toz kırmızı veya pulbiber,
YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılarak çok iyi yoğrulur,eller hafif ıslatılarak istenilen büyüklükte köfteler yapılır,tavada,zeytinyağında,orta ısıda kızartılır,patates kızartması ve domates sosu ve  yanında bol yeşillikli salata ile servis yapılır.
Domates sosunu yazın,doğrayıp, çiğden buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta sakladığım domateslerle yaptım,mevsimsiz domatesleri almıyoruz,faydasından çok zararı var.
Diğer köfte tariflerime de buradan bakabilirsiniz. 

24 Ocak 2011 Pazartesi

ÇOK RENKLİ RULO PASTA

"Onlar ayaktayken, otururken ve yanları üzerine yatarken Allah’ı anarlar. Göklerin ve yerin yaratılışı üzerinde düşünürler. “Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru” derler."
(Al-i İmran suresi 191.ayet)
Esselamu aleykum...
Yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım.

Çocukları okula gidenler bilirler,ilk karne tatili yaklaşıyor,bu yüzden bir çok evde tatlı bir rehavet vardır,bizim evde böyle,ama büyük oğlumun tatili erken başladı,elhamdulillah.O, uzun zamandır evden uzakta idi,onu memnun etmek için sevdiği yiyecekleri hazırlamaya çalışıyorum.
Pastayı çok sevdiği için bu günlerde evde pasta sık yapılır oldu,yavrularım da bana yardımcı olunca işler daha kolay oluyor :) 
Uzun zaman önce katı meyve sıkacağında ıspanak yapraklarının suyunu sıktım,
üçer yemek kaşığı olarak ayırdığım ıspanak sularını bardaklarda buzlukta sakladım,
yeşil renkli pasta yapmak istediğimde buzluktan çıkarıp erittim ve kullandım.
Bu pasta da yeşil rengini ıspanak suyundan aldı,
ara kremasında da vişne püreli vişne suyu ile yaptığım vişne peltesini kullandım.
Pastanın ortasında ise muz kullandım.
Pandispanyayı portakal suyu ile ıslattım.
Şimdi malzemelerini vereyim inşaAllah.

PANDİSPANYA MALZEMELERİ
4 adet yumurta,
1,5 çay bardağı şeker,
2 çay bardağı un,
1/2 kabartma tozu,
3 yemek kaşığı ıspanak suyu,
3 yemek kaşığı su,
1 paket vanilya,
Vişne peltesi için:
2 su bardağı yazın yaptığım vişne konsantresinin vişneleri ile hazırlayıp buzlukta sakladığım,vişne püreli vişne suyu,
3 yemek kaşığı nişasta,
5-6 yemek kaşığı toz şeker,
NOT:
Vişne peltesini hazırladıktan sonra şekerini kontrol ederek damak tadınıza göre ayarlayın,peltenizin kıvamı da pandispanyanın içinde kolayca duracak şekilde olmalıdır,
Pastanın ortasına koymak için:
 2 adet muz,
Pastanın üzeri için:
1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanmış 1 paket krem şanti,
Süslemesi için:
60 gr.benmari usulü ile eritilmiş bitter çikolata,
2-3 tatlı kaşığı çekilmiş antep fıstığı,
YAPILIŞI
pandispanya hazırlanır,yağlı kağıt serilmiş ve üzeri yağlanmış tepsiye yayılır,önceden ısıtılmış orta ısıdaki fırında 10 dak.kadar pişirilir,
fırından alınıp kağıdından ayrılır,partakal suyu ile ıslatılır,
hazırlanmış vişne peltesi üzerine sürülür,kenarına muzlar yerleştirilir,rulo şeklinde sarılıp tepsiye alınır,üstüde portakal suyu ile ıslatılır,hazırlanmış krem şanti ile kapatılır,benmari usulü ile eritilmiş çikolata ile süslenir.
ÖNEMLİ NOT:
Benmari usulü ile eritilmiş çikolata soğuyunca donup sertleşiyor ve pastanın dilimlenmesini zorlaştırıyor,bu yüzden çikolata katılaşmadan pastamızı dilimlersek şekli bozulmaz,veya çikolatayı üzerine gezdirirken hep enine,dilimlerin hizasına gelecek şekilde süslerseniz keserken kolay kesilir,önceden dilimlemenize gerek kalmaz,
pandispanyanız piştikten sonra çok yumuşaksa ıslatmanıza gerek yok,ayrıca meyve peltesini ara kreması olarak kullandıysanız beklerken de pastayı yumuşatacaktır,Kolay gelsin afiyet olsun.

21 Ocak 2011 Cuma

MISIR UNLU HELEZON KURABİYE

"İnsanlar bir gülün arkasından koşarken, ayakları altında ezilen kır çiçeklerini fark edemezler."

Yüceler yücesi Rabbimin adıyla başlarım.
Günler günleri,haftalar haftaları kovalıyor,hayat kah sağlıkla,kah hastalıkla geçip gidiyor.İnsanoğlu çoğu zaman elindeki nimetlerin kıymetini,kaybedince anlıyor.
Bu gerçeği son günlerde daha bir idrak ettim,hayat yolu dümdüz devam etmiyor,engebelerle karşılaştığımız zamanlarda oluyor,Rabbimin merhameti gazabını geçmiş olmasaydı,halimiz nice olurdu?
Öyle güzel ve merhametli bir Allah'ımız var ki,çoğu zaman isyanlarımızı örtüyor,hemen cezalandırmıyor,bazen de yine merhametinin gereği,kaza ve hastalıklarla bizi silkeliyor,kendimize getiriyor,teşbihte hata olmasın,

KAYA BALIĞI IZGARA

Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
 Yanımda yürü, böylece İkimiz eşit oluruz.
(Ute Kabilesi)

Besmele ile başlarım...
İlk defa pişirdiğim ve ilk defa yediğimiz kaya balığınının çok kolay olan pişirme yöntemi ızgarasından bahsedeceğim.
Balıkçının talimatı ile bu balığın fırında pişirilen, kızartması önerilmeyen bir balık çeşidi olduğunu öğrendik,bu yüzden tuzlayıp fırında ızgara yaptık,
yanında salata ile yedik,
salatamda da kırmızı pancar turşumdan da kullandım.


MALZEMELER
istenilen sayıda kaya balığı,tuz,
YAPILIŞI
temizlenip yıkanmış kaya balıkları tuzlanır,

balıklar pişerken damlayan yağları yanıp mutfağı kokutmasın ve fırını kirletmesin diye,
fırın tepsisine bir kaç su bardağı su konulur,

üzerine ızgara yerleştirilir,ızgaranın üzeri yağlanır ve tuzlanmış balıklar yerleştirilir,
fırının ızgara konumunda önce bir tarafları,
sonra diğer tarafları kızartılıp,

salata eşliğinde servis yapılır.
Diğer balık tariflerime buradan bakabilirsiniz. 

20 Ocak 2011 Perşembe

FIRINDA ISPANAKLI KARNABAHAR

"Başkalarının ayıbını senin önünde sayıp döken,senin ayıbını da mutlak başkalarına söyleyecektir."

(Sadi´nin Gülistan´ından)
Yaratan,yaşatan,öldüren ve dirilten,yüceler yücesi Rabbimin adıyla...
Karnabaharlı tariflerin şimdilik sonuncusunu paylaşıyorum,inşaAllah sıkılmamışsınızdır :) daha önce tarifini paylaştığım mücverin biraz daha fazla malzeme ile fırındaki hali...
MALZEMELER
yaklaşık 1 kg.ayıklanmış,yıkanmış,sap,kök ve yaprakları ile beraber haşlanıp suyu sıkılmış,doğranmış ıspanak,
1/2 adet orta boy,haşlanmış doğranmış karnabahar,
yarım demet maydanoz,
yarım demetden az  dereotu,
1 adet yemeklik doğranmış,kuru soğan,
4 adet yumurta,
5 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 çay bardağı,evinizde bulunan herhangi bir peynir çeşidinden (ben, Van'ın otlu peynirinden ve koyun peyniri kullandım),
tuz,karabiber,pulbiber,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
YAPILIŞI
bütün malzemeler derin bir kapta karıştırılır,
büyük,geniş ve yayvan bir cam fırın kabı yağlanır,hazırlanan karışım dökülür,elimiz ıslatılır ve üzerine hafif bastırarak düzlenir,önceden ısıtılan 200 derece fırında üstü ve altı kızarıncaya kadar pişirilir,sıcak servis yapılır. 

GALETA UNLU SODALI BÖREK (OKTAY USTADAN)

"İnsanları inandıkları şeylerden vazgeçirmek, bir şeye inandırmaktan daha zordur. "
(E.RENAN)

Rabbimin adıyla...
 Oktay ustanın yeşil elma programında gördüğüm bu börek bana ilginç geldi.
Fırında pişirdiğim böreklerde hep yumurtalı sos kullanırım,ancak bu börekte yumurta yok,üstünde galeta unu,sosunda ise farklı olarak soda daha doğrusu maden suyu kullanılıyor.
Sıcakken dışı çıtır,içi yumuşak bir börek,soğuyup bekleyince çıtırlığı gidiyor.
Oktay usta iç olarak kıymalı,kuş üzümlü ve çam fıstıklı bir iç kullandı.Ancak bizde farklı içlerle yapılan,hele ki kıymalı,üzümlü içlere sıcak bakılmadığı için :) peynirli ve patatesli,peynirli iç kullandım.
MALZEMELER
3 adet yufka,
böreklerin üzerine serpmek için galeta unu,
istenilen börek içi malzemesi(peynirli,patatesli,kıymalı vb.)
Sosu için
1 şişe maden suyu,
1 su bardağından 2 parmak eksik süt,
5 yemek kaşığı zeytinyağı ve erimiş tereyağı karışımı,
böreklerin üzerine serpmek için
galeta unu,
istenilen börek içi malzemesi(peynirli,patatesli,kıymalı vb.)
YAPILIŞI
börek sosu hazırlanır,
yufkaların arasına bolca sostan sürülür,
üç yufkada üst üste konulur,
üçgen şeklinde 12 parçaya kesilir,
her parçanın geniş tarafına iç konulur,dar kısmına doğru sarın,her parçayı kalan sosa batırıp yağlanmış tepsiye dizilir,üstlerine galeta unu serpilir,sosunu iyice çekmesi için 10 dak.bekletilip önceden ısıtılmış fırına sürülür,altı üstü kızartılır,fırından alınıp sıcak servis yapılır.
NOT
Galeta ununu hazır almıyorum,fazla bayatlayan ekmekleri parçalayıp bir tepside kurutuyorum,rondoda çekip buzdolabında saklıyorum,köftelerde ve gerek duyduğum başka yerlerde kullanıyorum. 
Diğer börek tariflerime buradan bakabilirsiniz.

17 Ocak 2011 Pazartesi

PORTAKAL REÇELLİ ÇİKOLATALI PASTA ve BENMARİ USULÜ

"Rabbimiz Allah'tır deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara melekler gelerek: ‘Korkmayın, üzülmeyin, size vadedilen cennetle sevinin. Biz, dünya hayatında da âhirette de sizlere dostuz. Esirgeyip bağışlayan Allah'ın ikrâmı olarak (cennette) canınızın çektiği ve dilediğiniz her şey sizindir' derler."
Fussilet sûresi (41), 30-32
Rabbimin adıyla...
Hepinize hayırlı,huzurlu haftalar diliyorum.
Şimdiye kadar yaptığım pastalarda hiç çikolata ile süsleme yapmadım,damla çikolata hariç.Aslında kastetdiğim şu çok meşhur benmari usulü ile eritilerek yapılan çikolata süslemesinden bahsediyorum.
Pandispanyanın yapılışı için buraya,kreması için buraya bakabilirsiniz.
 Büyükçe bir cezveye veya küçük bir tencereye 2 bardak su koyup ocağın üzerine yerleştirin ve kaynamaya bırakın,çelik veya krom bir kasenin içine 50 gr.bitter çikolatayı koyup cezvenin üzerine oturtun,süslemeyi yapacağınız metal tatlı kaşığı da kasenin içinde bırakın,çikolata iyice eriyip ısınana kadar alttaki su kaynamaya devam etsin,çikolatayı sıvılaştırmak için sakın içine süt koymayın,aksi takdirde katılaşır,çikolatanın erimesini ve kıvamının akışkanlaşmasını sabırla bekleyin.               
Süslemeyi yapacağınız tatlı kaşığı da çikolata ile beraber iyice ısınsın ki pastanın üzerine çikolatayı gezdirirken çikolata kolay aksın,çikolatamız sıvı halde iken parlak bir görünüşte olacak,soğuyunca ise mat bir görüntüsü olacak ve katılaşacak.                                                Pastanın üstünü ister sade çikolatalı hali ile isterseniz de benim yaptığım gibi reçelle         veya meyve ile  süsleyebilirsiniz.                                                  

Sevdiklerinizle hayırla,sağlıkla ve mutlulukla paylaşmanız için kolay gelsin,afiyet olsun.

13 Ocak 2011 Perşembe

KARNABAHARLI KIŞ YEMEĞİ

16- "Lokman: "Oğulcuğum! Yaptığın iyi veya kötü iş, bir hardal tanesi ağırlığınca olsa ve bu bir kayanın içinde, göklerde veya yerde bulunsa, yine de Allah onu karşına getirir. Doğrusu Allah lâtiftir, haberdardır."

"17- "Oğulcuğum namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten vazgeçmeye çalış ve başına gelene sabret. Çünkü bunlar yapılması gereken işlerdir."
                                    (Lokman suresi)


Rabbimin adıyla...
Karnabaharlı tariflere devam ediyorum,içlerinde en sağlıklısı ve besin değeri kaybolmayan bu yemektir,çünkü malzemeler çiğ olarak konulup pişiriliyor,önceden başka bir pişirme işleminden geçirilmiyor.
Soğuk günlerde bol vitaminli,besleyici,sıcacık bir yemek,Rabbim şükrünü eda etme gayretinde olanlardan eylesin(amin).
MALZEMELER
1/4 karnabahar,
1 çay bardağı bezelye,
2 adet orta boy patates,1 adet kereviz,
1 orta boy kuru soğan,
2 diş sarmısak,
100 gr.kıyma,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı,
tuz,karabiber,
pişirmek için tereyağı ve zeytinyağı,
YAPILIŞI
tencereye yağlar ve yemeklik doğranmış soğan ve kıyma konulup 10 dak. kadar kavrulur,
salçası ilave edilip karıştırılır,
yıkanıp hazırlanmış,küçük parçalara ayrılmış karnabahar,kereviz ve kolay pişiyorsa bezelye(hemen pişmeyen bir cins ise önceden biraz haşlanıp öyle ilave edilir)soyulup ikiye bölünmüş sarmısaklar eklenir,yarım saat kadar pişirilir,
soyulup doğranmış patatesler ilave edilir,15-20 dak.daha patatesler pişene kadar pişirmeye devam edilir,
ocaktan almadan tuz ve karabiberi ilave edilir,karıştırılır,altı kapatılıp sıcak servis yapılır.

KARNABAHARLI ISPANAK MÜCVERİ

"Birçok insan mutluluğu, burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar."
(DROZ)

Bize sayısız nimetlerini,isyanlarımıza bakmadan cömertce veren yüceler yücesi Rezzak olan Rabbimin adıyla...
Karnabaharlı tariflere devam ediyorum,patlıcanlı yemeklerden sonra karnabaharlı yemekler kategorisi açtım :) karnabaharlı yemeklere bu kategoriden bakabilirsiniz.Şimdi karnabaharlı ıspanak mücverinin tarifine geçelim.
MALZEMELER
1/5 orta boy haşlanmış,küçük küçük doğranmış karnabahar,
700 gr.ayıklanıp sapları ve kökleri ile haşlanıp suyu sıkılmış doğranmış ıspanak,
3 adet yumurta,
4 yemek kaşığı mısır unu,
1 yemek kaşığı un,
karabiber,kırmızı pulbiber,tuz,
1/2 çay bardağı süt,
kızartmak için tereyağı zeytinyağı karışımı,
YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılır,1'er yemek kaşığı alınır,kızdırılmış yağa bırakılır,düzleştirilir,her iki tarafıda kızartılır,ister kahvaltıda,istenirse de sarmısaklı yoğurtla yemek olarak yenilir,afiyet olsun.
Bir sonraki karnabaharlı tarifimde buluşmak üzere,Allah'a emanet olun.

11 Ocak 2011 Salı

KARNABAHAR TAVA

"İnsan ancak anladığı şeyleri duyar."
 (GOETHE )

Rabbimin adıyla başlarım...
Karbabaharın her yemeği bir başka güzeldir,benim açımdan öyle :) annem karnabaharı haşladıktan sonra una bulayıp kızartır,üzerine sarmısaklı yoğurt dökerdi,tadına doyum olmazdı,ancak bu şekilde yapımı hem fazla zaman alıyor,hemde zor oluyordu,yağ oranı da fazla idi.Bende o tadı aradığım için o tada benzer yapımı daha kolay bir yöntemle pişirdim,biz tadını çok beğendik,hem kolay hem de en az onun kadar lezzetli oldu.
MALZEMELER
1/2 orta boy haşlanmış karnabahar,
1/2 çay bardağı süt,
2 adet yumurta,
3 yemek kaşığı un,
tuz,karabiber,pulbiber,
tavada pişirirken kullanmak için 6-7 yemek kaşığı karışık tereyağı ve zeytinyağı,
YAPILIŞI
haşlanmış karnabahar küçük parçalar halinde doğranır,
yağ hariç diğer malzemelerle karıştırılır,
yağ konulmuş teflon tavaya dökülüp düzleştirilir,orta ısıdaki ateşte kızartılır,sonra kızarmayan yerleri de kızartılarak servis tabağına alınır,
ılıyınca üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.

karnabahar tavanın yoğurtsuz hali


8 Ocak 2011 Cumartesi

ISIRGAN OTU ÇORBASI ve ŞİFASI

"Öyleyse Allah’ın sizi rızıklandırdığı şeylerden helal (ve) temiz olanlarını yiyin; eğer O’na kulluk ediyorsanız Allah’ın nimetine şükredin."
(Nahl suresi 114.ayet)
 Allah'ın adıyla başlarım...
Pazarı gezerken bir tezgahta taze ısırgan otları dikkatimi çekti.Her zaman rastlamadığım bir ot çeşidi olduğu ve şifalı olduğu için,iki demet aldım.
Yumurtalı kavurmasını,tavada peynirli böreğini ve en son olarak da çorbasını yaptım.
MALZEMELER
500gr.taze ısırganotu,3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı un,
1 adet kuru soğan,
3 diş sarmısak,
2 yemek kaşığı pirinç,
1'er çay kaşığı kuru nane ve kekik,
1/2 'şer çay kaşığı karabiber ve kimyon,
(tatlı bir çorba istiyorsanız1 çay bardağı süt,ekşi tadı olan bir çorba istiyorsanız 1 çay bardağı iyi çırpılmış yoğurt)ben süt kullandım,
1 su bardağı et suyu(evde hazırladığımız bulyondan),
3 litre su,
damak tadınıza göre tuz,arzuya göre üzerine pulbiber,kaşar peyniri,kızarmış ekmek,

7 Ocak 2011 Cuma

LİMONLU KURABİYE

"Müslüman Kimliğinle Dolaşıyorsan Hareketlerine Dikkat Et..! Attığın Adım Gaflete Değil Hidayete Götürsün."
Allah'ın adıyla başlarım...
Kurabiyelerden gidiyorum :) daha önceleri de yapmayı düşünüp nasıl olur diye cesaret edemediğim limonlu kurabiyemi nihayet denedim.
Cesaretimi toplamama Oktay ustanın yaptığı,benimde deneyip sayfamda paylaştığım,portakallı kurabiye sebep oldu.O ölçülerle ve tıpatıp aynı malzemelerle yapmadım, değişiklikler var.Yerken limon ferahlığını hissedebileceğiniz lezzetli bir kurabiye oldu,benim şeker biraz iri taneli olduğu için iyice eritemedim,biraz annemin yaptığı kuru pastaları andırdı,pudra şekeri kullanılırsa zannederim daha gevrek olurlar. 

PORTAKAL REÇELİ

رَبِّ هَبْ لِي حُكْماً وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِين 
"Rabbim, bana hüküm (ve hikmet) bağışla ve beni salih olanlara kat;"

وَاجْعَل لِّي لِسَانَ صِدْقٍ فِي الْآخِرِينَ
 "Sonra gelecekler arasında bana bir doğruluk dili (lisan-ı sıdk) ver."

وَاجْعَلْنِي مِن وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِيمِ
 "Beni nimetlerle-donatılmış cennetin mirasçılarından kıl," 
(Şuara suresi 83,84,85. ayetler)

Hepinizin cuması mübarek,işleri hayır olsun...
Yazıya Kur'an-ı Kerim'den,Hz.İbrahim(a.s)'ın güzel dualarından bir kaçı ile başladım.
Yüce Rabbimiz kitabında bize nasıl dua edeceğimizi ve böyle dua edenlerin örneklerini veriyor.
Rahman olan Rabbimiz bize de böyle güzel ve anlamlı duaları ezberleyip,onlarla dua etmemizi,bu yolda istekli, gayretli ve muvaffak olmamızı nasip etsin,dualarımızı kabul etsin(amin).

6 Ocak 2011 Perşembe

Elektromanyetik Dalgalardan Basit Önlemlerle Korunun


Elektromanyetik dalgalardan basit önlemle korunun
Günlük yaşamda kullanılan pek çok cihazın yaydığı elektromanyetik dalgaların olası zararlarından basit önlemler alarak korunulabileceği bildirildi.
Cep telefonunu kulaklıkla kullanılması, arama sırasında karşı taraf cevap verene kadar telefonun kulaktan uzak tutulması, gece yatarken kapatılması veya uzak bir yerde tutulması, kablosuz modemlerin kullanılmadığında kapalı tutulması alınabilecek bazı önlemler arasında yer alıyor.
Elektromanyetik Kirliliği Önleme, Ölçme, Araştırma ve Eğitim Derneği (TEMKODER) Başkanı Mehmet Bayramoğlu, elektromanyetik kirliliğin, kablosuz iletişim araçlarının yaydıkları elektromanyetik dalgalar olduğunu söyledi.
Her iletişim cihazının çalışma frekanslarının farklı farklı olduğunu ifade eden Bayramoğlu, "Aslında kirlilik istenmeyen bir şeydir ancak biz bunu günlük yaşamımızda kullanıyor ve hayatımızı kolaylaştırıyoruz. Onun için elektromanyetik kirlilikten tamamen soyutlanmak yerine, ne kadar daha az zararla beraber yaşamayı sağlayabilirsek o kadar elektromanyetik kirlilikten korunmuş oluruz" dedi.
-CEPTE DEĞİL ÇANTADA TAŞIYIN-
Bayramoğlu, elektromanyetik dalgalara maruz kalan hücrelerin ısısının yükseldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Isınan hücreler, fonksiyonlarında bazı değişimler göstermektedir. Bununla ilgili henüz somut bir sonuç olmamakla birlikte bazı belirtiler vardır. Herkesçe bilinmektedir ki, uzun süre cep telefonu ile konuşmalarda kulakta ve yüz kısmında ısınma ve ağrı oluşmaktadır. Bu zararlardan korunmak için basit yöntemler var. Günlük yaşamın vazgeçilmezi haline gelen cep telefonunu uzun süreli kullanmayacağız. Kısa süreli haber almak veya vermek maksatlı kullanmalıyız. Eğer uzun süreli kullanacaksak kablolu kulaklıkları tercih edeceğiz. Taşırken çantamızda taşıyacağız. Telefonla bir arama yaptığımızda karşı taraf cevap verinceye kadar kulağımıza tutmayacağız, ekrandan cevap verdiğini gördükten sonra kulağımıza tutacağız. Eğer mümkünse hoparlörünü açarak da uzaktan konuşabiliriz. Bu basit tedbirleri uygulamak bizi elektromanyetik dalgaların zararlarından etkilenmemizi koruyacaktır."
Normal cep telefonu (2G) ile 3G cep telefonu arasında, elektromanyetik dalga anlamında çok fazla fark olmadığını anlatan Bayramoğlu, "İnternet ve görüntülü konuşma yapıyorken az bir farklılık vardır. Ancak her zaman korunmaya ihtiyacımız olduğundan dolayı bunda da korunmaya çalışacağız. Korunma süreklilik arz eden bir şeydir. Elektromanyetik maruziyetin etkisi de süre ile doğrudan ilgilidir" diye konuştu.
-YASTIK ALTINA KOYMAYIN, ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUN-
Bayramoğlu, cep telefonlarını uyurken çok yakında tutulması ve çalar saat gibi kullanılmasının yanlış olduğuna vurguladı.
Çoğu kişinin cep telefonlarını çalar saat gibi kullandığı nı belirten Bayramoğlu; "Bu nedenle yastıklarının altına koyuyor. Bu yanlış. Aranırım diye düşünüyorsak uzak bir yere koyacağız. Kesinlikle çocukların uyuduğu yerlere veya odalarına koymayacağız. Çalar saat olarak kullanmak için yanımızda kullanacaksak, kapalı konumda bulundurmalıyız. Kapalı konumdayken herhangi bir elektromanyetik ışıma yapmamaktadır" dedi.
-DİZÜSTÜ AMA SİZ MASADA KULLANIN-
Kablosuz yerine kablolu internet kullanımının daha faydalı olduğuna değinen Bayramoğlu, "Ancak kullanma zorunluluğu varsa modemi çocuk odalarından ve yatak odalarından uzakta bulunduracağız. Gece vakti herkes yattıktan sonra veya kullanılmayan saatlerde modemi kapalı konumda bulundurmamızda fayda var" dedi.
Bayramoğlu, dizüstü bilgisayarların dizlerde veya vücuda temas halinde kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Mutlaka masada kullanmalıyız. Hem elektromanyetik ışımasına maruz kalmamak hem de vücudumuzun fiziksel yapısının etkilenmemesi için masada kullanmayı tercih etmeliyiz" diye konuştu.
timeturk
AA

5 Ocak 2011 Çarşamba

AYVA REÇELİ

"Allah'tan gelen öğütlerin ve O'nun indirdiği gerçeğin etkisi ile müminlerin kalplerinin yumuşayacağı, ürpereceği gün halâ gelmedi mi? Müminler daha önce kendilerine kutsal kitap verilenler gibi olmasınlar. Uzun zaman geçince onların kalpleri katılaştı ve çoğu yoldan çıkmış kimseler oldu."
(Hadid suresi 16.ayet)
Reçel yeme alışkanlığımız pek yoktur,çocuklar daha çok vişne reçelini ve çilek reçelini tercih ederler,biz ise özellikle ayva reçelini daha çok severiz.Bugün ilk defa yaptığımız portakal reçelini de inşaAllah sizlerle daha sonra paylaşacağım.
Ayva reçeli doğranarak yapılabildiği gibi bizim yaptığımız şekilde rendelenerek de yapılıyor,bizim tercihimiz rendelenmişten yana,rende halinde neredeyse suyunu tamamen bünyesine çeken,ayva yoğunluklu bir reçel oluyor.
Bizim diyorum,sevgili eşim yardım etmese benim yapmam çok zor :) hazırlama aşaması ona,pişirme aşaması ise bana ait,şimdi tarifini sizlerle paylaşayım.

USAME BİN LADİN ve TERÖRİST BAŞI APO

5 -mayıs-20011 tarihinde kaleme aldığım yazı
hayatcemresi
*******************
"Ey iman edenler! Haktan yana olup var gücünüzle ve bütün işlerinizde adaleti gerçekleştirin. Allah için şahitlik eden insanlar olun.Bu hükmünüz ve şahitliğiniz isterse bizzat kendiniz, anneniz, babanız ve yakın akrabalarınız aleyhinde olsun. İsterse onlar zengin veya fakir bulunsun; çünkü Allah her ikisine de sizden daha yakındır.Onun için, sakın nefsinizin arzusuna uyarak adaletten ayrılmayın. Eğer dilinizi eğip bükerek gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün şahitlikten kaçarsanız, iyi bilin ki Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."
(Nisa suresi 135.ayet )
Cumhurbaşkanı Gül, ''Bu şunu gösteriyor; teröristler ve terör örgütlerinin başlarının sonu, eninde sonunda canlı veya cansız şekilde ele geçirilmektir. Dünyanın en tehlikeli ve sofistike bu anlamda terör örgütünün başının da(Usama Bin Ladin) bu şekilde ele geçirilmiş olması, herkese ibret vesilesi olmalı. Büyük memnuniyetle karşılıyorum'' diye konuştu.

Meclis başkanı Şahin, "Su testisi su yolunda kırılır. Terörle hiçbir yere varılamayacağını akıl sahibi herkes kabul eder. Tabii, ismini zikrettiğiniz kişinin de(Usama Bin Ladin) ölü olarak yakalanmış olması terörle bir yere varılamayacağını bir kez daha güçlü şekilde vurgulaması açısından önemlidir" diye konuştu.
Devletin en tepesindeki yetkili zatların

ELEKTRİKLİ BATTANİYELERDEKİ KANSER TEHLİKESİ

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden elektrikli battaniyelerin, soğuktan korurken, insan sağlığı için ciddi tehlikeler taşıdığı bildirildi.
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Halk Sağlığı Anabilim Dalı Ba şkanı Yrd. Doç. Dr. Gamze Varol Saraçoğlu, elektrikli battaniyelerin ciddi tehlike taşıdığını belirtti. Elektrikli battaniyelerin vatandaşlar tarafından uygun biçimde kullanılması gerektiğini anlatan Saraçoğlu, elektrikli battaniye çalıştığı sırada üzerinde uyunmaması gerektiğini söyledi.
Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Elektrikli battaniyeler, elektrik kaçağından yangın çıkarabileceğinden tehlikeli fakat aynı zaman elektro manyetik radyasyonda yaymakta. Elektrikli battaniye açıkken üzerinde uyunduğunda, elektro manyetik radyasyona gece boyunca yüksek miktarda mâruz kalınıyor. Elektro manyetik radyasyona uzun süreli maruz kalındığında, dokularda ısıyı arttırıyor. Vücut ısısının artması da hücre yapısını bozabiliyor ve bu hücrelerde kimi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Genetik kırılmalar ve hücrelerde bozukluklar olabilir. Bunlar da daha sonra kanser hücrelerine dönebilir."
Elektrikli battaniyelerin kullanımıyla ilgili de tavsiyelerde bulunan Saraçoğlu, "Elektrikli battaniyeleri kullananlar, yatmadan 10 dakika önce yatağı ısıtsınlar. Yatak ısındıktan sonra fişi çekip yatsınlar. Battaniyenin fişte kalmaması gerekiyor. Kesinlikle fişteyken yatılmamalı" diye konuştu.
-ELEKTRO MANYETİK RADYASYON-
Elektrikli aletlerin hepsinin elektro manyetik radyasyon yaydığını anlatan Saraçoğlu, bu radyasyonun insan sağlığına verdiği zararların araştırıldığını söyledi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün bu konuda yaptığı çok çeşitli çalışmalar olduğunu bildiren Saraçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elektro manyetik radyasyonun vücuttaki etkisini en aza indirmemiz lazım. Örneğin, bilgisayar, televizyon, saç kurutma makinesi, bebefon, fotokopi makineleri etrafta elektrikli çalışan her şey elektro manyetik radyasyon yayıyor. Elektro manyetik radyasyonun bir sınırı var. Bulunduğumuz ortamdaki elektrikli alet sayısı arttıkça elektro manyetik radyasyonun etkisine daha fazla maruz kalıyoruz. Bundan dolayı olabildiğince aletleri az çalıştırmalı ve çalışırken onlardan uzak durmalıyız."
Timeturk

AYVANIN FAYDALARI


"Allah, yeryüzünü canlıların ayakları altına serdi. 
     Orada türlü türlü meyvalar, salkımlı hurma ağaçları var.
 Yine orada yapraklı taneler, hoş kokulu bitkiler var.
 Ey insanlar ve cinler, peki, Rabbinizin hangi nimetini yalanlıyorsunuz?"
(er-Rahman suresi 10,11,12,13.ayetler)



EDİRNE - Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, birçok hastalığa şifa olan ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Yorulmaz, ayvanın faydalarının çok eski çağlardan beri bilindiğini belirterek, “Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çiçeklerini kullanmışlar” dedi.

Dünyada en fazla ayva üretimi yapan ülkeler içinde Türkiye’nin de bulunduğunu belirten Yorulmaz, şöyle konuştu:
“Bu mevsimde her yerde oldukça ucuz fiyata ve bol miktarda ayva bulmak mümkün. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içermektedir.
AYVANIN FAYDALARI
Ayvanın birçok rahatsızlığın giderilmesi ve korunmasında etkin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yorulmaz, şu bilgileri verdi.
“Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.
Grip ve nezle de iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Ağız kokusunu önler. İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu, cinsel gücü artırdığı bildirilmektedir. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.”
Ayva çiçeği ve kabuklarının da çok faydalı olduğunu bildiren Yorulmaz, “Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır” dedi.
Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Yorulmaz, dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek içinde ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Yorulmaz, ayva yapraklarının çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirdiğini ve uykusuzluğa iyi geldiğini ifade ederek, şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayvanın hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalı bir meyve olduğunu kaydetti.
ALINTIDIR.

4 Ocak 2011 Salı

CENNETE OTOSTOP-HİDAYET ÖYKÜLERİ

Rabbimin adıyla başlarım...
Tevafuka bakın ki, Ebu Ömer kardeşimizin hidayet hikayesinin ardından,dünyanın dört bir yanından hidayet hikayelerinin bulunduğu harika bir kitabı okumak ve sizlere tanıtmak nasip oldu.  
Toplum olarak az kitap okuyoruz,bu bizim için büyük bir eksik.
İnsanın ilgisini çeken bir kitap çok kolay okunuyor,her insanın ilgisini çekecek güzel kitaplar mutlaka vardır,bu kitapların başında yüce kitabımız,hayat rehberimiz Kur'an-ı Kerim var,istisnasız her insanı kendisine çeker.Bütün güzel kitaplarda Kur'an'ın anlaşılmasına bir vesiledir.Sizlere tanıtacağım, Adem Özköse kardeşimizin "Cennete Otostop"isimli bu kitabı da, bu güzel kitaplardan bir tanesi.Ben çok ilgiyle ve adeta bir solukta okudum,okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu kitabı okuyunca Kur'an-ı Kerim'in gerçekten en büyük mucize olduğunu ve bize miras kalan bu yüce kitabımızın değerini yeterince bilmediğimizi yeniden farkettim,çok yakınımızda ama ne yazık ki bize çok uzak...
Çok geç olmadan O'nu bir başucu kitabı yapıp,anlayarak okuyup,O'nunla amel etmeliyiz.
Kitapta okuduğum hidayet hikayelerinin sahibi kardeşlerimizin anlattıkları bana bunları düşündürdü,Rabbim bizlere de onlarda ki bilinç ve gayreti nasip etsin(amin).
Resmin üzerine tıklayarak,hidayetle şereflenen japon Leyko Hanım'ın başörtüsü ve islamın emirlerinin yaşanması konusunda ki, mü'min olan herkesi duygulandıracak ifadelerini okuyabilirsiniz.

3 Ocak 2011 Pazartesi

EV USULÜ EKMEK - HAZIR MAYA KULLANMADAN EKMEK YAPIMI

"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
(Kızılderili atasözü)
Beyaz adam inşaAllah iş işten geçmeden elindekilerin kıymetini anlar...
 Artık neredeyse herşeyin sahtesi ve bayağısı yapılıyor,özellikle satın aldıklarımız için bu geçerli,evde hazırladığımız gıdalar en sağlıklı ve ekonomik olanları.
Köy ekmeğini hemen herkes sever,kızatılıp yağlanmışı ise bir başka güzeldir.
Daha önce sizlerle paylaştığım ekmeklerin hazırlanması gibi hazırlanan,içinde hazır maya yerine ekşimiş yoğurdun maya olarak kullanıldığım ekmeklerden bir diğeri,onlardan farklı olarak bu ekmekte beyaz un ağırlıkta,az miktarda kepekli un kullandım,1 bardağı kepekli olmak üzere 5 su bardağı un ile hazırladım.
Diğerleri gibi daha esmer bir ekmek tercihimdir ancak evde olan malzeme normal un ve az miktarda kalan kepekli un olunca bu seferlik beyaz bir ekmek oldu.
Yapılışına buradan bakabilirsiniz,kolay gelsin,afiyet olsun.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur